Москва: Байдън да каже дали САЩ стоят зад теча на газ в Балтийско море

Европа трябва да знае истината, подчерта говорителят на МВнР
28 сеп 2022 16:36, Елка Василева
365
Москва: Байдън да каже дали САЩ стоят зад теча на газ в Балтийско море
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън трябва да каже дали страната му стои зад изтичането на газ в Балтийско море, каза днес говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от Франс прес.

Още по темата
"Американският президент е длъжен да отговори на въпроса дали Съединените щати са изпълнили заплахата си", написа Захарова в "Телеграм", припомняйки изявление на Байдън. Той заяви на 7 февруари, че Вашингтон ще "сложи край на" проекта "Северен поток 2", ако Русия започне военна офанзива в Украйна.

Сега американският президент "трябва да носи отговорност за думите си. Европа трябва да знае истината", подчерта Мария Захарова.

Причините за откритите течове от двата газопровода "Северен поток" все още не са известни.

По-рано днес Кремъл заяви, че е "глупаво и абсурдно" да се подозира Русия, че стои зад течовете, след като Киев осъди "планирана терористична атака" от нейна страна срещу европейските държави. "Виждаме истеричната реакция на поляците (и) огромните печалби, направени от американските доставчици на втечнен природен газ, които умножиха доставките си на европейския континент", каза Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин.

Шведски сеизмолози съобщиха, че са регистрирали две експлозии по маршрутите на двата газопровода "Северен поток". На самолетите и плавателните съдове е забранено да се приближават на по-малко от 5 морски мили (9 километра) от мястото на инцидента, предаде ТАСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
3
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Как може, на територия 48 хиляди кв. км, да създадеш 1 трилион $ брутен продукт, а на 17 милиона кв. км. 1,8 трилион $ ???
267
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобията дава повод на неевропейци , да се месят и подтискат и диктуват на държавите ни в Европа да работят срещу собствените си интереси, трябва да блокирате русофобията и омразата на всяка цена! Трябва! Защото води до големи загуби на суверинитет, икономически загуби, риск от война, обедяване на населението, скок на цени и инфлация! Украйна трябва да се върне в Русия, тя е руска територия, а конфликта да се потуши и се реанимират добрите отношения с Русия!
266
1
 
5
 
! Отговори
До 290 преди 1 година
Много хубава идея с много хумор, но бомбата трябва да бъде привързана за таралеж с кислороден апарат, всъщност тръбите са широки може да влезе и човек, но няма да му стигне кислорода за 1500 км., а най добре с робот. И после ще кажат, руснаците си взривиха газокомпресорната станция. Терористи.
265
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен294. Някъде по коментариите да си чул и видял русофобия, фекалия комунистическа? Всичко "АНТИ" е срещу крадливите и мързеливи комунисти и срещу страха насаждан в руския народ от 100 години. Утре като ритнат Путинчо и кликата му нещата ще си отидат по местата. Ще им е тежък преходния период, но да се надяваме, че читавите от тях ще вземат превес. Иначе просто ги грози ИЗЧЕЗВАНЕ. Поняли?
264
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, но е бомбен СП 1и двете тръби, и едната на СП 2.Значи все пак по едната тръба на СП 2 може да тече газ.
263
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТочно от такива тро-лове , насаждащи русофобия и омраза, се стигна до Майдана и кризата за цяла Европа, не само икономическа, че дори в риск от война, отделно геноцида над славяните, извършван чрез наливане на оръжия за Украйна , защото украинците явно вече са на привършване и вече поляци и чужди наемници воюват в Украйна срещу местното население и руснаците!Внимавайте с тази насаждана омраза и русофобия, блокрайте я, защото води Европа към пропаст!
262
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Многохиляден протест в столицата на Чехия Прага под надслов"Край на комедията"исканията на чехите са за справяне с енергийната криза,излизане от НАТО и ЕС!
261
4
 
0
 
! Отговори
До 283 преди 1 година
Може да са вкарали бомба в тръбата и така да са я придвижи ли до мястото...
260
1
 
2
 
! Отговори
Полковник преди 1 година
До Сержант - Като гледам и слушам как вървят нещата , много скоро и мечтите за LADA ще са илюзии , защото който оцелее ще живее или в бункер или в пещера , а ако има някакви коли те ще приличат на онези от филма Мад Макс !
259
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако щете го надупчете на 100 места, американски плъхуве, дори ви давам идея да го подпалите от вашта сега си страна, та да гръмне в Русия. Само да не се подпалите.
258
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдъна надупчи газопровода, а сега си ***.
257
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро ще има заря и край Турското пАточе!
256
11
 
3
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Абе никой не казва че рашките са го взривили , просто на никой не трябва руската газ!
255
6
 
6
 
! Отговори
Работана не е чиста- преди 1 година
Терористът вика:Дръжте терориста!
254
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дементиралият да кажел,ами той завалията не знае къде се намира,тия търсят отговори от него!
253
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изчедох всичките 13 страници. Боже! И не ми побира ума как някои хора си мислят, че в Норвежко море, в близост до натовски кораби ще си плават свободно руснаци? Че и с динамит и то поне 100 килограма за да предизвикат тоя як трус дето са отчели сеизмолозите? Абе хора, ако натовците са толкова велики, как са го пропуснали това руско корито? Че и водолазите им със 100 кг взрив? Нали разбирате, че е смешно подобно твърдение. Очевидно е терористичен акт. И очевидно е направен от някой имащ достъп
252
12
 
3
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Днес любителите на Лада, които карат Ауди и децата им учат или работят в САЩ или ЕС, са се активизирали тази вечер.
251
0
 
6
 
! Отговори
До 274 преди 1 година
Или, ако ти е скъпа водата, ще си удариш един чук на водомера?
250
2
 
3
 
! Отговори
Палачинката сеобърна преди 1 година
САЩ купуваха скъп петрол и продаваха евтино зърно! Сега Русия ще продава зърно!
249
1
 
9
 
! Отговори
Теч или взривен? преди 1 година
До Анонимен 272: Не това е проблема на статията. Газопроводите са взривени, а това в статията се нарича "теч". И защо? Ще се л'ъжем ли пак по евроатлантическите опорни точки