Москва: Байдън да каже дали САЩ стоят зад теча на газ в Балтийско море

Европа трябва да знае истината, подчерта говорителят на МВнР
28 сеп 2022 16:36, Елка Василева
365
Москва: Байдън да каже дали САЩ стоят зад теча на газ в Балтийско море
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън трябва да каже дали страната му стои зад изтичането на газ в Балтийско море, каза днес говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от Франс прес.

Още по темата
"Американският президент е длъжен да отговори на въпроса дали Съединените щати са изпълнили заплахата си", написа Захарова в "Телеграм", припомняйки изявление на Байдън. Той заяви на 7 февруари, че Вашингтон ще "сложи край на" проекта "Северен поток 2", ако Русия започне военна офанзива в Украйна.

Сега американският президент "трябва да носи отговорност за думите си. Европа трябва да знае истината", подчерта Мария Захарова.

Причините за откритите течове от двата газопровода "Северен поток" все още не са известни.

По-рано днес Кремъл заяви, че е "глупаво и абсурдно" да се подозира Русия, че стои зад течовете, след като Киев осъди "планирана терористична атака" от нейна страна срещу европейските държави. "Виждаме истеричната реакция на поляците (и) огромните печалби, направени от американските доставчици на втечнен природен газ, които умножиха доставките си на европейския континент", каза Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин.

Шведски сеизмолози съобщиха, че са регистрирали две експлозии по маршрутите на двата газопровода "Северен поток". На самолетите и плавателните съдове е забранено да се приближават на по-малко от 5 морски мили (9 километра) от мястото на инцидента, предаде ТАСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагли руски шматароци. Ясно е , че това е в техният стил.
247
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До глупав народ - Еми да ти кажа , на теб много ти личи от кой народ си !
246
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разни платени коментатори се опитват да ме убедят, че ако ВиК решат да ми спрат водата, защото не си плащам, няма да врътнат кранчето, а ще взривят тръбите направо хахаха Я малко по-сериозно. Подобни внушения може да минават сред гражданите на някои държави, но българите сме доста по-интелигентни. Дано поне ви плащат добре, защото с парите подпомагате икономиката, а че ви вярват само крайно заблудени хора с ограничен умствен капацитет е друг въпрос.
245
5
 
14
 
! Отговори
Какво се разпада преди 1 година
До Друг урок: Разпада се еднополювният свят, контролиран от САЩ. Светът не се състои от САЩ и сателитите им. Кой е съюзник на САЩ в Азия? На пръсти се броят. А в Африка, в Латинска Америка? Китай и Русия заедно ще им приседнат на англосаксонците.
244
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сержант 266 - Ако така е уцелила , както и беше кацнала на Луната , пък сега не може да отиде дотам .... ?! Пък като са толкова добри защо не го насочиха към Русия и да беше паднал на главата на Путин ?!
243
27
 
7
 
! Отговори
глупав народ преди 1 година
Скоро Русия няма да бъде нужна никому ,вече имаме азерски газ от Гърция ,и не след дълго ще бъдем независими от Русия .За това дерзайте руски дупеблизковци , денят на независимостта наближава.
242
17
 
3
 
! Отговори
Друг урок преди 1 година
До Анонимен 263 - Газопровод се строи - Веднъж разпадаща се империя отива в историята на забравата и после само туристите и разглеждат останките !
241
10
 
15
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Ако се взриви Северен поток 1, то тогава може да потече по Северен поток 2, така взривяват и двата и спираш на нацистка Европа газта и точка. Гледаш как зимата ще има огромни протести, как ще падат правителства, как Европа ще изпадне в рецесия, страхотна гледка за братска Русия!
240
21
 
9
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Вчера NASA уцели и отклони от траекторията му астероид на 11млн. километра, с отклонение 17 метра от центъра му. А рашките още влакове взривяват. Раковски се оказа прав, че руснаците са най- дивото племе.
239
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Руските фашисти 255 - Бих мръзнал с удоволствие , ако знам със сигурност , че тАпа-ци като теб няма да преживеят и ще се намали разхода на ресурси за по-умни и разумни хора на тази планета - То от такива гладкомозъчници като теб света е такъв !
238
2
 
9
 
! Отговори
До Адмирации преди 1 година
Северен поток-2 не действащ какви неустойки те гонят и теб бре?
237
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейците вече почнаха да се съмняват в заповедите на задокеанския император, затова император им реже правото на избор и вече имат само един избор да не ползват руска газ.Урок никога не се съмнявай в заповедта на империята, иначе оставаш без алтернатива
236
13
 
7
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Логиката да си взривят тръбите, е че ако спрат утре газта без причина, то ще плащат неустойки!
235
17
 
12
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Правилен ход на Путин! Европейците пращат оръжия, а искат топла зима? Няма как друзя! Край на икономиките, край на топлината, край на евтините бензин и дизел, край на евтините зърно! От сега нататък, след Украйна е наред на Фашистка Европа, ставай страна огромна! Напред до Лисабон!
234
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ако е искала да съботира газопроводите , щеше да го напарави отдавана ! Определно не са Руснаците , а и ако се употреби атом , пак няма да са те първи ! Вече всеки научи нравите и методите на лъжи на Американците ! Те с такива долни ЛЪЖИ унищожиха не е дна и две държави и съддадоха не е дин и два конфликта по света ! Колкото и хубави неща да имат Американците , всичко се обезсмисля когато виждаш страданията които създават на хората по света със злобата и алчността си !!
233
7
 
24
 
! Отговори
До357 преди 1 година
Дори и така да е,добивът и кранът за газа е при тях,за какъв чееп им е на руснаците да взривяват тръбите?Или вече почнахте съвсем да изкукуригвате!
232
4
 
2
 
! Отговори
Зайцев преди 1 година
Драскам целия хеликоптер с инициали на САЩ ,отивам и взривявам тръбите и се пребирам.
231
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До KремълскитеЗа неразбралите: Украйна е руска територия, руска територия, Украйна не е отделна от Русия територия и не е била, У-край-на означава - в покрайнините на Русия! Украйна няма отделна своя собствена територия и обособени граници, това е руска територия де юре и де факто!
230
9
 
5
 
! Отговори
Хм преди 1 година
На никой не им трябва руската газ , не е работа на руснаците защото остават с един коз по малко ,а Путин изнудваше с тях ! Но е факт че тръбите стават неизползваеми , факт е и че Европа се ориантира към други доставчици ...време е и петрола да измисли нещо , да не се чака 2023год.
229
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
USS Kearsarge на ВМС на САЩ преди дни е бил в Балтийско море в района на двата газопровода. На 2 септември американски хеликоптер с позивна FFAB123 е извършил множество полети в района. Когато се наложи маршрута на FFAB123 върху картата с разрушенията по двата газопровода на Северен поток, се получава доста интересен резултат хеликоптерът е летял по маршрута на Северен поток-2 и е прелетял точно над местата, където вечра бяха констатирани течовете на газ.