Путин: Течовете на газ са международен тероризъм

Това е заявил руският президент пред Ердоган
29 сеп 2022 22:15, Александър Попов
53
Путин: Течовете на газ са международен тероризъм
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Руският президент Владимир Путин заяви в телефонен разговор с турския лидер Реджеп Тайип Ердоган, че течовете по газопровода "Северен поток", свързващ Русия с Европа, са "международен тероризъм".

Президентът на Русия даде своята оценка, определяйки изтичането на газ в Балтийско море като „безпрецедентен саботаж, всъщност акт на международен тероризъм, срещу газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2", според предоставеният от Кремъл запис на разговора.

Путин и Ердоган дадоха положителна оценка на сътрудничеството в енергийния сектор, съобщи пресслужбата на Кремъл.

"По-специално те отбелязаха прогресивната динамика на търговско-икономическите отношения, значителното увеличение на търговския оборот. Страните дадоха положителна оценка на сътрудничеството в енергийния сектор в рамките на изпълнението на договорите за доставка на руски природен газ за Турция и съвместното изграждане на атомната електроцентрала "Аккую". Страните подчертаха интереса си към практическото изпълнение на споразуменията, постигнати на срещите на президентите на Русия и Турция в Сочи и Самарканд", се казва в изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Течовете на газ са тероризъм.Пъкизравняването на градове и избиване на деца и възрастни е освободителна операция...ПСИХОПАТ..