Русия мобилизира бивш футболист на "Евертън" и фигуристи

Военен комисар заяви, че мобилизираните по погрешка сами са си виновни
29 сеп 2022 08:53, Нели Христова
63
Русия мобилизира бивш футболист на "Евертън" и фигуристи
Снимка: БГНЕС

Руската армия допря до бивш футболист и шампиони по фигурно пързаляне, които получиха повиквателни.

37-годишният Динияр Билялетдинов, който през кариерата си мина и през "Евертън", е над възрастта за мобилизация, но въпреки това според баща му Ринат е привикан от военните.

Призовки получиха и фигуристите Дмитрий Алиев и Макар Игнатов. 23-годишният Алиев е златен и сребърен медалист от европейски първенства. Година по-малкия Игнатов е два пъти носител на купата на Русия.

На този фон военният комисар от Алтай Марат Усманов заяви, че мобилизираните по погрешка често са си виновни сами.

"Много възмущение има, че са викани хора, които имат право на отсрочка - заяви той във видео обръщение. - Причината е, че гражданите не са изпълнили задълженията си към военния комисариат да съобщят за промени в семейното положение, че е сменил работата си."

Според него от фирмата също не са изпълнили задължението си да съобщят за евентуални изменения.

 Вероятно изявлението е предизвикало скандал и статията вече не може да се отвори на сайта й, но украинската информационна агенция го публикува в своя Телеграм канал.

Причината е, че Русия е раздирана от скандали, след като възрастни, раково болни, младоженци, студенти се изпращат на фронта без никаква подготовка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
3
 
! Отговори
КАНАРЪ ПЛОВДИВЪ преди 1 година
НАПРАВЕТЕ ПРЕВРАТ,НЯМА ДА ХОДИТЕ НА ВОЙНА! *** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА.......
50
3
 
3
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Явно администрацията в Русия не отчита златните медали и олимпийските награди - бюрокрация като бюрокрация..Все пак Русия слага тези случаи в графа "грешки" докато Украйна изпрати на фронта боксьора спечелил титла в боя с английския Джошуа, като дори допълниха,че след мача той се връщал отново на бойното поле да изпълнявал своя граждански дълг, значи..
49
2
 
1
 
! Отговори
Кори преди 1 година
А ти имаш ли познания по история ,защо руските войници например са дезертирали през Първата световна война,с какво например англичаните и французите са подпомогнали своите сътрудници във войната,кой е изнесъл голяма част от войната на свой гръб,англичаните ли, французите ли ? Знаеш колко жертви са дали руснаците в сравнение с другите от Антантата?
48
3
 
12
 
! Отговори
Кико преди 1 година
А наш Копейкин,кагда?
47
4
 
7
 
! Отговори
Мая преди 1 година
За ,"мнение": Да сте виждали нещо логично в стъпките на Джуджето?
46
1
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Най-разумно е просто да прекратят военните действия. Защо е нужно да загиват хора? Има много начини една държава да постигне каквото иска, ако е толкова голяма, силна и богата на ресурси, каквато е Русия. Защо тамошните управляващи наказват и собствения си народ?
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами не са ли точно хората, свикнали на режим, на тжки тренировки и работа с трениьори, най-подходящи за войници? Само питам ...
44
4
 
9
 
! Отговори
СпИртист преди 1 година
И каква новина е, че ще мобилизират бивш футболист?!? Да не е нещо повече или по-малко, същото е и с фигуристът. Даже би трябвало, хора, спортости свикнали на дисциплина и лишения да са в пъти по-надеждни от не-спористите. А ползвайки логиката на "статията" спокойно можем да се възмутим, че повиквателни са получили бивши водопроводчици, зидари, заварчици и т.н., работили в Берлин, Лондон, Париж и д-р. Ясна е и тази българо-езична "медия", и тя като другите е проводник само на Правилната истина!
43
3
 
5
 
! Отговори
Глупчо Бездънски преди 1 година
До Анонимен. Ти спиш и сънуваш ли?Какво нямало да има?А,бе,я си пий хапчетата!Каква армия и Русия?Каквото имаше,отдавна гние по украинските степи.Тая банда пияници и *** ли е армия?То да се фукаш,че си някакъв е лесно,ама като гръмне пушката и си е е..бало майкята!Какъвто им началника Джуджак,такъв му и аскера,клоуни и фукливци!
42
3
 
9
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Анонимен, какъв бил руснакът по рождение? Руснакът е абсолютен световен шампион по предаване в плен, по дезертиране, по брой на загуби в жива сила.
41
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия няма да си играе този път. Ще има прегазване на Украйна, но тази армия не е за Украйна. Русия може да завземе цяла източна Европа и най-вероятно за това се подготвят. За една седмица ще падне Прибалтика. Полша и Украйна ще ядат бомби и другите сами ще капитулират.
40
4
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Имало славяни, нямало славяни...ами аз с един поляк примерно може да се разбера без преводач и речник, докато с един англичанин или немец никога. Това е то да си славянин. Говорим един език, разбираме се без преводач...ама дали сме имали обща кръв...що, американци и англичани имат ли? Това не им пречи да се наричат американци, англосаксонци и тем подобни...ЩЩД...ако някой е учил морзовата азбука.
39
3
 
13
 
! Отговори
СПАРТАК преди 1 година
"""""""Да, това е целта на всяка война на Московията, от както са били васали на монголците - да избиват други славяни. Няма по-голям враг в историята на славяните от т.нар. Русия.""""""" Щеше да си прав, ама само дето няма такова нещо като слвяни. Не може да ползваш исторически неверната идеологическа терминология на Московията за да обясняваш постъпките и с нея.
38
0
 
11
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Жените и те да се готвят скоро .....
37
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откъде мисирките от Днес разбраха, че са "без никаква подготовка". Абсолютно вдички минават подготовка. Но по закон се викат служили. А руснакът е войник по рождение. Интересно, каква е подготовката на хохлите, които ги събират от улиците? На Днес не му е подаден отговор на този въпрос.
36
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като изпратят куцо и сакато ще имат повече жертви. Нищо повече.
35
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17 Да, това е целта на всяка война на Московията, от както са били васали на монголците - да избиват други славяни. Няма по-голям враг в историята на славяните от т.нар. Русия.
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как може да не е съобщил, че е станал на 37? Ххахах, абсурди на макс.
33
3
 
11
 
! Отговори
Ахаа преди 1 година
Ами какво като са спортисти - стават за войници - могат да уMрат като всички останали. Или има по-равни както винаги и навсякъде.
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и украинците минаха по този път, ама тогава медиите тактично си мълчаха. Украйна и Русия са с обсолютно еднакъв манталитет и подходи. Шапка свалям на американците, как ги накараха да се избият по между си. Руснаците създадоха Украйна, за да им е стабилна международна опора, а американците просто им дръпнаха опората. Това са последиците от годинити в които комунистите са избивали всичко мислещо в СССР и резултатите са на лице!