Песков: Ударите по анексираните територии ще са акт на агресия срещу Русия

Все още не са ясни границата на Херсонска и Запорожка област
30 сеп 2022 15:10, Нели Христова
342
Песков: Ударите по анексираните територии ще са акт на агресия срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Русия ще приеме ударите срещу своите нови територии от страна на Украйна като акт на агресия, заяви днес прессекретарят на Путин Дмитрий Песков.

„Няма да е нищо друго”, каза говорителят на Кремъл в отговор на въпрос дали ударите на Украйна по новите територии ще бъдат възприети като акт на агресия срещу Русия.

Освен това е необходимо да се установят точните граници на два украински региона, които Русия възнамерява да анексира, но над които нейните сили все още не са установили пълен контрол.

Още по темата

"Донецката и Луганската народни републики са признати от Русия в границите от 2014 г. Що се отнася до териториите на Херсонска и Запорожка област, трябва да се уточни, не мога да отговоря на този въпрос в момента", заяви Песков.

От 23 до 27 септември в самообявилите се Луганска и Донецка народни републики, както и в Херсонска област и в части от Запорожка област се проведоха референдуми за влизане на тези региони в състава на Русия.

Късно снощи руският президент Владимир Путин подписа укази за признаване на Херсонска и Запорожка област за независими територии.

За днес е насрочена церемонията по подписването на договор за влизането на Донецка и Луганска народни републики, както и на Запорожка и Херсонска области в състава на Руската федерация.

Междувременно международната общност заяви, че няма да признае резултатите от проведените незаконни референдуми.

Съветът за сигурност на ООН ще гласува днес резолюция, осъждаща референдумите за анексиране на няколко окупирани от Русия региони в Украйна, съобщи настоящият председател на съвета - Франция.

Текстът ще осъди референдумите, които Западът определи като "фалшиви", и ще поиска от държавите членки "да не признават никакъв променен статут на Украйна и задължаване на Русия да изтегли войските си от Украйна", заяви американският пратеник Линда Томас-Грийнфийлд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
11
 
1
 
! Отговори
Пътников преди 1 година
Слагайте минуси *** с промити мозъци.Изтината боли за съжаление и е горчива
261
17
 
5
 
! Отговори
Пътников преди 1 година
Хаха изкат да си изтегли войските от новите руски територии ли???Ще е по добре да склонят на това което руснаците взимат като компенсация заради това че ги принудиха на тази военна операция за защита на рускоговорящите и най вече за да не позволи НАТО да разположи стратегически уръжия там .Пътя по които вървеше Украина от8 години рано или късно щеше да я доведе до това да бъде плацдарм за война на НАТО и запада срещу Русия.Ако не мирясат мисля че следващата цел ще е Одеса и край на излаз на море
260
10
 
9
 
! Отговори
Пен4о преди 1 година
А до скоро когато тези територии не бяха анексирани,вашите удари как да ги смятаме? Агресия срещу кого? Срещу Европа? Или цялото човечество.Абе ей,хохоли,вие да не мислите че ще си развявате байряка където си щете? Да ви разформироват натовците,и света да си отдъхне веднъж завинаги от вашите нашествия и нападения на чуждите държави.Няма друга такава държава със толкова нахлувания на чужди територии.Рани или късно,ще изядете дървото и вие.Целя свят ви се е заканил.
259
18
 
6
 
! Отговори
Правилмо преди 1 година
Бой по зеления и глобалистите.......Може и ядрена б....а
258
7
 
18
 
! Отговори
Петър преди 1 година
Песков овчар!
257
9
 
24
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Наглост, наглост, наглост, Русия.
256
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който ги удари новите територии ще получи Тополка!
255
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците са бесни.
254
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврогейците и краварите рИват! ХА ХА ха . Путин е велик!
253
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те Руснаците понеже са много миролюбиви. Сакън да не агресирате върху тях... горкичките те...
252
30
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Блестящ ход на Путин! Оправя поразията, нанесена от Горби!
251
12
 
27
 
! Отговори
zеленски преди 1 година
Естествено е, че ще има удари по окупираните територии. Защото те са украински, а русия е агресор.
250
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко хитро и нечаквано...Сега чакаме вотовете за самоопределения в Чечения и Дагестан, после Тува, Якутия.. има още много работа.
249
2
 
9
 
! Отговори
Антифашист преди 1 година
Току що, проруските блогери, съобщиха че В крим на четери места е имало обстрел! Големи взривове! И ся кво, Крим руска територия ли е или не? Да не би заплахите за отговор ако се обстрелва руска територия да се отнасят само за Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие? Явно някой нещо в руското командване не е доразбрал!
248
3
 
16
 
! Отговори
БОЗО преди 1 година
До Хикса А тролчетата на руска хранилка на 24 часов работен ден ли са?
247
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво ще направят рашките като им ударят откраднатите от Украйна територии. Ще нападнат украинците ли. Ми те това вече го направиха. Няма какво ново да се случи.
246
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво ще остане от расия ако всички държави, които е прилапала се вдигнат и се анексират сами?...
245
3
 
13
 
! Отговори
БОЗО преди 1 година
До Барон Мюнхаузен Плъх нещастен, САЩ нямат анексирани територии никаде по двета! Като пишеш опорка поне чукни в интернет дали се доближава до истината, ако разбирасе истината те интересува!
244
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е да, на русия това и е коронния номер, решава си коя територия и трябва, анексира и после смята че земите са руски и я нападат... толкова пошло, че няма накъде повече, дано турция не реши да анексира Кърджали, че да видим русофилчетата какви ще ги плещят
243
16
 
12
 
! Отговори
Мак лайн преди 1 година
Украинска и македонска нация няма , Украйна и Македония са изкуствени държави и всичко се нарежда.