Песков: Ударите по анексираните територии ще са акт на агресия срещу Русия

Все още не са ясни границата на Херсонска и Запорожка област
30 сеп 2022 15:10, Нели Христова
342
Песков: Ударите по анексираните територии ще са акт на агресия срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Русия ще приеме ударите срещу своите нови територии от страна на Украйна като акт на агресия, заяви днес прессекретарят на Путин Дмитрий Песков.

„Няма да е нищо друго”, каза говорителят на Кремъл в отговор на въпрос дали ударите на Украйна по новите територии ще бъдат възприети като акт на агресия срещу Русия.

Освен това е необходимо да се установят точните граници на два украински региона, които Русия възнамерява да анексира, но над които нейните сили все още не са установили пълен контрол.

Още по темата

"Донецката и Луганската народни републики са признати от Русия в границите от 2014 г. Що се отнася до териториите на Херсонска и Запорожка област, трябва да се уточни, не мога да отговоря на този въпрос в момента", заяви Песков.

От 23 до 27 септември в самообявилите се Луганска и Донецка народни републики, както и в Херсонска област и в части от Запорожка област се проведоха референдуми за влизане на тези региони в състава на Русия.

Късно снощи руският президент Владимир Путин подписа укази за признаване на Херсонска и Запорожка област за независими територии.

За днес е насрочена церемонията по подписването на договор за влизането на Донецка и Луганска народни републики, както и на Запорожка и Херсонска области в състава на Руската федерация.

Междувременно международната общност заяви, че няма да признае резултатите от проведените незаконни референдуми.

Съветът за сигурност на ООН ще гласува днес резолюция, осъждаща референдумите за анексиране на няколко окупирани от Русия региони в Украйна, съобщи настоящият председател на съвета - Франция.

Текстът ще осъди референдумите, които Западът определи като "фалшиви", и ще поиска от държавите членки "да не признават никакъв променен статут на Украйна и задължаване на Русия да изтегли войските си от Украйна", заяви американският пратеник Линда Томас-Грийнфийлд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
2
 
5
 
! Отговори
peskow преди 1 година
ПЕСКОВ И КРЕМЪЛ СЕ БОРЯТ СРЕЩУ ЛОШИЯТ ЗАПАД А КАРАТ КОЛИТЕ НА ЗАПАДА, ТЕХНОЛОГИИТЕ НА ЗАПАДА, ДО СКОРО ЯДЯХА ХРАНИТЕ НА ЗАПАДА И СЕГА ТОЯ ЗАПАД КАТО СИ ИЗТЕГЛИ ФИРМИТЕ, КАТО ЗАПОЧНА ДА ЗАТВАРЯ ГРАНИЦИТЕ СИ ЗА РАШКИТЕ СТАНА ОЩЕ ПО ЛОШ- САМО ДА СЕ ВИДЯТ ОТ СТРАНИ КОЛКО СА ЖАЛКИ ОПОРКИТЕ ИМ- СЪЩИТЕ КАКВИТО БЯХА ПРЕДИ 30/40Г- И ДА СИ ПРИБЕРЕТЕ ОЛИГАРСИТЕ ПРИ ВАС.
301
0
 
4
 
! Отговори
Песков: преди 1 година
Цър-църр Цър цър
300
0
 
8
 
! Отговори
? преди 1 година
Другря Гергов от пловдив,който е руски гражданин получил ли е повиквателна да се яви в руската армия.кога ще му е войнишкото изпращане.
299
3
 
15
 
! Отговори
бг преди 1 година
окупирането и анексирането на територия на чужда държава е акт на агресия, а заграбване на чуждата собственост ,убийство на цивилни ,рушене на чужда собственост е криминално престъпление
298
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Акт на агресия срещу Русия? Е и? Само на хартийката ви.
297
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е и...Голям праз,ще размахате ръждясалите си ракетки още някой път преди пак да си подвиете опашката!Честит Лиман,между другото...Бля,д,ки!
296
4
 
14
 
! Отговори
Кори преди 1 година
Притеснявам се за Песков, като му ударят черен печат в паспорта, откъде ще си набавя лака за ности.
295
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
време е за трибунал!
294
9
 
7
 
! Отговори
факт преди 1 година
Америка са единствената държава която отговаря с атомна бомба ако я нападеш.
293
9
 
3
 
! Отговори
Америко преди 1 година
До Руски наглециИ те като нас Американците.
292
6
 
16
 
! Отговори
Руски наглеци преди 1 година
А значи руснаците може да бомбардират, но тях не може. Винаги да си били гадове.
291
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УКРАИНСКИЯ НАРОД ТРЯБВАШЕ ДА ИЗБИРА МЕЖДУ ЕС И РУСКОТО БЛАТО! УКРАЙНА ИЗБРА ЕВРОПА! НО БЛАТОТО СЕ ОКАЗА МНОГО ОТМЪСТИТЕЛНО.
290
6
 
14
 
! Отговори
Не се вписва преди 1 година
Представих си за момент как копейките са управляващо сила. по протокол Коста трябва да посрещне Урсула на летището. Ненагледна картинка! Друга снимка: СЗО и ООН правят международен форум при домакинството на София по проблемите на човешкото здраве и задължителните васинации. Копекин - пак по протокол - трябва да открие форума и да им пожелае ползотворна работа. Смееех! Трета снимка: Копейкин е анексирал България към Раша. През това време Раша е решила да анексира Китай и К.К. получава призовка
289
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тези терористи не се отговоря, те разбират само от бомби.
288
12
 
13
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Руската Ферментация убива не само себе си ,но и ООН! В ТОЗИ ВИД И С ТЕЗИ ПРАВИЛА ООН ЩЕ БЪДЕ РАЗФОРМИРУВАНО В ДРУГА ОРГАНИЗАЦИЯ ...И ТАМ ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА ТОВА НЕЩО РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ ЗАРАДИ РАЗПАДНЕ!И АТОМНИТЕ ОРЪЖИЯ НЯМА ДА ГИ СПАСИ! ГЛАДЪТ Е ПО СИЛЕН ОТ ТОКА ,НО И ОТ АТОМА!
287
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ударите на бандюгите по територията на Украйна какви са!
286
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЪЩЕРЯТА НА ПЕСКОВ ЖИВЕЕ В СЪРЦЕТО НА ЗАПАДА ДО АЙФЕЛОВАТА КУЛА В ИМОТ ЗА МИЛИОНИ- ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА ПЕСКОВ Е ДЕКЛАРИРАЛ 150 000 ЕВРО- С КАКВИ ПАРИ Е КУПЕН И ЗАЩО В ТОЯ ЛОШ ЗАПАД
285
4
 
23
 
! Отговори
Бинко Сланинко преди 1 година
*По-зле от Кимчо станаха.
284
2
 
9
 
! Отговори
Лице преди 1 година
Мер !
283
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ударите срещу Русия ще са хуманен акт за спасяване на човечеството.