Путин подписа признаването независимостта на Херсонска и Запорожка област

След това Кремъл ще обяви, че те влизат в Руската федерация
Обновена: 30 сеп 2022 06:05 | 30 сеп 2022 05:58, Елка Василева
273
Путин подписа признаването независимостта на Херсонска и Запорожка област
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта на Херсонска и Запорожка област, предаде Ройтерс.

Указите влизат в сила веднага и в тях се отбелязва, че президентът е взел решението в съответствие с принципите и нормите на международното право и като е отчел волеизявлението на хората на допитванията.

В двете украински области бяха организираха референдуми за присъединяване към Русия, като властите, поставени от Москва в двете области, заявиха, че мнозинството от населението на всяка една от тях е подкрепило влизането в състава на Руската федерация.

Още по темата
За да бъдат присъединени Херсонска и Запорожка област към Русия, по логиката на Кремъл, е необходимо първо те да бъдат признати за независими субекти на международното право.

Доказателство за това, че Кремъл разсъждава по този начин, е и формулировката на въпросите, която беше използвана по време на референдумите в двете области: "Одобрявате ли областта да излезе от състава на Украйна, да се превърне в независима държава и да влезе в състава на Руската федерация?".

Именно затова са необходими и указите, които е подписал руският лидер. С тяхното подписване Русия признава Херсонска и Запорожка област за независими държави.

Тази формалност е необходима, за да бъде подготвена почвата за днешната церемония в Кремъл, в рамките на която се очаква Русия да обяви, че присъединява четири украински области към своята територия.

На церемонията Москва ще сключи договори за присъединяване с Херсонска и Запорожка област, които с подписването на президентските укази Русия признава за независими държави. Останалите две области, с които утре се очаква да бъдат сключени договори за присъединяване към Русия, Донецка и Луганска област, вече бяха признати от Москва за независими държави още преди нахлуването на руските сили в Украйна.   
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
8
 
8
 
! Отговори
сина преди 1 година
украйнините на Русия винаги са били руски. Кивеска рус се казва, за незнаещите и проповядващите американофилия!
183
5
 
9
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Той ги признал, а останалия свят ....той не съществува ли ....тавариш Путин!?Освен твоя подпис има и друг, а той казва следното:Това което вземеш , никога не става твое!Това което дадеш, завинаги остава твое!Руската култураэе богата, но....кой да прочете и разбере Пушкин, Тургенев, Толстой!!!
182
12
 
8
 
! Отговори
Кокорев преди 1 година
Убиец и диктатор ! Всички честни хора по света ще го презират и ненавиждат многая лета !!!
181
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целият свят е в шах,какво ще предприеме Путин,това ще разберем съвсем скоро днес след обяд!
180
6
 
9
 
! Отговори
До 197 преди 1 година
Ще ти кажа като се присъединихме към запада какво стана - аз съм ИТ и имах възможност да получавам солидно заплащане за труда си, а не като едно време - да работя по назначение в еди кой си завод за 120 лева. И да чакам 15 години за лада. За 10 години изплатих апартамент в София както и успях да си купя два пъти чисто нови Тойоти. С честен труд - за западни фирми. Ела ми кажи, че трябва да бачкам за Байкал Електроникс за 500 лева както иска Копей кин. Ай марш у пРосс тията.
179
5
 
8
 
! Отговори
КОЛКО преди 1 година
Траен е този анекс? Путин няма да е вечен. И СССР не беше вечен. И римската империя не беше вечна. След 2-3-5-10 години когато Путь кин путне - революции и разпад. Язък за загиналите и утепаните. Абсолютна безмислица.
178
6
 
6
 
! Отговори
.. преди 1 година
пудинга толко се е оакал че даже не напуска въпросния бункер:) е все пак и за двоиниците му трябва да има работа...
177
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 199. Явно не си учил история и нямаш представа за възрожденският период на България. Но чак пък такава простотия, че да отричаш подвига на Левски, Бенковски , Волов, Раковски, Васил Априлов, Марин Дринов ..., а и творчеството на Вазов, което описва тези времена, а и не само той. Явно мозъка ти е промит.
176
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само че автографчето джуджа нищо не струва...Руски тикви , имайте мозък и бягайте обратно от където сре дошли защото ВСУ идва!
175
4
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
От това присъединяване към Русия, най-потърпевши са американските фирми, които са изкупили украинската земя. За хората живота няма да е много по-различен, освен факта, че има шанс да престанат стрелбите, но Мунсандо ще са с пръст в ***
174
3
 
3
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Анонимен 196. Аз ги признавам!
173
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка е най-голямата терористична държава в света.
172
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде сега една аналогия - през 1878г. се провежда руско- турската изтребителна война-Русия нахлува на територията на Османската империя, избива хиляди турски войници и обявява "освобождение на България"! Причина - няколко хайдуци ( български сепаратисти) искали отделяне... Време е Р.Т. Ердоан да обяви референдум и да се върнем там от където мръсните руснаци ни изведоха!!!
171
3
 
12
 
! Отговори
Бг медии преди 1 година
След като американските империалисти обещаха и наказаха руснаците(всъшност наказват европейските"партньори")с взривяването на СП в датски териториални води. 07/02 J.Biden says E.Pipeline will end if Russia invades Uk,21/01 V.Nuland If Russia invades Ukraine, one way or another, Nord Stream 2 will not move forward. Сега медиите да кандидастват за финансиране по програма за фалшивите новини от А. за Бг.и да ни казват как Русия си взривява тръбите и иска да взриви ядрения реактор под техен контрол
170
2
 
7
 
! Отговори
глупак преди 1 година
До ОК ДЕ защото този запад държи финансовите инструменти на света ***. Като се присъединихме към "клуба на богатите" и станахме "капиталисти" погледни държавата на какъв *** прилича.И ако си мислиш, че на запад не искат промяна от начина по който ги управляват си в голяма заблуждение. Тук не става въпрос колко са лоши на запад, а каква политика изповядват либералната ***. Идват времена на промени трябва да започваш да свикваш
169
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 190Говеждият вой се чува дори през мониторите.))))))) *** на ушен лекар, няма вой има смех, ХА, ха, ха, ха,цял свят се смее на Путин и никой не иска да признае,, референдумите".
168
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези укази са по-евтини и от хартията на която са написани и нямат никаква стойност.
167
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво. Честито на новоизпечените руснаци, днес на манифестация утре на фронта. Да благодарят Путин.
166
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Поздравления за г-н Путин вече тези области завинаги са откъснати от лапите на фашизма .Вече идват години на мир и просперитет .
165
2
 
7
 
! Отговори
Нашенски феномен преди 1 година
Ние имаме един мальчик от Херсон. Той произнесе ли се по този казус или вестта още не е достигнала до швейцарския му замък? Ама много били кадърни тези момчета от народа, бе! Сигурно ще е от херсонската му закваска. До 36 г. нямаше нито един ден трудов стаж (от какво ли се е издържал?), но започна работа направо като министър-председател. И докато е министър-председателстВУвал, успял да спести парички за замък в Швейцария! Браво!