Путин подписа признаването независимостта на Херсонска и Запорожка област

След това Кремъл ще обяви, че те влизат в Руската федерация
Обновена: 30 сеп 2022 06:05 | 30 сеп 2022 05:58, Елка Василева
273
Путин подписа признаването независимостта на Херсонска и Запорожка област
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта на Херсонска и Запорожка област, предаде Ройтерс.

Указите влизат в сила веднага и в тях се отбелязва, че президентът е взел решението в съответствие с принципите и нормите на международното право и като е отчел волеизявлението на хората на допитванията.

В двете украински области бяха организираха референдуми за присъединяване към Русия, като властите, поставени от Москва в двете области, заявиха, че мнозинството от населението на всяка една от тях е подкрепило влизането в състава на Руската федерация.

Още по темата
За да бъдат присъединени Херсонска и Запорожка област към Русия, по логиката на Кремъл, е необходимо първо те да бъдат признати за независими субекти на международното право.

Доказателство за това, че Кремъл разсъждава по този начин, е и формулировката на въпросите, която беше използвана по време на референдумите в двете области: "Одобрявате ли областта да излезе от състава на Украйна, да се превърне в независима държава и да влезе в състава на Руската федерация?".

Именно затова са необходими и указите, които е подписал руският лидер. С тяхното подписване Русия признава Херсонска и Запорожка област за независими държави.

Тази формалност е необходима, за да бъде подготвена почвата за днешната церемония в Кремъл, в рамките на която се очаква Русия да обяви, че присъединява четири украински области към своята територия.

На церемонията Москва ще сключи договори за присъединяване с Херсонска и Запорожка област, които с подписването на президентските укази Русия признава за независими държави. Останалите две области, с които утре се очаква да бъдат сключени договори за присъединяване към Русия, Донецка и Луганска област, вече бяха признати от Москва за независими държави още преди нахлуването на руските сили в Украйна.   
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
3
 
10
 
! Отговори
До Пинокиу преди 1 година
Никогда :)
143
7
 
6
 
! Отговори
Пинокиу преди 1 година
А другите, кога??
142
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на никой не му пука :) Украинците си взимат обратно териториите :)
141
8
 
12
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
"Подписал бил".. ...И КВА Е ФАЙДАТА ОТ ТОВА...хахахааа
140
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Путин!
139
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще бъде изцяло освободена, а Русия - натикана в миша дупка, където и е мястото. И то ще и бъде показано и от нас - българите.
138
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще си върне той СССР.
137
18
 
21
 
! Отговори
Джугашвили преди 1 година
Мачкай укро-нацистката чума, Владимире! Укристан да бъде изравнен със земята и присъединен към Матюшка Россия. Западните кучета да бъдат изритани зад границите от 1991 г. преди разпадането на СССР.
136
15
 
17
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Путин подписа смърта на много хора и дедитилетия мизерия в тези райони.
135
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците казаха ясно - "НЯМА да умираме в ядрена война заради Украйна. Ще изпращаме още оръжия докато можем, после ако не става работата, обираме си чуукалата и отиваме другаде да правим войни и конфликти!"
134
16
 
19
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
Слава на Пуятин! Господ здраве да му дава и да го дари с дълги години живот, за да дочакаме деня,в който световните терористи бъдат изпепелени и превърнати в плазма!Смърт на шафагите и на световните терористи!
133
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НИЩО НОВО "Украйна днес загуби 15% от територията си" Хартиените придобивки на Просия са като хартиената й армия :))))
132
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога повече укро крак в Донбас, Запорожка и Херсонска области! Предстои още анексия на Харковска, Днипропетровска, Николаевска и Одеска области.
131
11
 
25
 
! Отговори
Petko преди 1 година
Най-накрая една хубава новина!.
130
13
 
20
 
! Отговори
НИЩО НОВО преди 1 година
Кучетата си лаят, кервана си върви, Украйна днес загуби 15% от територията си. И по всичко личи че това е само началото. Путин мобилизира и ще продължава да мобилизира и изпраща на война всички които не го харесват и симпатизиран на нашмърканото украинско джудже, или с други думи силно редуцира враговете си. Еводжендърляците изпаднали в безсилна злоба - безобидно лаят. Както казва - на източния фронт - нищо ново
129
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цирк! Русия ще празнува "победа" над САЩ и НАТО!
128
9
 
10
 
! Отговори
Morski преди 1 година
До 157- Наистина контраатаката на Украйна е велика , товариш! "Унищожихме професионалната армия на Русия, идва вренето на любителската !"- Ген. Залужни.Обявена е мобилизация в Русия поради нищожните загуби на " ТРИДНЕВНАТА ОПЕРАЦИЯ"на путин нали така, товариш!За твое сведение мобилизация в Русия е имало само ПСВ ,ВСВ и сега това е третата!Какво ли могат да направят руските мобики с оръжие в ръка? Резултатът от ВОСР още го лекуваме всички, а Кремъл да се готви за кръгова отбрана от своите!
127
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше укрите просто да спазват минските споразумения. Америка ги насъскваше, защото искаше война. Дрееме им на американците за Украйна - те са за хаос и войни по целия свят. Ако бяха по-умни укрите и не слушаха Чичо Сам, щяха да дадат широка автономия на Донбас и днес да си е в пределите на Украйна. Путин беше съгласен на този вариент.
126
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е само началото. Предсои още анексация на Днепропетровска, Харковска, Николаевска и Одеска области. Укристан приключи завинаги! Сами си го направиха.
125
13
 
9
 
! Отговори
Анексия преди 1 година
Таз година Украйна, догодина Аляска!