Руското разузнаване: Западът е замесен в саботажа на "Северен поток"

Има доказателства, заяви шефът на службата Наришкин
30 сеп 2022 16:30, Елка Василева
127
Руското разузнаване: Западът е замесен в саботажа на "Северен поток"
Снимка: архив, БГНЕС

Службата за външно разузнаване на Русия разполага с материали, които сочат западна следа в "организацията и осъществяването" на терористичния акт срещу газопроводите "Северен поток" 1 и 2 в Балтийско море. Това съобщи днес пред журналисти директорът на службата Сергей Наришкин, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
Според него "Западът прави всичко, за да прикрие истинските извършители и организатори на този международен терористичен акт".

Изказването на Наришкин е най-директното обвинение към Запада от висш руски представител по повод течовете на природен газ от тръбите на "Северен поток" 1 и 2. Шефът на разузнаването обаче не уточнява с какви доказателства разполага за твърденията си, отбеляза Ройтерс.

Вчера руският президент Владимир Путин заяви, че тази "безпрецедентна диверсия" представлява "акт на международен тероризъм".

Европейският съюз разследва причините за изтичането на газ в морето край бреговете на Дания и Швеция и също предположи като причина саботаж, а шведският министър на енергетиката допусна умишлени действия на държавно ниво.

След като в понеделник бе открито първото изтичане, незабавно бе спряно подаването на гориво по двата газопровода, но в тръбите все още има газ. От компанията оператор на "Северен поток" 1, казаха, че засега не са в състояние да си осигурят достъп до пробивите в тръбите и предположиха, че изтичането ще спре до понеделник.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименСега пък руска класика. Всички крадци правят така, пък дали е руска не знам
44
2
 
5
 
! Отговори
Тъй Шай Тя преди 1 година
Кат не се намери един политик да върши някаква работа и да завърши Белене сега нямаше да ни пука за някаква газ, ама то само самозвани празноглафци, едно училище и една болница не могат да построят.
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давайте трол_чета, продължавайте да пишете коментари, които нямат нищо общо с логиката. хахаха Много сте забавни. Кой е организирал атентата е ясно на всеки с поне две мозъчни клетки, ама вие може да продължавате да пишете глу_пости. Все пак работите за БВП на България, така че аз ви подкрепям. И какво сега? Бедна Русия харчи много ресурси за да взриви собствените си тръби, по които да не може да пуска газ към клиенти, които не искат да получават газ, за да може да обвини САЩ. ХАХАХАХХАХАХА
42
2
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
го каза в прав ТЕКСТ преди време : " Няма начин да допуснем работата на СП!"
41
7
 
2
 
! Отговори
ама преди 1 година
По това ще ги познаете че са бля довете защото започват винаги първи да упрекват другите , а те горките невинни ТАКА БЕШЕ И С ХОЛАНДСКИЯ САМОЛЕТ
40
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската класика - крадеца да вика - Дръжте крадеца! До болка ни е позната от 45 г. руска комунистическа окупация, в която видяхме, че това са анти-хора!
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те американците отдавна се канеха на тръбите,само чакаха Меркел да се махне и глей кво направиха...сега ще бъде мноооого студена зима...
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А може всичките високопоставени директори да са убити не от руснаците, а от САЩ. По този начин избиват всички които са имали смелостта да бъдат вербувани от тях шпиони. Сега не могат да бъдат уличени в нищо.Хипотетично
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го построят можаха, но да го закърпят- не могат. Ай, сектор.
36
7
 
5
 
! Отговори
д преди 1 година
лъжат руските круи
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че ако не си плащам водата на ВиК, ще гръмнат тръбите, а няма да врътнат кранчето... :)
34
9
 
9
 
! Отговори
Руските фашисти преди 1 година
Могат само да лъжат и убиват.Лъгаха за Литвиненко и го убиха с полоний, лъгаха за Скрипалови и ги отровиха с новичок, лъгаха за Навални и него го отровиха , после му скалъпиха обвинение и го пратиха в затвора.Във фашистка Русия опозиция няма- застреляха Немцов, застрляха Политовская, отровиха Навални.Има само един гном, който се прави на император, обикновените руснаци прогресивно обедняват.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еесовската Зона предположи като причина саботаж, но формулировките на президента Путин и директора на службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин за международен тероризъм и за западна следа в организацията и осъществяването на терористичния акт срещу газопроводите "Северен поток" 1 и 2 в Балтийско море, са много по-точни.
32
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атаката е срещу Русия. Увеличава зависимостта на Европейския съюз от Щатите. Краварите за толкова глупави ли ни имат?
31
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Руското разузнаване е като Руската армия...изобщо не им вярвам. Те освен да утепат някой неудобен на Кремъл друго не са постигали.
30
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръбите ги гръмна Жужак Късий с помощтта на Мечкаров.
29
13
 
2
 
! Отговори
И тоя преди 1 година
Ако каже нещо друго ще гълта новичок, в най-добрия случай -полоний.Лудия жужак не прощава
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лаврентий БерияПазят се за де не се изфабрикуват контрадоказателства. Не знаеш ли? Когато имаш улики, не ги показваш веднага, защото може да се възпрепятства разобличаването, правиш го в точният момент, когато те обвинят и настроят всички срещу теб, тогава показваш истината и всички онемяват
27
14
 
7
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Да бе, имате вие таратанци! Ако имахте доказателства досега да ги бяхте разтръбили по всички световни агенции. Що ги "пазите" т.н. доказателства, а? Да не ви е страх?
26
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вчера беше САЩ , днес Запада ,последно?