Украйна официално ще поиска ускорено членство в НАТО

Киев е готов да преговаря за споразумение с Москва, но не с Путин
Обновена: 30 сеп 2022 19:35 | 30 сеп 2022 19:16, Камелия Цветанова
321
Украйна официално ще поиска ускорено членство в НАТО
Снимка: БГНЕС

Украйна официално ще поиска "ускорено членство в НАТО", заяви днес украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Франс прес.

Украинският лидер обяви това броени минути, след като Русия официално оформи анексирането на четири украински региона, предаде БТА.

"Правим решителна стъпка, като подписваме молбата на Украйна за ускорено членство в НАТО", каза той във видеообръщение.

Още по темата

Украинският лидер заяви, че Киев е готов да преговаря за споразумение с Москва, но не с Владимир Путин, а с друг руски президент, предадоха световните агенции.

"Готови за диалог с Русия, но с различен президент на Русия", обяви Зеленски във видеообръщение, публикувано в неговия канал в Телеграм.

Опитът на Русия да анексира Донбас, Запорожието и Херсон не променя нищо за Украйна - ще продължим да освобождаваме нашата земя и нашия народ, докато си върнем всички територии, заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба.

С анексирането на контролираните от нея украински области, Русия предявява претенции към територии с площ, близка до тази на България - около 109 хиляди квадратни километра, съобщи Ройтерс.

По-рано днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков даде да се разбере, че руската армия ще воюва и за цялата Донецка област, от която сега Москва контролира само 60 процента.

Запитан за Запорожка и Херсонска област, които също не са изцяло под руски контрол, Песков отговори, че в Кремъл тепърва ще изясняват териториалните си претенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още по темата: украйнанато
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Украйна официално ще поиска "ускорено членство в НАТО", заяви днес украинският президент Володимир Зеленски".............. Е че на тия досега не им ли дойде на акъла да поискат членство в НАТО?!... Да не стане като с тяхното "ускорено членство" в ЕС - кога баба Урсула му отиде на гости, помилва го по зелените ***, взе бумагите с молбата за "ускорено членство", обеща и... дотам.
181
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ме интересува усраина,интересува ме какви глупости готвят ЕС тази зима,говорят за режим на тока в целия съюз. Трябва да се напуска този пропаднал съюз, и да си караме зимата на топло и светло. Стига вече евротъпития,на всички ни е ясно,че това е вреден съюз. Нарочно ще тероризарат хората със студ и глад,за да ги смажат психически,и да си наложат диктатурата.
180
4
 
4
 
! Отговори
НЕ ЛЪЖИ преди 1 година
Столтенберг каза, че всяка страна има право да кандидаства и кандидатурата ще бъде разгледана от всички членки. Не е казвал, че няма да приемат Украйна.
179
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сражението за Лиман. Чака се поражение на руснаците до часове, ВСУ може да развали празника на Путин
178
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атакуват Крим.
177
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако неграмотните *** на ДНЕС и коментиращите соpocoидни пpocтаци бяха прочели малко, щяха да знаят, че приемането на Украйна в НАТО е невъзможно, а слагането на "статията" като главна на сайта и канонадата от пpocташки сopocоидни коментари е един кьор фишек.
176
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента в Москва на Червения площад са се събрали да празнуват, докато руските бойци в обкръжение в Лиман чакат чудо, палят свещи с молитви за оцеляване
175
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 188: Стара информация. В Лиман вече пристигнаха подкрепления и украинците се изтласкват назад.
174
5
 
6
 
! Отговори
Ха, ха, ха! преди 1 година
Столтенберг вече заяви, че няма да приемат Украйна в НАТО, но щели да помагат с всички сили.
173
13
 
7
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Путин да стяга не ръждясалите калашници ами ръждясалите плугове и да въди магарета и коне защото Китай и Индия си оттеглиха негласната подкрепа и сега в СССР-ия няма да влезе и едно болтче. Россиа ще стане най-обширната бедна територия в северното полукълбо. Без технологии скоро ще изостане колкото Уганда, Конго и Заир.
172
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Молитвите и вярата в Бог са последното оръжие на обкръжените в град Лиман руски части, пише телеграм каналът Всевиждащо око. Снимки с дрон от района показват дълга колона от танкове и машини в района на село Заречное, които искат да си пробият път към Торское и да излязат от обкръжение. Общо в капана в Лиман се намират около 5.5 хиляди души - бойци на ДНР и на редовната руска армия.
171
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления кокершпаньол на Запада така и не разбра че главната героиня в пиесата,, Прелъстена и изоставена ''
170
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нас ра ть
169
4
 
3
 
! Отговори
В същото време преди 1 година
Руските бойци в обкръжение в Лиман чакат чудо, палят свещи с молитви за оцеляване
168
0
 
3
 
! Отговори
Последната т.хартия преди 1 година
Е те сега вече нещата се 0сpаха. Така започват глобалните войни.
167
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече от ясно е какво ще стане оттук нататък , но ако трябва да съм съвсем откровен : На мен мие МЪЧНО и ми е ЖАЛ за това момче ! Той със сигурност е действал от патриотични убежедния , но неговата неопитност , младост , може би и алчност го накараха да се държи надменно и НЕРАЗУМНО като начинаещ политик , и да скочи право в устата на акулите ?! От самото начало започна с много остър и НЕдипломатичен език , наивна смелост и непремислени изказвания , и въпреки ангажиментите си трябваше да мисли
166
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента в Москва на Червения площад са се събрали поне 1 милион да празнуват.
165
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо да приемат Украйна в НАТО . Освен , ако не искат някои да се стигне до трета световна , вероятно ядрена война . НАТО и сега оказва немалко помощ на Киев . Десетки милиарди долара , оръжия , наемници . Вярно не е вкарала редовна армия , няма как . и да им дава модерни оръжия , все тая . Няма кой да работи с тях . Самолетите също - няма пилоти. Колкото по-далекобойни оръжията получава Киев , толкова по-малко територия ще остава от Украйна
164
3
 
8
 
! Отговори
ZZ преди 1 година
Отчаян и жалък ход от зелката. Ако искат и заявление може да подадат, но НАТО на първо място не са луди и второ - няма как да приемат държава във война, особено с Русия, защото това автоматично означава да подпишат началото на третата световна. Няма кво да направи вече, освен да седне и да преговаря или да чака Русия съвсем да скапе Украйна след мобилизацията.
163
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната днес приключи