Украйна официално ще поиска ускорено членство в НАТО

Киев е готов да преговаря за споразумение с Москва, но не с Путин
Обновена: 30 сеп 2022 19:35 | 30 сеп 2022 19:16, Камелия Цветанова
321
Украйна официално ще поиска ускорено членство в НАТО
Снимка: БГНЕС

Украйна официално ще поиска "ускорено членство в НАТО", заяви днес украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Франс прес.

Украинският лидер обяви това броени минути, след като Русия официално оформи анексирането на четири украински региона, предаде БТА.

"Правим решителна стъпка, като подписваме молбата на Украйна за ускорено членство в НАТО", каза той във видеообръщение.

Още по темата

Украинският лидер заяви, че Киев е готов да преговаря за споразумение с Москва, но не с Владимир Путин, а с друг руски президент, предадоха световните агенции.

"Готови за диалог с Русия, но с различен президент на Русия", обяви Зеленски във видеообръщение, публикувано в неговия канал в Телеграм.

Опитът на Русия да анексира Донбас, Запорожието и Херсон не променя нищо за Украйна - ще продължим да освобождаваме нашата земя и нашия народ, докато си върнем всички територии, заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба.

С анексирането на контролираните от нея украински области, Русия предявява претенции към територии с площ, близка до тази на България - около 109 хиляди квадратни километра, съобщи Ройтерс.

По-рано днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков даде да се разбере, че руската армия ще воюва и за цялата Донецка област, от която сега Москва контролира само 60 процента.

Запитан за Запорожка и Херсонска област, които също не са изцяло под руски контрол, Песков отговори, че в Кремъл тепърва ще изясняват териториалните си претенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още по темата: УкрайнаНАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
0
 
! Отговори
ЛИЛИ ИВАНОВА преди 1 година
А АЗ ОФИЦИАЛНО ИСКАМ НАФТАТА ДА Е 1.70ЛВ. ЧУХТЕ ЛИ БЕ ЕЕЕЙЙ!!!
261
1
 
3
 
! Отговори
Я се гръмни преди 1 година
До коментар 269 от онанимен. Човече, явно си паднал от крушата на главата си, но нека все пак обясня за хора, които биха ти се вързали на глупостите. НАТО, сиреч САЩ и така неофициално воюват и не от вчера с руснаците и всеки път се добиват с някакъв частичен успех - тук агентура, последвана от размирици и преврати, марионетки, там демонстрация на мускули и заплахи. Не знаят граница и не спират да дразнят. Затова членството на Украйна в НАТО означава сигурна ядрена война. САЩ няма да я спечелят
260
0
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Зеленски е свободен ако иска да членува и в клуб на анонимните алкохолици ако ще, но да не се разпорежда с животите на украинците защото и така всички знаят за какво не трябва да умират затова половината в момента се намират в Европа и може да ги хване за членове на НАТО .
259
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Швеция и Финландия се запънаха за членство в нато. След осем години -- има юридическиконституционни пречки за Швеция, а Финландия върви с нея в пакет.
258
1
 
2
 
! Отговори
Финлнадия преди 1 година
И ние се репчихме на Русия, после ни треснаха, анексираха територии и сега остатъка може вече да членува в НАТО..... кел файда :((
257
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И мен ми е жал за украйнците, но техните марионетки избраха да пратят своят народ на бесилото. Хубаво е да се знае обществените нагласи на украйнците за членство в НАТО преди преврата организиран от Виктория Нуланд. От 2008 след срещата на върха Букурещ над 60% от хората не искат нато. 2013 са 70%.... Но западната "демокрация" е решила, хората нямат думата
256
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, зелен, ако НАТО искаше пряко да учавства в тази война, щеше да ви приеме отдавна и съвсем легално да се включи. Вас никой не ви иска ни в НАТО, ни в ЕС. Използат ви за пушечно месо и ви дават оръжия да се тепете сами. Нужни сте като територия и никомуненужни човекоединици, да им свършите мръсната работа. Засега не се справяте и бъдещето ви е таборът се възнесе в небесата.
255
3
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
българия е против членството защото този акт ще има съдбоносни последици зачовечеството финансов одит на украина
254
3
 
15
 
! Отговори
Калашников преди 1 година
Подписва си молбата Киев да стане Хирошима !
253
0
 
12
 
! Отговори
Бигот преди 1 година
Вече поиска и беше отказано, западния господар не иска да си цапа ръчкчките
252
2
 
13
 
! Отговори
истина преди 1 година
Упорито се стреми към трета световна -ядрена война
251
3
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Споко, Столтенберг вече му е отказал. Никой на Запад няма да си рискува спокойствието заради Украйна. Още повече, след като видяха с очите си какво представляват повечето украински бежанци...
250
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите, начело с военния министър да одат да бранят рашките, че явно много слабички! Русофил в нужда се познава! Я!
249
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако НАТО приеме Украйна за член, ( както и ще стане ) НАТО ще се включи в боя и ще направи нeкaдъpната руска войска на cвuнcka кaйма!
248
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези ако ги приемат легално в ОТАН СТАНА ТРЕТАТА СВЕТОВНА
247
3
 
6
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Кво стаа?Смениха ли вече Путин,за да изпълнят желанието на Зеленски?
246
4
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Прах и пушилка, щото по устав в НАТО няма как да членува страна във война в момента на приемането и или с териториални недоразумения със съдседите...
245
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гиб Мелсън - И тогава ще гледаш как всичко бяга към Турция !
244
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормални човеци, и близки като начин на мислене до нас, се борят с агресивна суперсила, която ги избива, но у нас няма и капка съчувствие. Това рано или късно ще ни се върне тъпкано. Боли ме за достойния народ на Украйна, наистина.
243
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Детето подписа нещо има и двама муже с него!!! Гледах клипа идва WW3! Който не знае кво е кубинка и как се навръзва да тренира!