Краят на войната е почти невъзможен след анексирането на украински области

Борел: Европейците са създали градина, която е заобиколена от джунгла
Обновена: 1 окт 2022 20:45 | 1 окт 2022 19:53, Анисия Иванова
281
Краят на войната е почти невъзможен след анексирането на украински области
Снимка: БГНЕС

Обявеното от Москва анексиране на четири окупирани украински територии прави почти невъзможен края на войната в Украйна, заяви ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, цитиран от Франс прес.

Анексията на Донбас, Запорожка и Херсонска област, обявена вчера от руския президент Владимир Путин, прави "много по-труден, почти невъзможен, краят на войната", каза Борел пред испанска телевизия.

Още по темата

"Русия е на път да загуби войната", добави той. "Тя вече я е загубила в морален и политически план", подчерта ръководителят на европейската дипломация. "Но Украйна все още не е спечелила", отбеляза той на форум в Тоха, Североизточна Испания, на който той защити наложените на Москва европейски санкции и военната помощ за Киев и призова за продължаване на усилията в тази насока.

"Трябва да се справим по-добре", както и "да накараме светът да осъзнае причините и последствията на тази война", призова Борел, като напомни, че Бразилия и Индия се въздържаха от осъждане на руската анексия пред Съвета за сигурност на ООН.

Европейците са създали "градина", която е "заобиколена от джунгла", добави първият дипломат. "Ако не искаме джунглата да превземе градината, ще трябва да се намесим", предупреди той, като призова за увеличаването на европейския военен арсенал.

"Това не е каприз, това е нещо необходимо, наложително за оцеляването", подчерта Борел. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПУТИН ***
180
0
 
3
 
! Отговори
До стоп война преди 1 година
Ти сега ли се сети! Що не сети Февруари?
179
7
 
9
 
! Отговори
СТОП война преди 1 година
След окупирането на цяла Украйна през 2014 без никаква съпротива от нарочно наркоманизирани подставени на власт в Кремъл започна войната срещу Руско говорящото население на Источна Украйна. Вместо да обезпечат сигурност в региона с преговори подставнеи на власт в Киев и Москва стигнаха до братоубииствена война. Една от целите е максимални щети на армиите на СССР разположени в Украйна и Русия.Формира се кървава граница между народите на Украйна и Руската федерация.
178
10
 
10
 
! Отговори
Жозефина Борел преди 1 година
Аз съм ханъма на Вашингтон!
177
12
 
27
 
! Отговори
Републиканец преди 1 година
Добре си беше с буферните държави от Скандинавия до Украйна. Никоя не беше член на НАТО и Европа беше по-спокойно място. *** си знаеха, че трябва да доставят суровини и си инвестираха в техните си оръжия. Светът вървеше. Байдрън реши, че трябва да го прекроява. Демократите още при Хилари говореха за война. Ако Украйна влезе в НАТО 3 световна е въпрос на време..ядрена световна война. Явно някой упорито го иска.
176
14
 
13
 
! Отговори
Бате Чико преди 1 година
Прав е. За какво й беше на Русия още територия? Резилът е пълен и вечен.
175
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как беше... ЕС се застреля в главата. Какви оръжия,като нямаш енергия?
174
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този човечец неосъзнава,че целта не е да се разруши русия,а европейската икономика. Азия,(Китай,Индия и др) изкупуват колкото нефт и газ могат на сравнително ниски за ЕС цени. Част препродават с юнашка надценка, а другото използват за икономиките си, като калкулират в цената на продуктите си ниски цени за енергоносители. Много скоро фирмите масово ще започнат да изнасят енергоемки производства извън ЕС. Азиятската икономика ще погълне голяма част от европейската,а каквото остане - Ще го прегази.
173
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добро утро Пено. Трябваше от самото начало да се намесите. Нещата са - или -или.
172
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква градина са създали? Тоя въобще съзнава ли какви невероятни глупости говори?В така наречената градина -ЕС в България доходите са като на африканска държава...с европейски цени...Пустош, разруха и обреченост, навсякъде...Градина било...Оправихте положението в съюза и хукнахте да си пъхате носа извън него ..Такива са не за бой а за бесене!!!
171
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не че много разбирам, но за да се избегне войната беше достатъчно ЛНР и ДНР да бъдат признати като автономни републики в пределите на Украйна и толкоз. Но Западът не го устройваше такъв сценарий и неистово се стремеше към война. Но като се подпали чергата гори цялата къща.
170
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната ще завърши като термоядрена война, дотук всички се справят много успешно.
169
3
 
14
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Като им гледам колите на снимките по стандарт масово са в началото на 90 - те години у нас.
168
24
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната, като цяло ще приключи само със смъртта на диктатора в Кремъл. Вероятно, това ще означава да бъде убит... Друг начин няма.
167
8
 
14
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До 777: Е ти не разбра ли ? Прегрупират се и после ще заобиколят Лиман и ще минат от запад за да го атакуват :)
166
2
 
5
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 1 година
До Анонимен: Забравих да допълня ,че съм тракиец :)
165
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 227: Или пък разпад на руската пиндирация ? Това по ми харесва :) Цели 150 народа ще бъдат свободни да определят сами съдбата си. Включително и твои пра-пра потомци (прабългари) :) Защо пък не ?
164
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно! Джунглата на Русия и Путин не бива да се допуска да опустоши европейската Градина, защото той точно това цели- да съсипе Европа и да я направи толкова зле колкото е Русия. Но хората започнаха да проглеждат и там.
163
2
 
8
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 1 година
Няма страшно, кютек ще има за всички. И без пари даже.
162
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво е дала Азия ли питаш? Мнооого! Хартията, барута и коприната! А, щях да забравя! И клечките за хранене! А Европа кво е дала? Всичко квот се сетиш останало!