Руските войски са обкръжени в ключовия украински град Лиман

Градът е в района на Донецк, който Русия анексира в петък
1 окт 2022 16:12, Анисия Иванова
484
Руските войски са обкръжени в ключовия украински град Лиман
Снимка: БГНЕС

Украинската армия съобщи, че нейните сили са обкръжили няколко хиляди руски войници близо до ключовия източен град Лиман, който е под контрола на Москва от пролетта.

„Руската групировка близо до Лиман е обкръжена“, каза Сергей Череватий, говорител на източните сили на Украйна, според агенция Интерфакс-Украйна. Той каза, че преди това е имало "около 5000-5500" руски войници в района, но военните действия може да са "намалили" броя им. Според Череватий пет села близо до Лиман в източната Донецка област са били освободени.

Също в събота губернаторът на съседната Луганска област Сергий Гайдай каза в социалните медии, че близо 5000 руски войници са се озовали в „Лиманския котел“. Той каза, че обкръжените войски имат три възможности: „да се опитат да пробият, всички да умрат заедно или да се предадат“. Лиман се намира в района на Донецк, който Русия анексира в петък заедно с три други контролирани от Москва територии в Украйна - Луганск, Запорожие и Херсон

Подкрепяният от Кремъл донецки лидер Денис Пушили призна в петък, че руските войски и техните съюзници държат Лиман с „последните си сили“. /БГНЕС, АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
2
 
9
 
! Отговори
redordead преди 1 година
до Боби, я кажи сега, защо като в Русия всичко е мед и масло и за 5 дни могилизация от там се изнесоха едно 200к души, поне...ама ние сме пичове и ще им помогнем и на тях, както и на украинците...просто ще се надяваме, Путин да се гътне, че да не вземе да прави референдум в Камчия в защита на рускоеичните и там...
274
7
 
6
 
! Отговори
УКРО-НОВИНИ преди 1 година
1) Не са 5000, а 500 военни, гарнизон. - - - 2) Не са обкръжени, а са напуснали Лиман
273
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Боби Той е експерт, не само по военна тактика и стратегия, но също и по икономика, финанси, демография, медицина физика, политика и сега вече и като ОРНИТОЛОГ :))))) Впрочем, аз му пиша САМО и ЕДИНСТВЕНО да му чета отговорите: не заради фактите, а да видя на колко възела ще се връже докато отчаяно се опитва да закрие амбразурата :)))
272
4
 
10
 
! Отговори
путлер преди 1 година
378. Самолетът глътнал птица - хи-хи-хи. Така скоро и путььо ще глътне дулото на пистолета.
271
1
 
12
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
каква миграция на птици те гони? тези от Русия и Украйна са си били камшика още края на август...опитваш се да се изказваш компетентно, но страшно много глупости дрънкаш, които нямат нищо общо с реалността!
270
5
 
12
 
! Отговори
гледна точка преди 1 година
До 375. Е, ясно е, че ти си зомбиран путинист, на който желаното му се вижда действително. И като русия воювала само срещу елита, затова ли рашистите не бяха посрещнати с хляб и сол от украинския народ, а с куршуми, и вече повече от седем месеца стотици хиляди украинците воюват срещу агресора? Това само елитът ли е? Освен това, огромна част от украинския народ намрази рушля ците завинаги и милиони избяха от "освободителите" на запад, а не към империята на злото.
269
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бравооо . Мачкаййй оркитеее убиващи цивилни хора носещи храна и лекарства. Най неморалната армия на света - руската. Само бой за нея. 24 часа докато рухне
268
9
 
0
 
! Отговори
Е преди 1 година
Точно такова тактическо ядрено оръжие използват американците в много воини.
267
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия не е имала за цел да воюва с Украинския народ, а с укронаци елита и неговите поддръжници. И точно изиграва шахматната партия до момента. С всичките си действия печели сърцата на колебаещите се украинци и освен това го показа и с референдумите. Юридическите спорове и риторика са прах и мъгла, истината е, че Зеленски и режима му все повече губи доверие всред масовото население, което не е свързано с наци прослойката. А тази битка е по важна от един или друг 25хил. който нама да удържи дълго.
266
1
 
11
 
! Отговори
Достоен пилот преди 1 година
В Белбек пак някакъв летец на Миг31 е пушил и барабар със самолета се е врязал в някакви складове. Сигурно е от съгласните с войната упс, специалната операция на Путин. Дано има повече такива руски герои, да излекуват джуджака от мегаломанията и лудостта.
265
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва срещу русия да се употреби ядрено оръжие с малка мощност!
264
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Боби, какво стана с "чувалите" на русНАЦИте, за които говореше между април и юни, и как щели да разгромят украинската армия? :))) Какво се обърка така жестоко в прогнозите ти? :))) Все пак всички знаем какъв велик военен стратег си, как можеа така грубо да сгрешиш? :))
263
1
 
1
 
! Отговори
До Боби 347 преди 1 година
Може и да си прав за контрабатарейните дуели, но не всичко е толкоз лесно.Има моменти на прехитрвне, лъжливи цели и пр. надхитряне.В тактически план, съюзните сили се отказаха от контрол на територии, чиято защита се крепеше на малки сили в зоната на съприкосновение и артилерийска поткрепа при евентуални настъпателни действия, без сериозно ешалонизирани тилови позиций.
262
12
 
4
 
! Отговори
Сто преди 1 година
Избягало е и населението, защото, когато влезнат украинците, първата работа им е да избият хората и да обвинят руснаците.
261
1
 
8
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Кой удари конвоя леки коли? И кой северните потоци? Да да пием от извора!
260
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не се предадат барабар с оръжието, като не знаят за що се бият? Всички доволни!
259
0
 
1
 
! Отговори
До 357 преди 1 година
Супер! Страшно ми хареса!
258
0
 
7
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Да не си брокер? Всеки ден пишеш за тия,, блокчета"! Предлагаш ли за покупка?
257
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А донецкото население, което избяга в Русия, също участваше в референдума. Или някой си мислят, че само останалите и криещи се по мазета и бомбоубежища са участвали в референдума.И много би ми било интересно, да обявят жиьненоважен референдум в БГ и да видим как ще ми променят мнението разни обикалящи с автомати. За справка, как Иран изгони под контролните на САЩ управляващи елити.
256
2
 
8
 
! Отговори
До Боби 334 преди 1 година
За пръв път чувам за влакова композиция с 4 локомотива! Сигурно щото вече няма Сименс, а са някакви от 44а?