Подготвя ли се свалянето на Путин и ще свърши ли през зимата войната?

Украинското разузнаване твърди, че новите кандидати вече се готвят
Обновена: 2 окт 2022 15:26 | 2 окт 2022 15:25, Нели Христова
292
Подготвя ли се свалянето на Путин и ще свърши ли през зимата войната?
Снимка: БГНЕС

Подготовка за свалянето на Путин от власт вече е в ход, заяви шефът на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирил Буданов в интервю пред телевизия ТСН.

Според него има няколко кандидати, които се борят за ролята на наследник на Путин - някои публично, други не. Но според Буданов смяната на властта ще бъде от полза за Украйна, само ако новата Русия е готова да се промени и да направи изводи от това, което е сторила.

Още по темата

Освен това ръководителят на украинското военно разузнаване смята, че руският президент има поне трима двойници. "Аз лично не съм "путинолог". За мен той има със сигурност има трима двойници, които аз лично мога да видя веднага. Колко са в действителност - просто трябва да се потърси информация", каза ръководителят на украинското ГУР.

Трябва да очакваме войната да приключи след зимата, прогнозира Кирил Буданов.

"Скоро ще приключи. През зимата - войната ще утихне в по-голяма степен. А след това - след зимата - ще започне краят на този конфликт, щом Украйна достигне границите си от 1991 г.", казва Буданов. Според него Русия няма да нанесе ядрен удар по Украйна.

"Към момента няма основания да се смята, че в близко бъдеще може да бъде нанесен ядрен удар срещу Украйна", заяви Буданов.

Ден преди това той каза, че Украйна ще се върне в окупирания Крим и това ще стане с оръжие, съвсем скоро.

Междувременно в новата си сводка британското военно разузнаване коментира превземането на Лиман от украинските войски и последиците от това събитие.

Британските анализатори предполагат, че Лиман вероятно е бил защитаван от малки части на Западния и Централния военен окръг на Русия, както и от подразделения от мобилизирани резервисти. Тези сили трябва да са претърпели тежки загуби, докато се изтеглят по единствения път от града.

Според разузнаването Лиман е важен от оперативна гледна точка, тъй като контролира ключов път, пресичащ Северски Донец - река, зад която Русия се опитва да укрепи отбраната си. Изтеглянето на руските войски от Лиман има и сериозни политически последствия, тъй като той се намира в Донецка област - регион, който Русия незаконно анексира.

Изтеглянето доведе до нова вълна от публични критики към руското военно ръководство. По-нататъшните териториални загуби почти сигурно ще доведат до засилване на натиска върху висшето командване, убедени са британските експерти.

Според американския Институт за изследване на войната защитата на Луганска област не е приоритет за руското ръководство, което смята, че запазването на позициите в Запорожка и Херсонска област е стратегически по-важно.

Въпреки провала на Харковско-Изюмския фронт и падането на Лиман, руснаците продължават да укрепват позициите си в южната част на страната. "Това подсказва, че Путин е много по-загрижен за запазването на стратегическите територии в Херсонска и Запорожка област, отколкото за Луганска област", пише Институтът.

Експертите смятат, че това е решение лично на руския президент, а не на военното командване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
3
 
! Отговори
Кори преди 1 година
Въпросът е кой(кой) ще направи(ят) преврата. Русия е пред това. То и друг начин няма при тях, там избори не важат. Предстои преврат, няма значение как ще го представят, но ще бъде преврат. Путин се е довел до състояние да не може да прави никакви конструктивни крачки, а страната е на ръба на пропаст, икономически, военно ,политически. Ще го свалят!
193
5
 
4
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 1 година
Hocтрадамчо:След неколко дни, когато Думата потвърди присъединяването на новите републики ще им се стъжни на xoxлюBците, ако не напуснат доброволно границите на тези републики ... ще полетят едни самолети, иckандери и други спец пилета ... ще се упукат едни далекобойни и високоточни пушкала ...а после след седмица ще минат и пешаците да направят отчет!!!ЗА това народа казва... ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО!!!
192
2
 
5
 
! Отговори
До 221 преди 1 година
Това, че имаш автомобил и смартфон, не прави цивилизован. А и никой не ти ги дава, а ти продава. Излиза ти скъпо и то не само в парите, които си дал за вещите. Крадат те по много други начини.
191
0
 
1
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
До Безпартиино сираче . Фидел Кастро той беше профисионалист по оцеляване - вярно го забравих
190
0
 
2
 
! Отговори
Безпартиино сираче . преди 1 година
До Augusto Pinochet 220 Забравяш Фидел Кастро .
189
2
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Анонимен 214 Цивилизования свят е този който ти даде всичко което ползваш като човек. От автомобила и смарт фона , до четката за зъби.
188
5
 
3
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
хей ръкотворни (правени с пръсти) англосаксчета. Путин е най-дълго сваляния политически лидер в света сваляте го с приказки от 2002 година
187
0
 
6
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
И как ги готвят новите кандидати - с праз или с гъби?
186
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Онези, Кой ще ги зачисли, ти ли? Това е поредната дeбилHa логорея на краваророб от която не произтичат никакви действия, но като децата които участват в някаква игра и те да кажат нещо или да се изявят по някакъв начин. А тези дето не гласуваха те какви нагласи имат. Да не си мислят някои, че като са гласували 30% от българският народ и вече имат право да решават съдбата и да говорят от името на целият български народ?!
185
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да попитам пак, кой е този цивилизован свят? Този дето изби местното население за да заграби територии или този дето завладяваше територии, за да колонизира населението и заграбва богатствата им!? Имаше един цивилизован клал от една цивилизована европейска страна дето режеше ръцете на HeгpиTe за да не могат да гласуват, след като цивилизовано им даде правото да гласуват в собствената им държава! Имаше едни други пък дето натириха местното население в зоопаркове като животни и ги остави живи поне
184
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така подготвя се! Алла Пугачева ще дойде на неговото място! До кога ще четем иди0Tckи заглавия, след което не четем статията? Логиката на фашиста е да свалят Путин, че да победи реваншизма в лицето на фашисткият режим в Украйна! Еми, няма как да ви се получи нещастници жaлkи. Пък като свалите Путин, ще дойдат джендърите дето избягаха от Русия и тогава ще се радват и смеят на поредната руска глупост, сатанистите от САЩ и ЕС!
183
0
 
3
 
! Отговори
Кори преди 1 година
Попитах за зимната екипировка на най-великата армия и от Dnes.bg не го пуснаха. Как да го разбирам?
182
13
 
8
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Пълни глупости!Украйна е пред пълна капитулация и фалит!А Путин не ръководи руските действия , той не е Сталин , ръководи ги Генералния Щаб на Армията!Условията за военното превъзходство на Русия над Запада няма да продължат десетилетие и затова войната срещу Запада няма да спихне , а ще продължи до постигане условията на Русия!
181
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
големи сте анализатори долу подписаните това е мечтата на ангосанксонците и стази мечта ще си останат мачкаи вова мы стабой
180
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама сега Украйна като влезе у нато те тия републики нали и те са у нато? Така ли е? Така е. Ама те като са част от Русия сега излиза, че и Русия ще е у нато. Е нато срещу себе си ли ще е бе? Обърка ми се акъла нещо...
179
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо го раболяха, после го погребаха, сега ще го свалят от власт. Брей това британското разузнаване е голяма работа като британските учени и бртанските медии. Джони Инглиш сигурно ръководи операцията.
178
12
 
11
 
! Отговори
543 преди 1 година
Ако в Русия са останали хора , които имат поне малко акъл трябва да свалят Путин. Тая война има риск да запали света. Русия не е в позиция да поставя условия. Лошото е , че ако Русия рязко не завие в посока мир и сваляне на напрежението, Русия може да я няма след 2-3 години, а света ще преживее ужаси пред които ВСВ ще е като пионерски лагер.
177
7
 
10
 
! Отговори
Газета преди 1 година
Как няма да се подготвя като са убити над 80 000 руснаци.
176
6
 
12
 
! Отговори
Гълъба на Мира преди 1 година
Войната няма да приключи през зимата, защото война няма обявена нито от Русия нито от Украйна. Това е просто "сецана" военна операция чиято крайна цел няма нищо общо с това което обявяват по сейр сандъкът на планетарното маймунонаселение. И се радвайте че джуджи още е на власт, щото ония дето ще го сменят "евентуално" ще са диаметрално противоположни на чаканата от всички "Елцинова" политическа линия на Москва. Тъй че седете и глейте мача без много ръсеници на "мозък"....
175
2
 
7
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Не фен на Путин, руснаците бяха под Киев, сега са около Херсон. Разстоянието Киев - Херсон е 548 километра.