Руската ядрена подводница се е активизирала

НАТО е изпратила разузнавателна нота до членките си
2 окт 2022 21:20, Нели Христова
152
Руската ядрена подводница се е активизирала
Снимка: БГНЕС

НАТО изпрати разузнавателна нота до своите страни членки, предупреждаваща за мобилизирането на руската ядрена подводница "К-329 Белгород", носеща ядрената ракета "Посейдон", известна още като "Оръжието на Апокалипсиса", съобщава в неделя италианският ежедневник "La Repubblica".

Новата подводница беше пусната във вода през юли. Сега се съобщава, че е потопена в арктически води след възможното й участие в саботажа на газопроводите "Северен поток", според няколко неофициални източника.

Още по темата

НАТО се опасява, че мисията му сега е да тества суперторпедото "Посейдон" - снаряд, способен да измине до 10 000 километра под вода и след това да експлодира близо до брега, за да предизвика радиоактивно цунами.

Ядреното торпедо беше представено през 2018 г. от Русия като начин за гарантиране на руското военно надмощие, въпреки че ядрени експерти твърдяха, че същият ефект може да бъде постигнат с междуконтинентална ракета като тези в експлоатация от 60-те години на миналия век.

Съединените щати са активирали сателитната мрежа за проследяване на торпеда, която се възползва от високата топлина, отделяна от снарядите, когато са активирани. Но те не могат да ги открият под морето.

"Белгород" е дълъг 184 метра и широк 15 метра и може да се движи с около 60 километра в час под вода. Смята се, че може да издържи до 120 дни, без да се налага да се връща на повърхността.

Сред арсенала му е суперторпедото "Посейдон", 24-метров снаряд, способен да носи ядрена бойна глава от около два мегатона. "Това е напълно нов тип оръжие, което ще принуди западните военноморски сили да променят плановете си и да разработят нови мерки за противодействие", казна експертът Х. И. Сътън, според La Reppubblica.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бой по краварите
83
8
 
30
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Нема страшно,нямат чипове от хладилници каза Урсула преди месец.
82
14
 
43
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Когато излезе наяве истината, че наглосаксите извършиха терористичния акт срещу газопроводите не знам къде ще се крият от световната общественост!
81
15
 
42
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Докато ''свръхчовеците'' от ''златния милиард'' ползват руски ракети-носители и космически апарати, за да се качват и слизат от МКС е редно да мълчат! Най-малкото от срам! И да си ядат ''хипертехнологичните'' шоколади!
80
11
 
22
 
! Отговори
до 90 от славянин преди 1 година
Изброеното се нарича ШИРПОТРЕБ и не изисква особена интелигентност, за да се направи! Но за един демократ производството на един шоколад е много по-''наукоемко'' от производството на ядрено торпедо!
79
28
 
27
 
! Отговори
нямам думи преди 1 година
Хората правят шоколади, парфюми, лаптопи, хубави обувки и дрехи, Ферари, Порше, четири стъклена дограма и измислиха интернет и цифровата телевизия и .........до безкрай, а тези измислили ултра торпедо за радиоактивно цунами
78
22
 
46
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Каква ''проницателна'' атлантическа мисъл: Русия сама си взривява с ядрена подводница намираща се в Арктика двата газопровода намиращи се в Балтийско море!!!??? Нищо че за строежа им е дала десетки милиарди долара или евра! Крановете за газта за газопроводите са в Русия ама тя за по-сигурно ги взривява в датски териториални води! Тези атлантици наистина са уникално т.пи щом смятат световното население за толкова т.по!
77
25
 
19
 
! Отговори
Русия=психиатрия преди 1 година
Ескалират само русофилските ид-ни.
76
19
 
30
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 1 година
Въйййй говеждото шубе се разраства и ескалира в тиха паника и ужас. Хахахахаха.
75
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москвичи с будьоновки
74
24
 
21
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 74 "руснаците жалят православните" МОЛААА??? Е те т'ва беше най-безумния виц който съм чувал!!!Руснаците били жалели православните моля ви се!!!Как точно ги "жалят"??? С клането на православни в Буча ли???С атаките срещу православен Киев, срещу Киево-Печорската Лавра, която само Господ спаси от руските неправославни "Искандери"???С ордите и пълчищата на радикалния ислямист Рамзан Кадъров и неговите башибозуци ли??? Много са "православни", няма що!!!
73
3
 
30
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
За тази подводница Балтийско море е много плитко. Там влизат кораби, които газят до 15 метра. Ако САЩ докарат работата до употреба на ядрено оръжие, то няма да се употреби в Украйна. Затова са се размърдали подводниците....
72
19
 
26
 
! Отговори
Натогейтаци преди 1 година
Абе много джендърски разбирачи тука бе. Какво става бе *** Русия анексира 4 области а сащ и НАТО гледаха като наакано дете. Хайде яжте оборска тор с това ще си останете.
71
20
 
13
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: Гребец (номер 65) Ми тя Курск и преди си беше "подводная лодка", само че беше мобилна. Сега вече се превърна в "стационарная подводная лодка", тоест такава която си седи на дъното и не мърда!!!
70
8
 
11
 
! Отговори
74 руските фашаги преди 1 година
са най големите атеисти.
69
14
 
15
 
! Отговори
Знаейки качеството преди 1 година
на надводния им флот, можем да си представим подводния.
68
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руснаците жалят православните, да му мислят атеистите , за тях директно ,копче, това е само припалване на съчките, замириса от балтийско, а са ударили реактора, няма да имат време да се прекръстят
67
6
 
13
 
! Отговори
курскЪ и маZкве я преди 1 година
очакват. ротФронт каскети
66
3
 
19
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Заглавиет5о така звучи сякаш Русия има само една ядрена подводница хахаха
65
4
 
12
 
! Отговори
Ники преди 1 година
Не мина ковид сега плашат глпоавите хора с фалшиви заплахи за ядрени бомби ако мине