След призовка за мобилизация: Руски рапър избра смъртта пред автомата

Той е оставил предсмъртно послание
2 окт 2022 16:16, Нели Христова
310
След призовка за мобилизация: Руски рапър избра смъртта пред автомата
Снимка: Facebook

Не съм готов да убивам за каквито и да е идеали. Това са последните думи на известния руски рапър Иван Петунин. След тях той се самоубива, тъй като получава повиквателна за частичната мобилизация.

"Петунин, който пише песни и се изявява под псевдонима Walkie е скочил в петък от 11-ия етаж на жилищен блок в Краснодар, като преди това е оставил прощален запис, пише местно издание.

"Ако гледате това видео, това означава, че вече не съм сред живите. Моят приятел Ром Сван беше казал да си силен духом, това означава, че имаш душа. И върху своята душа аз не мога да поема греха на убийството, и не искам. Аз не съм готов да убивам за каквито и да са идеали. За мен да убиеш човек на война или просто така, е това, което не мога да направя. Нямам право да взема в ръцете си автомат и да стрелям по хора. Да, имам отсрочка от мобилизацията заради това, че съм лежал в ПНД (психично-неврологичен диспансер), но ми се струва, че в близките дни частичната мобилизация ще се превърне в пълна. Имам две ръце, два крака, пръст – показалец, да натиска спусъка, а автомат някакъв ще ми дадат", казва рапърът в предсмъртното си послание.

Вълната от недоволство заради мобилизацията расте в Русия. Рейтингът на Владимир Путин спадна, а хиляди мъже се опитват да напуснат страната, за да не се окажат на форнта в Украйна.

Мрежата се напълни и с видеа, на които се вижда как руснаци чупят ръцете или краката си, за да не бъдат мобилизирани в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, такива откачалници имаше и в нашите казарми...Разпилява си карантията докато е на пост и после се пишеха по 50 кофи мастило...Сега ще ме емнат политкоректните тролчета, които и ден не са били в казарма че съм безсърдечен ***...Не! Трезвомислещ, здраво стъпил на земята съм...дреме ми за Украйна, дреме ми за драмите на някакъв световнонеизвестен рапър на който му хлопа дъската...Имаме проблеми, ТУК в България за решаване, които не търпят отлагане ...Докато все още българи има
8
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато един ден всеки от нас лежи на смърният си одър и чака смърта всеки момент да го приюти в студения си скут. Тогава ще стане на всеки един ясно че да умреш героиски за родината си, е най - хубавата смърт
7
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не намерих нито една негова песен. Само видеото, че не можел да убива го има.... Пак недоизпипана "истинска" история.
6
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е нужно да чупят ръцете или краката си, няма смисъл да се самоубиват. Въпреки, че ги мобилизират, никой няма да им даде насила в ръцете автомат и да ги принуждава да убиват, ако не искат, ако са пацифисти. Кажи, че си против насилието и убийствата и ще те пратят в санитарен батальон, ще си медбрат.
5
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да жеше грумнал поне някой военне руснак с тоя автомат. Ако се стигне до там да ме мобилиИрат и дадът автомат ще ги гръмна наще.
4
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лежал в диспансера. Много важна подробност. Не искал да убива, но поел на себе си отговорността на самоубийството. Такива ги погребват извън гробищата.
3
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябвало е да отиде (както и всички бягащи от режима на Путин) на червеният площад и да протестират. Един се подпали друг скочи, трети застреля шеф на комисия.. Путин е проблема.
2
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ееее.... Ама верно ли е скочил от 11тия етаж?!? Требело е от 50тия да скочи, за да няма място за грешки....
1
48
 
43
 
! Отговори
Да преди 1 година
Значи не е бил мобилизиран но се е самоубил льох.мана вместо да отиде да изпълни дълга си към родината. Смешно и жалко.