След призовка за мобилизация: Руски рапър избра смъртта пред автомата

Той е оставил предсмъртно послание
2 окт 2022 16:16, Нели Христова
310
След призовка за мобилизация: Руски рапър избра смъртта пред автомата
Снимка: Facebook

Не съм готов да убивам за каквито и да е идеали. Това са последните думи на известния руски рапър Иван Петунин. След тях той се самоубива, тъй като получава повиквателна за частичната мобилизация.

"Петунин, който пише песни и се изявява под псевдонима Walkie е скочил в петък от 11-ия етаж на жилищен блок в Краснодар, като преди това е оставил прощален запис, пише местно издание.

"Ако гледате това видео, това означава, че вече не съм сред живите. Моят приятел Ром Сван беше казал да си силен духом, това означава, че имаш душа. И върху своята душа аз не мога да поема греха на убийството, и не искам. Аз не съм готов да убивам за каквито и да са идеали. За мен да убиеш човек на война или просто така, е това, което не мога да направя. Нямам право да взема в ръцете си автомат и да стрелям по хора. Да, имам отсрочка от мобилизацията заради това, че съм лежал в ПНД (психично-неврологичен диспансер), но ми се струва, че в близките дни частичната мобилизация ще се превърне в пълна. Имам две ръце, два крака, пръст – показалец, да натиска спусъка, а автомат някакъв ще ми дадат", казва рапърът в предсмъртното си послание.

Вълната от недоволство заради мобилизацията расте в Русия. Рейтингът на Владимир Путин спадна, а хиляди мъже се опитват да напуснат страната, за да не се окажат на форнта в Украйна.

Мрежата се напълни и с видеа, на които се вижда как руснаци чупят ръцете или краката си, за да не бъдат мобилизирани в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
имал бележка от психо диспансера , момчето е трябвяло да се лекува
148
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и за кво го зачеваа *** му и съседо чрез съешителниебни, та после она да га друса у метрото а са да се самоубие. Сатаниска история. Погледнете му пагоните. Светкавици. Ако го дадът в гръб да не се окаже че е заголил базуката и одмята кафевите кестени. Жалко за лъжач, кражбата и самоъбийството в които е повярвал. Ако беше ишел де халдилник, де черно-бел тафилизор, де неколко забременени укрурви щеше да запиче в РАП смърднюхите. Майка му , горката си знае какво й е. Бог нея да пази. Самоубиец?
147
13
 
16
 
! Отговори
До 166 преди 1 година
Самоубийство От НЕЖЕЛАНИЕ ДА УБИВАШ ДРУГО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО - НОСИ САМО УВАЖЕНИЕ И СМИРЕНИЕ !
146
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кога запада ще въоръжи Украйна за да се справи с бандитите от изток
145
10
 
13
 
! Отговори
И това не е баш тъй преди 1 година
До Анонимен 164: Християнската религия не почита самоубийците. Точно обратното: не ги погребват на осветена земя.
144
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е от най-умните, след скок от високо има голяма вероятност да останеш жив.
143
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До славянинКолко лошо, хората предпочитат да стоят на компютрите си, пред това да се избиват, за нищо не стават такава!
142
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Праведникът със чиста душа без грехове,отнемането на собственият живот във името на доброто и вселенските ценности,е изход който го нарежда ди всички светци канонизирани и неканонизирани.Светла памет на добрата душа.Почивай в Мир.
141
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Славянин - *** да им покажеш как се прави и руски паспорт ще ти дадат.
140
1
 
6
 
! Отговори
Как беше при нас преди 1 година
Имах ВОС 1 (пехотинец) и ме вземаха запас всяка година. Веднъж два дни, след това поне седмица. Но веднъж прекалиха. След цял месец запас, мина-не мина два месеца ме потърсиха пак. Подписх се, теглих им една (наум) и този път не отидох. И с това се приключи. ...................................................................................................................... Не че има връзка с темата.
139
7
 
14
 
! Отговори
до 157 от славянин преди 1 година
Нормалните хора пък сме забелязали, че за атлантическите демократи и бандеровците човешкия живот представлява ''изключителна ценност''! Такава ''ценност'', че където минат оставят само милиони трупове!
138
19
 
13
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Днешната младеж, включително и голяма част от руската, са меки китки и ''герои'' само в компютърните игри, за истински битки не стават за нищо!
137
5
 
5
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 година
До Човек: Никой не мрази човешкият живот. Просто постъпката на този младеж е абсурдна. Имал е избор - да се яви като мобилизиран или да откаже. В най-лошият случай е рускувал да отиде на съд. Силно се надявам, че не е мъртъв, а е заминал нанякъде.
136
20
 
16
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Опълченците от Донецк и Луганск воюват за свободата си. Ако не искаха да воюват щяха да хвърлят оръжието и да се разбягат. А те воюват. И то не защото Путин така е заповядал. След осем години обстрел от укронацистите населението на Донецк и Луганск вече не иска да живее в една държава с тях. И руската армия ще им помогне да победят. А който е подценил патриотизма на руснаците винаги е сбъркал.
135
14
 
19
 
! Отговори
Човек преди 1 година
Забележете, че всеки путинист мрази човешкия живот по принцип. Във всяко мнение, подкрепящо убиеца, се вижда подигравката със смъртта на момчето, презрението към живота на другите хора, неразбирането на желанието им да създават, а не да отнемат животи. Путинист означава омраза, нищо повече. Тези "хора" са около нас и те ще търсят винаги своя лидер - дали Путин, Сталин, Пол Пот или Хитлер, за тях няма значение.
134
1
 
1
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Долния пост е до 153 - извинявам се!
133
3
 
12
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 154 - За мен лично ще ти отговоря веднага и то съвсем честно и искрено. Ще направя всичко възможно (и сигурен съм ще успея) да напусна страната заедно със семейството си и всеки който има малко повече акъл би направил същото. Ти как мислиш каква част от управниците ни ще пратят децата си на фронта? А тези, които нямат деца ще дадат ли пример? Ще станат ли доброволци? Още повече, че за да хвана оръжие трябва да вярвам идеята, а сега ако има мобилизация тя ще е в подкрепа на лъжата.
132
4
 
13
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Ако повече лидери имаха този МОРАЛ - земята щеше да е Райско място! Ангелите да са с теб, приятелю!
131
6
 
18
 
! Отговори
999 преди 1 година
ПОТРЕСАВАЩО! ПОКЛОН, МОМЧЕ! ДА Е СВЕТЛО НА ЧИСТАТА ТИ ДУША!!! ЗАЩО НЯМА ПОВЕЧЕ " НЕНОРМАЛНИ" КАТО ТЕБ В ТОЗИ СВЯТ!!!!?
130
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще пророня сАлза за поредния педигрипал, който се прави на смел само докато си чеше задницата..