След призовка за мобилизация: Руски рапър избра смъртта пред автомата

Той е оставил предсмъртно послание
2 окт 2022 16:16, Нели Христова
310
След призовка за мобилизация: Руски рапър избра смъртта пред автомата
Снимка: Facebook

Не съм готов да убивам за каквито и да е идеали. Това са последните думи на известния руски рапър Иван Петунин. След тях той се самоубива, тъй като получава повиквателна за частичната мобилизация.

"Петунин, който пише песни и се изявява под псевдонима Walkie е скочил в петък от 11-ия етаж на жилищен блок в Краснодар, като преди това е оставил прощален запис, пише местно издание.

"Ако гледате това видео, това означава, че вече не съм сред живите. Моят приятел Ром Сван беше казал да си силен духом, това означава, че имаш душа. И върху своята душа аз не мога да поема греха на убийството, и не искам. Аз не съм готов да убивам за каквито и да са идеали. За мен да убиеш човек на война или просто така, е това, което не мога да направя. Нямам право да взема в ръцете си автомат и да стрелям по хора. Да, имам отсрочка от мобилизацията заради това, че съм лежал в ПНД (психично-неврологичен диспансер), но ми се струва, че в близките дни частичната мобилизация ще се превърне в пълна. Имам две ръце, два крака, пръст – показалец, да натиска спусъка, а автомат някакъв ще ми дадат", казва рапърът в предсмъртното си послание.

Вълната от недоволство заради мобилизацията расте в Русия. Рейтингът на Владимир Путин спадна, а хиляди мъже се опитват да напуснат страната, за да не се окажат на форнта в Украйна.

Мрежата се напълни и с видеа, на които се вижда как руснаци чупят ръцете или краката си, за да не бъдат мобилизирани в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предателите вън!
108
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поредната глупост
107
9
 
10
 
! Отговори
За Зеленски преди 1 година
Също НЕ си струва да се умира. Много украинци насила са задържани по границите да не избягат и насила са мобилизирани от диктатора Зеленски.
106
12
 
10
 
! Отговори
БАХОЙ до Таня преди 1 година
Танче, кой от кого си е върнал територия? Украйна от Русия или Русия от Украйна? Как така успявате да виждате света обратно? Какво пушите/пиете/шмъркондите вие, сор-О-сои-дите? С/у Русия воюва колективният Запад, но Русия, а не Украйна, си върна територии... Хайде, със здраве...
105
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно е ясно: методите за саморазправа с неудобните на режима в Русия не са се променили от времето на Сталин. Нещо повече- диктаторският режим не се е променил! А Путин май направи този режим по-варварски и от Сталин. Нормалните и нежелаещите да се подчиняват на репресиите хора тепърва ще страдат, а това неизбежно ще доведе до вътрешна съпротива и революция и последният жив диктатор в Европа ще падне!100%!!
104
1
 
4
 
! Отговори
кириленко преди 1 година
До SS от страниците на интернет всички сте герои ,а ко те призоват сигурно белово ще работи един ден за хартия за на........срания ти г........
103
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нелито преписва лъжливи новини. Няма ли наказания за разпространяване на невярна информация?
102
3
 
13
 
! Отговори
Същата работа преди 1 година
Същото е и за украинските дезертьори мъже и младежи дето бягат от страх да не бият за Зеленски. Бегат и бегат на евро-помощи и дори се устройват на по-добър живот.
101
8
 
7
 
! Отговори
Dev преди 1 година
до преди мобилизацията руснаците бяха много ербап. Сега как обърнаха палачинката като трябва да ходят по акъла на диктатора и да стават пушечно месо. Хак да им е.
100
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Психично болните обикновено само си търсят повод,за да си посегнат. След упорито търсене този си го е намерил най-после.
99
3
 
2
 
! Отговори
До 116 преди 1 година
И *** знае, че загуби войната. Не съществува оръжие с което да я спечели. Само ти вЕрваш?
98
2
 
10
 
! Отговори
Laravel преди 1 година
чакайте малко, нали джендърите бяха само в ЕС и САЩ? Извинявам се, ако въпроса е неудобен :)
97
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е пропаганден клип с участието на актьор. Такива имаше много по време на пландемията - снимат се във видео преди да умрат. Тоя не е рапър и не е умрял.
96
12
 
4
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Страховитите руски войници... хахахах, а *** се чуди защо губи войната.
95
1
 
0
 
! Отговори
кириленко преди 1 година
До С болен мозък
94
1
 
1
 
! Отговори
кириленко преди 1 година
жалко ,че *** управляват света...радвам се ,че има и достойни хора на този свят....
93
14
 
8
 
! Отговори
С преди 1 година
само Русия
92
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е младото поколение, мекотели. Както каза проф. Иво Христов младите не са способни да изпитват нито психическа, нито физическа болка. Да не говорим за защита на ценности. Така е когато си на 30 и нямаш семейство нямаш деца. Какво да защитаваш? Правото да си Гeй?
91
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешна статия , смешен плач. В Русия личността няма значение , по един или друг начин ще си постигнат целта. Украйна е обречена и това е много жалко. А това става защото слушат много лоши съвети. Съветниците им са ненадеждни и ще ги доведат до пълна разруха.
90
16
 
15
 
! Отговори
SS преди 1 година
Това е ако е вярно тоя егати страхливеца,егати мухлюто!!!