След призовка за мобилизация: Руски рапър избра смъртта пред автомата

Той е оставил предсмъртно послание
2 окт 2022 16:16, Нели Христова
310
След призовка за мобилизация: Руски рапър избра смъртта пред автомата
Снимка: Facebook

Не съм готов да убивам за каквито и да е идеали. Това са последните думи на известния руски рапър Иван Петунин. След тях той се самоубива, тъй като получава повиквателна за частичната мобилизация.

"Петунин, който пише песни и се изявява под псевдонима Walkie е скочил в петък от 11-ия етаж на жилищен блок в Краснодар, като преди това е оставил прощален запис, пише местно издание.

"Ако гледате това видео, това означава, че вече не съм сред живите. Моят приятел Ром Сван беше казал да си силен духом, това означава, че имаш душа. И върху своята душа аз не мога да поема греха на убийството, и не искам. Аз не съм готов да убивам за каквито и да са идеали. За мен да убиеш човек на война или просто така, е това, което не мога да направя. Нямам право да взема в ръцете си автомат и да стрелям по хора. Да, имам отсрочка от мобилизацията заради това, че съм лежал в ПНД (психично-неврологичен диспансер), но ми се струва, че в близките дни частичната мобилизация ще се превърне в пълна. Имам две ръце, два крака, пръст – показалец, да натиска спусъка, а автомат някакъв ще ми дадат", казва рапърът в предсмъртното си послание.

Вълната от недоволство заради мобилизацията расте в Русия. Рейтингът на Владимир Путин спадна, а хиляди мъже се опитват да напуснат страната, за да не се окажат на форнта в Украйна.

Мрежата се напълни и с видеа, на които се вижда как руснаци чупят ръцете или краката си, за да не бъдат мобилизирани в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
2
 
1
 
! Отговори
холокоста преди 1 година
гори в ада ку4и сине .
188
3
 
3
 
! Отговори
Няма значение преди 1 година
ама въпросният краснодарски рапър е правил вече един опит за самоубийство по същия начин - скачане отвисоко.. Първият път му се разминава само с натрошаване на доста кокали и лежане в психиатрията...сега е успял, а мобилизацията само е катализирала суицидните му наклонности...
187
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не удобрявам това, което е направил, но поне е взел сам решението! (не точно, де, бил е принуден да убива и да бъде убит). поне няма да играе по свирката на путк1н и милиардери
186
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ ПЪЛЕН НАРКО
185
2
 
7
 
! Отговори
Hoh преди 1 година
Мен ако ме мобилизират ,ще отида. Съгласен съм ,да ме пратят на самоубийствена атака и с куршум в корема ,да продължа атаката. Длъжен съм да го направя, за да осигуря на богатите и децата им спокоен и луксозен живот ,който наистина заслужават.
184
8
 
10
 
! Отговори
Поп Грую преди 1 година
Момчето не е добре с акъла, но журналята са като лешояди.
183
1
 
8
 
! Отговори
луна преди 1 година
То и тук, ако обявят мобилизация, 70% ще се опитат да я избегнат - я ще емигрират, я ще счупят крайник, я ще се довършат.
182
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинчетата обявяват за лъжа и пропаганда всичко, което не им е по вкуса. Прозрачни са. Но какво да иска човек от коне с капаци, които гледат само в чуждата в кесия, но никога не развързват своята за другите. Май нямаше възрожденци на нито една обществена акция по наводненията, земетресенията, болните деца, чистенето на горите, да не изреждам. Те не знаят какво искат - хем да подкрепяме Русия, хем да папат евросубсидии. Ами не става, мързеливци кабинетни и маргинали такива!
181
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да отнемеш живота си, за да не отнемеш чужд, не е самоубийство, а саможертва.
180
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Някой: Не манипулирай! Вие, старшинките, докарвахте здрави прави момчета да си теглят куршума заради казармените ви извращения. Комплексарите от българската армия никога не са свършвали. Дай им малко власт и им гледай сеира. Така си избиват комплексите. А БКП ви пазеше от съд и потулваше всичко, защото не можеше да си на военене пост без да членуваш в БКП.
179
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само си представете как би изглеждала мобилидацията в България, сигурно който не може да избяга ще стане добровлно ***...
178
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат да видя путин да мобилизира Копейката, когато свършат опциите с руснаци и премине на предани русофили
177
2
 
5
 
! Отговори
Pit преди 1 година
Мали тя пресата ни е без коментар ама и читателите и са не по-долу. Яко сте бръмнали хора далеч сте от реалността.
176
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със самоубийството си това момче нанесе повече щети върху режима на кървавото джудже отколкото би било де окупацията на Крим, защото действа ВЪТРЕ в Просия и показва на хората с какво зло си имат работа, че някой предпочита смъртта пред това да му се подчинява
175
4
 
15
 
! Отговори
10 Божи заповеди преди 1 година
Писна ми от фалшивия морал на някои "християни". Значи да се да се самоубиеш било грях? Ами няма го в Божите заповеди. Но със сигурност една от тях гласи "Не убивай!". Не вярвам момчето да е било лудо, по-скоро е било честно пред съвестта си.
174
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не вярвам на тези глупости това е лъжа и пропаганда
173
5
 
22
 
! Отговори
мазепа преди 1 година
21 век, Русия - страна в която пращат в затвора ако не искаш да убиваш
172
3
 
11
 
! Отговори
Нищо преди 1 година
чудно. Путин си е КГБ кадровик и си ползва неговите принципи от времето, когато интелектуалците на Русия масово се "самоубиваха" или изчезваха безследно. Така става днес с всички несъгласни с властта или отказали да се мобилизират. Ще ги самоубиват един по един, заедно със семействата им, докато някой от обкръжението му се светне, че така не може да продължава безкрайно. Путин вече има параноя, затова постоянно сменя генералите и други управници. Смех, ако заподозре и Медведев))))
171
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понятието, че само слаби личностти се самоубиват, е отживелица на комунистическата психология, чиито апологети искаха да накарат хората да работят, да се бият и да се жертват "за родину, за Сталину" и не приемаха друго мнение. Тогава силните японски самураи, които си правят харакири за изгубена чест, и те ли са психари? Нищо подобно. Аз съм по-склонен да вярвам, че друг е "самоубил" момчето. Те и от убитите руски олигарси намериха предсъртни бележки, че се самоубиват. Видеото може да е монтаж.
170
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има много хора, чиито ценности - религиозни или други - са несъвместими с употребата, дори с хващането на оръжие в ръцете. Спомнете си героя на Парцалев съботятина Иван Стайков от "Тримата от запаса" какви душевни и други катаклизми преживя заради убежденията си да не държи пушка? За такива хора насилственото мобилизиране е нещо много по-силно от обикновен шок. Гей-ството няма общо тук. Има много гейове, станали герои от предишните световни войни. Тук опираме до личността.