Москва: Русия има средствата да поддържа "новите" региони

Приоритет за следващите 3 г. ще е пълната им интеграция
3 окт 2022 14:25, Елка Василева
63
Москва: Русия има средствата да поддържа "новите" региони
Антон Силуанов и Владимир Путин. Снимка: архив, БГНЕС

Русия разполага с необходимите средства, за да поддържа четирите региона в Украйна, които руският президент Владимир Путин анексира миналата седмица, а тези средства са част от държавния бюджет на страната, заяви финансовият министър Антон Силуанов пред Държавната дума, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
"Приоритет за следващите три години ще бъде пълната интеграция на новите региони", каза Силуанов, без да посочи конкретни суми. "Федералният бюджет разполага с необходимите ресурси както за гарантиране на социалните стандарти, така и икономическото възстановяване на регионите".

Русия анексира четири региона на Украйна след проведени референдуми, които Западът и Киев не признават и твърдят, че нарушават международното право.

Руският бюджет за настоящата година предвижда приходи от 27,7 трилиона рубли и 29 трилиона разходи, което преди дефицит от 1,3 трилиона рубли или 0,9 на сто от БВП, сочат данните на финансовото ведомство. Очакванията са дефицитът да нарасне до 2 на сто през 2023 г., преди да се свие до 0,7 на сто през 2025 г.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
6
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 29 "командващият Западен военен окръг с Ролекс за 25 000 долара, вила в Швейцария и връзки с Украинското военно разузнаване..."А този същия хубавец Антон Силуанов дето го цитират има американски мотор Харлей Дейвидсън (като самия Путин) и два джипа BMW! И те са само официално обявените, какво още има никой не знае!Шайка мафиоти са всичките! И наш Бойко Борисов е от тяхната шайка!
30
2
 
14
 
! Отговори
Грозтата истина преди 1 година
Масква имала средства - ха ха ха . На хартия Масква има и 1.2 млн армия, на хартия Масква има и "безаналоговни" оръжия, на хартия според Масква и чассти от Украйна са нейни (а на терен ВСУ вече се ги връща), както е написал и 29 на хартия Масква има и униформи за войничетата. А истината е че всичко това отдавна е откраднато, изядено, изпито и инвестирано в имоти на запад.
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия има средствата да поддържа "новите" региони" - ако успее да си ги запази. Гледах предаване -руско- "някой" откраднал 1,5 милиона войнишки униформи, командващият Западен военен окръг с Ролекс за 25 000 долара, вила в Швейцария и връзки с Украинското военно разузнаване - след като журналистът каза това-предаването прекъсна - Е, КАК ДА СПЕЧЕЛЯТ ВОЙНАТА ! То и Кадиров им га каза пряко в очите, че са некадърни!
28
2
 
18
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: гост (номер 26) "Русия може да поддържа само глад и мизерия!" Ми тя ги поддържа. Бедните републики и други субекти на Руската Федерация са експлоатирани именно като колонии на империя, нещо което Путин отрича, а обвинява свободните и демократични западни държави че били "империи". Но това е нормално за режима на Путин - обвиняват някого в същото, което вършат самите те!
27
4
 
20
 
! Отговори
543 преди 1 година
Нещо копейките се загубиха. Главния Копейкин след изборите спря парите ли ?. Има още добри новини ВСУ проби руската отбрана на север от Херсон. Тия хаймани от ВСУ явно не са разбрали, че руснаците си правят некви измислени референдуми и си ги бият по целия фронт. Едните подписват декрети другите си връщат териториите с бой.
26
1
 
17
 
! Отговори
гост преди 1 година
Русия може да поддържа само глад и мизерия!
25
2
 
14
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
Ахаххах, да бе, има, сега, в знак на.шедрост ще им раздават електроуредите дето ги изнесе червената армия...
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мира няма да имате никога там. Позор за Русия!!!
23
1
 
22
 
! Отговори
Рашките преди 1 година
са много, много тежък тежък случай! Непоправимо и необратимо!
22
0
 
14
 
! Отговори
Лисичанск преди 1 година
ВСУ напредват към Лисичанск. Ако си го върнат половината южно направление на руснаците заминава. Който не вярва да погледне железопътната карта на Украйна и да се замсли защо русия е една от малкото държави с "железопътни войски" ,които хич не са малко.
21
14
 
1
 
! Отговори
Do 16 преди 1 година
Щото освен срамни болести, имате и друга отличителна черта, и тя е че всичко е пеераско розово във вашия *** съюз. Скачате на всеки с различно мнение, било то и за това, че руски газ е по-добре.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да свърши войната и тогава ще се види,какви региони от Русия ще национализира Украйна...
19
3
 
19
 
! Отговори
1 преди 1 година
Няма "нови области". Има окупирани от руски терористи области. :)))
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ще имат ли вътрешни тоаетни, че в рашистан знаем, че нямат?
17
1
 
23
 
! Отговори
до 14 преди 1 година
Цялото "величие" на Русия е просто пропаганда. Всичките суперлативи за безаналогова военна техника по парадите си остана само на парадите докато реално войниците им нямат елементарни неща като турникети. Всичко при тях е било пропаганда още от време оно.
16
1
 
14
 
! Отговори
123 преди 1 година
До Анонимен 10. Средна заплата в община Челопеч - 2 800 лв. Дали местните не са доволни от това. Преди да се продаде мината в Челопеч беше затворена и галериите се рушаха, а по татово време беше мина за мед, а не за злато. Някой да е чувал за срутвания в мината или за забевени заплати ?. А сега направете сравнение с мините на Ковачки - 500 - 600 лв заплата, ако ти я дадат въобще и вече не помня колко загинали при трудови злополуки. Преди да лаете слещу западните инвеститори помислете малко.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да ги развива,а ще ги поддържа
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия доста се надценява или здраво лъже. Огромна част от населението й, особено в отдалечените райони, живее в примитивни условия.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито на анексираните, да вдигат шампаското. И по една лада ще им дават.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за тоалетни в къщите, а не на двора, има ли средства?