Песков успокои за ядрените оръжия: Ще сме балансирани и обективни

Той отговори на критиките на Рамзан Кадиров
3 окт 2022 18:45, Нели Христова
28
Песков успокои за ядрените оръжия: Ще сме балансирани и обективни
Снимка: БГНЕС

Кремъл заяви днес, че подкрепя "балансирания подход" по въпроса с употребата на ядрени оръжия, който да не се основава на емоции. Това се случи, след като ключов съюзник на президента Владимир Путин призова Русия да използва "ядрено оръжие с малка мощност" в Украйна, съобщи Ройтерс.

Още по темата

На критиката на Рамзан Кадиров, глава на Чеченската република, към руското военно ръководство, отговори говорителят на Кремъл – Дмитрий Песков. Той заяви пред репортери, че това е много емоционален момент и управниците на различните региони имат право да изразяват мнението си, но подходът на Русия не трябва да бъде воден от емоции.

"Дори в трудни ситуации, емоциите трябва да се държат настрана от правенето на оценка. Затова предпочитаме да сме балансирани и обективни", заяви той, предаде БТА.

Песков каза още, че основанията за употреба на ядрени оръжия са заложени в руската ядрена доктрина. Тя позволява употребата на ядрени оръжия, в случай че те – или друг вид подобни оръжия – бъдат използвани срещу Русия или Русия е изправена пред екзистенциална заплаха от конвенционални оръжия.

Кремъл заяви, че тези ядрени защити се отнасят и за четирите района на Украйна, които са в процес на анексиране от Москва.

Миналия месец Путин предупреди Запада, че "не е блъфирал", казвайки, че Русия е подготвена да брани територията си с ядрени оръжия. В петък той заяви, че САЩ са създали "прецедент" след използването на ядрени бомби в Япония в края на Втората световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарю Путин ако америка не бяха използвали ядрено оръжие в Япония нямаше да има Русия
20
7
 
10
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименуау...така умря хиТлер...вярващ в безсмъртието си...така ще умрат путин,децата и внуците му,приятели,познаващите Историята на САЩ знаят,че са безкомпромисни!САЩ са родени готови за подобни...заплашващите, вашите дори няма да излетят...дайте повод!!!и минусите оТ пАсолството и руските еничари от ***...ни мотивират!!!Бог да пази САЩ и приятели,чиято ценност е Свободата!!!
19
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя п-лъх от снимката казва-Ще сме балансирани и обективни- ----иначе ще опитате от същото ама по две ват-енки аг-ресори.
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песков явно схвана предупреждението на американците и дръпна на задна.
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сорросоидите и те искат да бъдат мобилизирани да се научат да носят пушки и униформи да маршируват да се подчиняват на командването да пеят маршове да маршируват да носят отговорност, да пълзят това е лесно...
16
4
 
17
 
! Отговори
СЪОБЩЕНИЕ: преди 1 година
ТОВАРИШ ПУТИН, ТУК ИМА 3 ТРОЛА, КОИТО ПЛАЧАТ ЗА МОБИЛИЗАЦИЯ! ТЪКМО ТЪРСИТЕ БРОЙКИ ЗА ФРОНТА - ВЗИМАЙТЕ ГИ!
15
3
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Подходът на Кремъл стана балансиран след като получиха ясно предупреждение от САЩ,че ще последва смазващ ответен удар.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТИЯ МИЛИЦИОНЕРСКИ ЧАЛЪМИ ДОБРО- ЛОШО ЧЕНГЕ НА КОГО ГИ ПРОДАВАТЕ БЕ? НА ТЪЪЪПИТЕ МУУЖИЦИ...
13
6
 
7
 
! Отговори
GONZO преди 1 година
До писдосите Striker, Дали и други изтърсаци от сайта: На измекярчета като вас в боеспособна възраст до 35 години им предстоят трудни дни, с последваща военна мобилизация до края на годината ! След едномесечна военна подготовка ще ви "изритат" на Източния фронт като пушечно месо, за да защитавате интересите на Чичо ви Сам ! От там ви предстои да се приберете на родна земя, единствено в "дървени" ризи...Остават ви още малко свободни дни, използвайте ги !
12
9
 
14
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Ми те укринците вече си взеха 1/3 от тва дето завладяхте в източна Украйна. Останалото + Крим предстои. Предлагам на Пецков и там да са "балансирани'' ако искат Мужикистан да съществува.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песков ако ти каже, че пече слънце значи 100% вали.
10
14
 
7
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Плановете за подялбата на България, след тази на Украйна от Русия, Полша и Румъния вече е в ход.По билото на Стара планина страната ни ще бъде поделена от Турция и Русия, след постигнати вече тайни договорености между двамата президенти. С аполитичното си отношение към изборите, /местната ни рая която масово бойкотира изборите / в последните години, също способствува и улеснява този процес. ДПС постоянно набира силаи власт за да организира тук Референдум /като тези в Донбас и Луганск/, за отцепването на територии от страната ни !
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си пуснат сами над Мacква и да се самоунищожат. Мисля че е балансирано и обективно.
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че няма да използва ядрено оръжие. Едва ли някой в Кремъл има желание да умира преди Коледа.
7
13
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Да, само над щатите и на мен ми се вижда балансирано и обективно. Живота ще стане по-хубав за всички!
6
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само над щатите пуснете! Европа не е толкова виновна! Тя е само техен васал и така ще я освободите!
5
5
 
14
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Сина на Песков е взет запас ама избягал :)))
4
8
 
11
 
! Отговори
Дали преди 1 година
Има дори и едно нормален човек в света, който да вярва на Путин...... кое е казал и не е било лъжа? Искам копейкин и сие да ми дадат поне един пример.
3
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин просто каза, че няма да коленичат като западните псевдодържави, както беше при футболистите преди 2-3 години, само руснаците не коленичиха, останалите си мислят, че са много модерни, а те реално се кланят на западното задкулисие, Путин е видял 90-те какво е станало с държавата ,когато са се доверили на англосаксите, сами са си виновни , че решиха да злоупотребят с доверието.
2
10
 
20
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Напънаха ги укрите на бой и почнаха да свалят гарда. Песков и компания ще бъдат съдени за военни престъпления скоро.