Кремъл похвали Мъск за идеята за мирен договор

Украински дипломат му каза да върви на майната си
4 окт 2022 16:10, Нели Христова
130
Кремъл похвали Мъск за идеята за мирен договор
Снимка: БГНЕС

Кремъл похвали създателя на Tesla Илон Мъск за предложението за възможно мирно споразумение, което да прекрати войната в Украйна.

В анкета в Twitter, публикувана в понеделник, Мъск предложи Украйна да отстъпи окончателно Крим на Русия, да се проведат нови референдуми под егидата на ООН, за да се определи съдбата на контролираната от Русия територия и Украйна да се съгласи на неутралитет.

Това предизвика яростен отговор от страна на Украйна, като посланникът на Украйна в Германия дори му отговори: "Върви на майната си" е моят много дипломатичен отговор."

Но Кремъл, което не е изненадващо, възприе по много по-топъл начин неговите предложения.

Още по темата
"Много е положително, че някой като Илон Мъск търси мирен изход от тази ситуация", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери в конферентен разговор. "В сравнение с много професионални дипломати Мъск все още търси начини за постигане на мир. И постигането на мир без изпълнение на условията на Русия е абсолютно невъзможно", добави той.

Малко след като огромна вълна от недоволство се отприщи срещу Мъск, той побърза да обясни защо мирен договор е добра идея за край на конфликта в Украйна.

"Русия предприе частична мобилизация. Те преминават към пълна военна мобилизация, ако Крим е изложен на риск. Смъртта и от двете страни ще бъде опустошителна. Русия има >3 пъти население от Украйна, така че победата за Украйна е малко вероятна в тотална война. Ако ви е грижа за народа на Украйна, търсете мир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
7
 
35
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Огромна вълна на недоволство срещу Мъск!? Значи недоволстващите се искат война, а не мир! Маските една по една падат!
90
7
 
20
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Какъв скрит путинист се оказа Мъск! Хохлите и атлантиците сярна киселина п.каят!
89
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато си тръповист , мозъчните увреждания са необратими..
88
6
 
3
 
! Отговори
Ники преди 1 година
Лошо няма, ама тия няма да го спазят. Трябма много да се опарят както беше с финландия и тогава може да се говори за договори.
87
7
 
29
 
! Отговори
Лъки преди 1 година
Мъск има право. Всеки един човешки живот е по ценен от *** възгледи на политическия елит който управлява света. Тук е въпросът че много обикновени хора се подвеждат от въпросните и умират за тях.
86
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забравихте ли, че Мъск предизвикваше Путин на дуел, с физически сблъсък. Какво се промени?
85
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно защо досега си мълчи изведнъж обърна палачинката? Какво се промени?
84
5
 
21
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Докато управлява всичките си компаниии в свободното си време Мъск вече почна да върши работата и на политиците за подобряване на международното положение.
83
5
 
4
 
! Отговори
Зилон Хъск преди 1 година
Главения Джедай на атлантическата коалиция предложи мирно споразумение между галактическите сибирски ***. Империята е във възторг.
82
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нела така и не успя да научи че Мъск не е основател на Тесла, а купувач. Нелооо, нело, чия чурка лаппаш в тоя сайт че да те държат на работа там-***?
81
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До всички в коментарите които говорят глупости. Кой създаде тесла без Илън Мъск тесла нямаше са има. Човекът който инвестира и създава тесла колата е илън. Нито Никола тесла нито Мартин нито Марк щяха да успят беЗ Илън.
80
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В крайна сметка се оказва ме умни и известни хора все пак имат топките да си кажат нещата такива каквито са без да се страхува че ще си навлече омразата на много заблудени хорица хаха
79
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Илоне русия има 3 пъти повече население но то нормалните избягаха останаха пияндета пенсионери и жени кого ще праща на война можеби първо пияндурите те и без това съ умрели после старчоците и най на края руските хубавици е тогава вече ква война ще падне хахахах
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха ха време е Мъск да им спре нета
77
6
 
6
 
! Отговори
Чудо. преди 1 година
Тоя спекулант и мошеник едно нещо разумно да каже в живота си.
76
2
 
14
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
До Мен== "ДОГОВОР С РУСИЯ НЕ СТРУВА И ХАРТИЯТА НА КОЯТО Е ПОДПИСАН!!!"--- Само дето цитираш Бисмарк, както Дявола , Евангелието! Отрязал си най-важната част от цитата за да промениш смисъла: "ДОГОВОР С РУСИЯ НЕ СТРУВА И ХАРТИЯТА НА КОЯТО Е ПОДПИСАН, С РУСИЯ ПРОСТО ТРЯБВА ДА ИГРАЕТЕ ЧЕСТНО - ИЛИ НИКАК"! А и други поучителни цитати от него има за Русия. Например: " Знам много начини как някой да раздразни спящата Мечка, но ни един начин как да го изкарам от там"
75
1
 
7
 
! Отговори
хе преди 1 година
Ако оня от Германия го пратят на фронта дали ще го дава така люто!?
74
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кофти новина за вашингтонските подметки. Току що изгубиха един от идолите си.
73
5
 
3
 
! Отговори
¿~&#191 преди 1 година
Създателят на Тесла? Това от кой за. дн. ик го измъкнаха нашите платени драскачи? Този мамин хрантутник никога не е измисля нищо ама НИКОГА НИЩО. С на баща си парите от диамантените мини в ЮАР и *** които са мряли там си е купил най различи неща. Както и не е успял да изкара 3 дена в университета щото било много тъпо там. Пълен клоун и отпадъчните материал който го възхвалява.
72
4
 
17
 
! Отговори
Дддф,Ати преди 1 година
Не мога да повярвам,че този ненормалник е могъл да предложи нещо доста разумно. Не забравяйте,че вървим към ядрен апокалипсис.