Кремъл похвали Мъск за идеята за мирен договор

Украински дипломат му каза да върви на майната си
4 окт 2022 16:10, Нели Христова
130
Кремъл похвали Мъск за идеята за мирен договор
Снимка: БГНЕС

Кремъл похвали създателя на Tesla Илон Мъск за предложението за възможно мирно споразумение, което да прекрати войната в Украйна.

В анкета в Twitter, публикувана в понеделник, Мъск предложи Украйна да отстъпи окончателно Крим на Русия, да се проведат нови референдуми под егидата на ООН, за да се определи съдбата на контролираната от Русия територия и Украйна да се съгласи на неутралитет.

Това предизвика яростен отговор от страна на Украйна, като посланникът на Украйна в Германия дори му отговори: "Върви на майната си" е моят много дипломатичен отговор."

Но Кремъл, което не е изненадващо, възприе по много по-топъл начин неговите предложения.

Още по темата
"Много е положително, че някой като Илон Мъск търси мирен изход от тази ситуация", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери в конферентен разговор. "В сравнение с много професионални дипломати Мъск все още търси начини за постигане на мир. И постигането на мир без изпълнение на условията на Русия е абсолютно невъзможно", добави той.

Малко след като огромна вълна от недоволство се отприщи срещу Мъск, той побърза да обясни защо мирен договор е добра идея за край на конфликта в Украйна.

"Русия предприе частична мобилизация. Те преминават към пълна военна мобилизация, ако Крим е изложен на риск. Смъртта и от двете страни ще бъде опустошителна. Русия има >3 пъти население от Украйна, така че победата за Украйна е малко вероятна в тотална война. Ако ви е грижа за народа на Украйна, търсете мир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
6
 
7
 
! Отговори
Хвалба преди 1 година
От убиец,антихрист ....не е хвалба.....Мъск се изложи тотално....и най мъдрият си е малко ***.
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск не е създателя на Тесла!!! Проверете си фактологията
69
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако диктаторчето в Кремъл те хвали, значи си се подхлъзнал по нанадолнището на провала.
68
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започнат ли от Кремъл да те хвалят...
67
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
този се изкажа че Крим е руски и като го налазиха укритие цяла нощ се оправдаваше мъж без ***,що се отнася за стартек сателитети му които ще дават интернет в всяко кътче на земята не знам дали има хорица да вярват че са негови ,това е проект на ЦРУ а този мъск р маскировката му ,както и фейсбука има ли *** да вярват че това е идея на еврейчето дрън дрън,цру те са главатарите а този е лице
66
17
 
8
 
! Отговори
Мен преди 1 година
ДОГОВОР С РУСИЯ НЕ СТРУВА И ХАРТИЯТА НА КОЯТО Е ПОДПИСАН!!! КАЗАНО Е ПРЕДИ 150Г. И Е ВИНАГИ АКТУАЛНО...
65
7
 
16
 
! Отговори
Тато преди 1 година
Дори високоинтелигентни и много успешни западняци, като Илон Мъск прозряха истината и говорят истини!
64
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 69 - Абе извинявай, ама още от 70-те години сателитете им стигаха за това. Пръвите снимки, които Google позлваше за Earth бяха от ранните 2000-и, а това бяха тези, дадени за "публично ползване". Това със мъсковските сателитчета е ... крана схема.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Мъск стана полезен герой от роман на Достоевски.
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск за президент!
61
2
 
11
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Вижда далече затова и предлага, а посланника го разбирам, емоциите са големи, но...трябва да се направи крачка назад...и от 2-те страни за да се избегнат злини!
60
2
 
10
 
! Отговори
проблема на света преди 1 година
е че няма повече хора като Мъск, но за тва пък диктатори много и ограничени хора много. по таз причина самоунищожаването на човешката раса е по- вероятно от светло бъдеще
59
2
 
7
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Всички сме за мир, въпросът е при какви условия- тези на Русия или на Украйна.
58
2
 
0
 
! Отговори
... преди 1 година
До Анонимен"групата на златния милиард" :-)Ами ти си също в този "златен милиард", не го ли знаеш?!
57
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до63.Путин от седем месеца пада по стълбите.То не беше смъртоносно болен,то не бяха атентати а си е жив и здрав.Виж какво казва човека който ще праща хора на Марс.Русия е три пъти по голяма,мобилизира се има ядрено оръжие.Как ще победи Украйна пита човека и е прав.Дните на Украйна са преброени така че да търсят мир.
56
7
 
4
 
! Отговори
демократ преди 1 година
До 60. И какво като живеят в Източна Украйна 10 милиона руснаци (не е ясно дали са толкова)? Що реши, че всички искат да са към просията, а не е само инициатива на определен кръг лица около сепаратистите, подкокоросвани от Кремъл (същият номер го скроиха и в Молдова и в Грузия). На "референдумите" са участвали не повече от 10%, защото другото население избяга. А и като знаем какво е в просията, май и на руснаците в Украйна ще им по-добре там.
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 61. Май ти убягва вариантът путин да падне по стълбите преди това.
54
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглеците от Кремъл пак тяхната си - мирно споразумение, ама по техните условия. Ами това не е споразумение, а ултиматум бе, гнусни агресори.
53
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск не е случаен човек.Той е най богатият човек на Земята и е в групата на златния милиард.Те управляват САЩ и щом е казал значи това го казват и другите магнати.Тоест времето на Зеленски изтича и или мир или ще го оставят на милостта на Путин.
52
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма как Крим е така да остане под руска окупация, на базата на един измислен референдум под дулото на автоматчици, това е! самото предложение на МЪск е несериозно, съвсем отделен въпрос е че във въпросните области живеят едва 1/5 от населението, което е било там преди войната, напрактика всякакви референдуми там са невазлидни