Кремъл похвали Мъск за идеята за мирен договор

Украински дипломат му каза да върви на майната си
4 окт 2022 16:10, Нели Христова
130
Кремъл похвали Мъск за идеята за мирен договор
Снимка: БГНЕС

Кремъл похвали създателя на Tesla Илон Мъск за предложението за възможно мирно споразумение, което да прекрати войната в Украйна.

В анкета в Twitter, публикувана в понеделник, Мъск предложи Украйна да отстъпи окончателно Крим на Русия, да се проведат нови референдуми под егидата на ООН, за да се определи съдбата на контролираната от Русия територия и Украйна да се съгласи на неутралитет.

Това предизвика яростен отговор от страна на Украйна, като посланникът на Украйна в Германия дори му отговори: "Върви на майната си" е моят много дипломатичен отговор."

Но Кремъл, което не е изненадващо, възприе по много по-топъл начин неговите предложения.

Още по темата
"Много е положително, че някой като Илон Мъск търси мирен изход от тази ситуация", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери в конферентен разговор. "В сравнение с много професионални дипломати Мъск все още търси начини за постигане на мир. И постигането на мир без изпълнение на условията на Русия е абсолютно невъзможно", добави той.

Малко след като огромна вълна от недоволство се отприщи срещу Мъск, той побърза да обясни защо мирен договор е добра идея за край на конфликта в Украйна.

"Русия предприе частична мобилизация. Те преминават към пълна военна мобилизация, ако Крим е изложен на риск. Смъртта и от двете страни ще бъде опустошителна. Русия има >3 пъти население от Украйна, така че победата за Украйна е малко вероятна в тотална война. Ако ви е грижа за народа на Украйна, търсете мир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е мирен договор, а загуба на войната. Да им дадат Крум, да им дадат 4 области и да се откажат от Нато и ЕС ? Е за какво тогава е тази война ? Ако Украйна беше готова на това, щеше да го каже още Януари. Това е смешно, което е написал тоя клоун. Ако исска Украйна да им даде и Одеса и да им се извини, ще ги натупа, А ?
10
10
 
10
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Отклонява вниманието от рухналия часове преди това курс на акциите на Тесла. Рашистнаците пуснаха по една капка в гащите :)
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Акциите на ТЕСЛА се сручитха онзи ден поради доста лоши отчети, и Мъск отново се хвана да ръси глупости в социалните медии.
8
9
 
5
 
! Отговори
Пре преди 1 година
Дател !
7
7
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"Това предизвика яростен отговор от страна на Украйна, като посланникът на Украйна в Германия дори му отговори: "Върви на майната си" е моят много дипломатичен отговор."....Ей,***,ДРЕМЕ МУ НА Мъск за некакво си укропарашутистче !..Остана да идеш и да го сриташ..
6
11
 
27
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Изключително мъдро от негова страна.Човешкият живот е по-важен от някакви си територии
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е разликата между политика и безнесмена. Когато бизнесмен се прави на политик стават бели, също както когато политик се прави на бизнесмен. За справка нашето НС, което е пълно с примери и за двете.
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те украинците се пръснаха до гибралтар и дъблин вече. Къде ги видя тези 3 към 1, не знам. И едва ли тези с аудитата и т.н луксозни возила ще хукнат да се връщат да ги трепят по фронтовете.
3
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кремъл позволява на Мъск да чипира всички руснаци.
2
6
 
7
 
! Отговори
ф преди 1 година
Мъск си получава подобни факсове поне веднъж годишно, нищо ново, ще му мине..
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Украински дипломат му каза да върви на мaйнaта си" - ако бях на мястото на Мъск, веднага им дърпам кабела за нета.