"Газпром" възстановява доставките на газ за Италия

Доставките бяха спрени на 1 октомври
Обновена: 5 окт 2022 12:07 | 5 окт 2022 11:43, Петя Славова
41
"Газпром" възстановява доставките на газ за Италия
Снимка: БГНЕС

Руската газова компания "Газпром" обяви възобновяване на транзита на газ през територията на Австрия, а оттам - и възобновяване на доставките за Италия, които спряха на 1 октомври. Това съобщиха от пресслужбата на компанията.

Според съобщението на компанията "заедно с италианските купувачи успяхме да намерим решение за формата на взаимодействие в контекста на регулаторните промени, настъпили в Австрия в края на септември", предава БГНЕС.

Австрийският оператор е готов да потвърди транспортните номинации на "Газпром експорт", което позволява възобновяване на доставките на руски газ през Австрия, допълват от компанията.

На 1 октомври "Газпром" спря доставките на природен газ за Италия. Според "Газпром" това се е наложило, тъй като австрийският оператор отказа да потвърди "номинации за транспорт" след регулаторните промени, въведени в Австрия в края на септември.

От австрийското министерство на енергетиката отговориха, че "Газпром" не е подписала никакви промени в договора, които отразяват корекции в техническите правила, които обикновено се правят в началото на всяка газова година.


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
глад преди 1 месец
газ продава
32
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
29, арабите са привилегировани и заради местоположението си. Пусто място много, възможности за развитие на слънчевия енергодобив огромни, няма логика да не го развият. Русия е на север и за да подсигури слънчевото си бъдеще се налага да държи пусти територии на юг. Ние в БГ както уж дме на най-хубавото място, нямаме място за развитие на слънчев енергодобив, дори нямаме условия за развитие на вятърна енергетика. Ееинствено ни остава еъзможността да развиваме ВЕЦ и АЕЦ, наследство от комунизма.
31
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
То газ излиза много и от гАза ти...
30
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Газ има много по света, и по нашето море има много.
29
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даже и арабите го разбрах, че ерата на изкопаемите горива приключва и затова сега инвестират най-вече във възобновяеми източници на енергия. В борда на директорите на всички автомобилни производители има поне по един шеих, който налива пари за развитието на електромобилите, хиперлууп и други алтернативни начини на придвижване.Силата на Русия е временна, а рашиситие не правят нищо за да си подсигурят бъдещето.
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
25 станал 26-и? Дето чака да му се молят...
27
4
 
8
 
! Отговори
Зевзек преди 1 месец
Ха ха ха, скоро чакайте и промоции, два кубика на цената на един!
26
2
 
9
 
! Отговори
До 25 преди 1 месец
Вярвай си ха ха. 158 милиарда долара свръх печалба за руснаците само за 6 месеца имат, сравнено с 2020 и 2021 г.
25
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Очаквам скоро Газпром да започнат да ни се молят и на нас да ни възстановят доставките на газ. Русия не е само Путин и много руснаци разбраха, че това изолиране от света, само ще им фалира държавата и нищо хубаво няма да им донесе.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Честито 2 - "А е ясно, че втечненият газ няма как да е по-евтин от тръбният." Айде бе ,я питай бившия премиер Про100 ,да видим дали няма как :))))
23
14
 
12
 
! Отговори
Мужик преди 1 месец
Как няма да възстановят доставките, трябва да се яде, иначе мужиците ше фанат паяжина на изхода.
22
8
 
17
 
! Отговори
Кънчо преди 1 месец
Киро факиро и асенчУ нека излязат пак да обясняват как в ЕС всички сме солидарни и единни...палячовци. Ама поне явно Италия, Австри и Унгария и др. случиха на политици, които да мислят за народите си, а не на еднодневни политици финансирани и поддържани от сащ. Сащ имат най-голям интерес тази война да продължи и си играят картите, докато ЕС "лидерите" им лазят в краката, махат с опашка и молят за кокълче
21
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи какво се оказа? Италия може да купува газ и това не е против правилата на ЕС но богата България не може. Да ви е...а и смо__таните политици.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 18 Продължавай да си вярваш, това успокоявя......
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз ясно наблюдавам крах на либералния модел на енергийния пазар на Еесовската Зона.В борбата с енергийната криза Еесовската Зона ще угроби над 1 трилион евра.
18
10
 
24
 
! Отговори
Котарак преди 1 месец
Евроатлантиците от ЕС без руските газ и нефт сме си една голяма нула.
17
3
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Проверете - италия има толкова много газ, че продава на съседите си. Спирането беше заради закон в австрия, който иска от русия да плати 20 милиона евро за да си прекарва газа, русия отказваше(или нямаше), но италия е помогнала. Сега ще има още да препродава
16
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГАЗПРОМ се изрепчи и като видя приноса в хазната на държавата и сви байраците От тук нататък ще само така. И всичко докато Путин е жив. После ще почнат преговори с всички където Русия ще е в позицията на молещ. Класическа ситуация и нищо ново под слънцето
15
12
 
9
 
! Отговори
До12_КаквоЩеЯдеш? преди 1 месец
Ша възстановява ми, иначе кво че ядат мужиците. че ядат... Ще ядат каквото са си произвели... Вие произведохте ли нещо освен "евро" ???
14
5
 
11
 
! Отговори
BgPsycopath_14 преди 1 месец
Ти си много интересн д.е...бил. Руснаците нямат никаква полза от "рулоните тоалетна хартия " наречена евро... Кой би се интересувал от "еврогейците"???