Легендарна забрана: Без "Миллион алых роз" по руски радиостанции

Руският ефир няма излъчва повече Алла Пугачова
5 окт 2022 17:37, Йоана Цонева
91
Легендарна забрана: Без "Миллион алых роз" по руски радиостанции
Снимка: БГНЕС

Песни като "Миллион алых роз" няма да бъдат излъчвани по руските радиостанции. Медиите в страната пишат, че има негласна забрана за излъчване на хитовете на местната поп икона Алла Пугачова заради отношението ѝ към войната в Украйна.

Композициите на братята Валерий и Константин Меладзе също са свалени от ефир, предава ТАСС.

Освен за Пугачова, братята Меладзе са писали песни за Полина Гагарина, Ани Лорак, групата VIA Gra и други изпълнители. Можем само да гадаем какво ще звучи сега в руския ефир, тъй като Константин Меладзе е автор на половината от хитовете на руските звезди.

"Руснаците вече няма да ги чуват по радиото", заяви пред Solenka.inf редакторът на една от големите московски радиостанции.

Още по темата
Братята Меладзе са родени в Батуми, но учат в украинския град Николаев и после се преместват в Москва. След началото на войната Константин напуска Русия заедно със съпругата си Вера Брежнева. Брат му Валери Меладзе концертира и в чужбина. Той е един от първите творци, които осъждат военните действия на Руската федерация в Украйна.

Алла Пугачова също се противопостави на т.нар. "специална операция", а съпругът ѝ Максим Галкин, който вече е признат в Русия за чуждестранен агент, също критикува политическата ситуация в страната. В негова защита Пугачова призова и тя да бъде обявена за чуждестранен агент.

В края на септември Пугачова замина за Израел в децата си, а народната артистка на СССР написа, че се радва на откритата омраза към себе си, защото тя идва от хора, които винаги е ненавиждала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
3
 
! Отговори
путино демокрация преди 1 година
Това джудже безсрамно, промени конституцията на русия за да остане вечен президент! Срам за интелигентните хора в русия и по света! Сега заабранява и любима песен на цял свят! Срам и позор!
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не е късно да станеш за резил, руския психопат го доказа
51
4
 
5
 
! Отговори
Див Петел преди 1 година
Тоя дребен сурикат - вовата, направо е изтрещял повече и от севернокорейския си приятел. Жалко за Русия, жалко за обикновените руснаци. Изкукуригал неонацист забранява всичко и всички, които по някаква причина не му харесват. Ужасно е да си руснак в днешна Русия. Предполагам че ще го потърпят още малко и ще го свалят, но тази репресивна машина, която е овладял ще го защитава доста време и ще трябва още много хора да умрат, докато този луд човек си отиде.
50
6
 
6
 
! Отговори
Спатията преди 1 година
От всички изброени"творци"не виждам някой от тях да е етнически руснак.Евреи,евреи,пак евреи и тук там някой грузинец или арменец.Евреите векове наред като пиявици са смукали славянска кръв.Някои от тези *** са били везири и военно спални и при султана и са избивали хиляди християни.Прехвалената бабушка ,която е съученичка на св.Петър и Павел търкаля вече 50 години 5-6 песни,които вече никой не слуша.
49
3
 
9
 
! Отговори
кесар преди 1 година
До ЯМБОЛИЯ.... То Русия не е и излизала от средновековието. Чак в 1971 на колхозниците издадоха паспорти. Тъй си бяха крепостни селяни 105 години след премахване на крепостното право от Цар Освободител..
48
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво се правите на света вода? Навсякъде е едно и също. Да бе би в любимите ви краварски щати да е различно. Или във Франция, Канада?
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йоано Йоанке ле, каква е тази забрана за която бленуваш? Никой не е забранявал на никоя радиостанция да пуска пенционерските "парчета".
46
8
 
36
 
! Отговори
Doko doko преди 1 година
Всеки ден се учудвам до какви висоти достига интелектуалното"ниво" на родните русопоклонниц. Ти му казваш бяло а то си знае Красное красное
45
11
 
33
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
С този акт Русия се върна в Средновековието.
44
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-ха! Колко първосигнални са кремълските фашисти...! Много ги боли, когато някой не им спестява истината.
43
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на снимката двама жители на израел които мразят руснацмите - спряха хиляди руски певци и певици за да процъвтява тяхната мафия начело с друг не руснак Кобзон - чист мафиот на които америка забрани виза за главата на тази мафия
42
5
 
21
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Да бе, като че ли не могат да си я пуснат от ютуба или на на mp3 а вероятно много я имат и на винил. Айде, забрани на гората да се разлиства жуже глaмаво!
41
4
 
14
 
! Отговори
лудя баба преди 1 година
е що ме триете че баба ала е на 73 а мъжа и на 46 и кой наследи
40
4
 
10
 
! Отговори
Тая... преди 1 година
...песен има странна история, била е крадната от някаква грузинка, а самата песен е по действителна история за бил някога художник. Алла споделя, че не обича тая песен. В случая, абсолютна идиотщина, красивото изкуство никой не може да го забрани, песента, на тоя или оня, е прекрасна, в къщи я знаем и заедно с другите , "Постой паравоз", "Нам всьо равно" и др.+любимите блатски песни на домашен купон си ги пеем, на китарата аз,руски строй, а останалите с чашка в ръка.
39
12
 
21
 
! Отговори
до 40 преди 1 година
Кой нормален човек има познати в Русия. Ти прос ли си ?
38
22
 
12
 
! Отговори
сем преди 1 година
Беше нещо-сега ще е никоя!!!!!
37
1
 
7
 
! Отговори
До Ганьо преди 1 година
Различаваш ли етнос и националност??? Ника ти отива.
36
16
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Алла е сложила голям и дебел на тяхната забрана. Хората, особено средното и по-възрастното поколение, ще продължат да харесват и слушат песните й. Да не би сега само по тв или радиото може да се слуша музика? Алтернативи много. Респект за такива като нея! Слава Богу, че все още има адекватни хора там, способни да мислят с главите си, а не с пропадандния телевизор на раменете.
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно, как пък за Израел....
34
12
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Предполагам това е повод за радост. На все надоела...