Москва: Затвърждава се статутът на САЩ като участник в конфликта

Увеличава се опасността от пряк военен сблъсък между Русия и Запада
5 окт 2022 08:03, Елка Василева
136
Москва: Затвърждава се статутът на САЩ като участник в конфликта
Снимка: архив, БГНЕС

Доставката на тежки оръжия на Киев затвърждава статута на САЩ като участник в конфликта. Москва възприема това като непосредствена заплаха за своите стратегически интереси, заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов по повод новата военна помощ на САЩ за Украйна, съобщи ТАСС.

Още по темата
Антонов каза това в отговор на журналистически въпрос, се посочва в акаунта на посолството в Телеграм.

"Смятаме това за непосредствена заплаха за стратегическите интереси на нашата страна", подчерта Антонов. Доставките на военни средства, извършвани от САЩ и съюзниците им "не само водят до удължаване на кръвопролитията и нови жертви, но и увеличават опасността от пряк военен сблъсък между Русия и страните от Запада".

"Призоваваме Вашингтон да прекрати провокационните действия, които могат да имат най-сериозни последствия", добави руският дипломат.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобите са на власт и лайковете вървят с коментарите. Русофилите губят войната а пък искат и лайкове да слагат. Е няма как да стане...
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде отиде калеко алеко с правилното мнение и политкоректния коментар.
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз имам три устройства. компютър , таблет и телефон. От моите устройства лайковете не се хващат. Факт. И до утре да ми слагате минуси. ...
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ами ами минус за теб понеже не ми се хваща....
87
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 97 аз искам да ти сложа пррост минус и не мога ти за какво право говориш бе. Обаче на русофобите явно системата на лайковете работи и те дори не искат да знаят че на русофилите е отнемано това право...
86
4
 
6
 
! Отговори
Ami преди 1 година
Да се сблъскат наистина русия и САЩ и да се заличат. Останалите искаме да си живеем спокойно.
85
2
 
5
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Олее, начи памагите щото украинците ни бият с вашите оръжия и ни пречат да завземем Украйна, а? На'ш кога, тавариши мужикистанци, хехехе!
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 97/99 "Приеме чее така, дори и да не ти харесва! Нарича се свобода на мнението и медиите!" РАзбираш ли иронията на това, привърженик на тоя, който смачка всякаква свобода на меннието и медиите, да се позовава на въпросната свобода? Това е ЛИЦЕМЕРИ, защото ТИ не вярваш във "свободата на мнението и медиите".
83
3
 
5
 
! Отговори
До 97 преди 1 година
Няма какво да защитава! Живееме уж в демокрация и даже Боби има право на мнение!Приеме чее така, дори и да не ти харесва! Нарича се свобода на мнението и медиите!И никой не го пращат в Русия, ако изразява различно от твоето мнение! Това и негово право!!
82
5
 
6
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
ЕС и Нато са същото! два инструмента на САЩ..почти всички държави в ЕС са и в Нато..ЕС е икономическият клон за санкционни войни на Нато и за това ще се разпадне да..
81
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби "Благодаря но съм доволен от Българското си гражданство." Тук приказката беше за това, че си застъпник за руския мир, а той сега е под "екзестенциална заплаха" както се изразява твоя гуру - военопрестъпника Путин. Няма ли да защитиш дългогодишните си писания тук (а вероятно и не само). Сега е момента.
80
2
 
3
 
! Отговори
До Чоката преди 1 година
!диот..такъв сблъсък ще е ядрен, и то точно в Европа..а дано оцелееш и се мъчиш в адрената зима глад и стед след това, като се радваш толко много!!!
79
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте нашата страна докаде я докарахме.. Гласуват 35% само защото всички знаят, че сме колония и политиката в България се определя от ЕС/ САЩ а не от българския народ! За когото и да гласуваме..
78
6
 
7
 
! Отговори
Чоката преди 1 година
С радост очаквам такъв сблъсък, ще ви изместен то Владивосток за дни, рашисти до*лни, пия*ндета прос*ти
77
1
 
3
 
! Отговори
До 89 преди 1 година
Така ли? Защото ако отидеш доброволец на фронта в Украйна не ти дават амариканско гражданство..и украинско също.. И изобщо само двама българи са отишли доброволци тези 6 месеца да защитават Украйна хаха. Защо ри?
76
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Ти кога ще се запишеш доброволец? :)))) Дават и руско гражданство :))))
75
5
 
2
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
До Наяве: Казвам какво ще стане, без да взимам страна. Мислиш в черно-бяло като хората с по-семпли възможности. Защо реши, че съм русофил? Не съм и американофил, макар че професията ми го предполага. Щом се изказваш против Русия, да разбирам ли, че нямаш против лично да набиеш канчетата на "пияните ***"? Крайните изказвания като твоето го предполагат.
74
5
 
6
 
! Отговори
Наяве преди 1 година
До Пян_Гъ Докато това е само спекулация, това, че русофилията се изпари при първите повиквателни на Путин, е ФАКТ :))))) Не съм чул нито един русофил да е отишъл доброволец, а Птуин даже ви предлага ускорено получаване на гражданство, ако се биете за него. :))))) Лъжите на русофилите излизат наяве: че искали да живеят в Русия, че искали да бранят руския "мир" и т.н.
73
10
 
8
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Не бе, ще ви го кажа максимално кратко. Българският евроатлантизъм ще се изпари с първите повиквателни за Източния фронт. Само гледайте.
72
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахахаха. Призоваваме САЩ да прекратят доставянето на оръжия на Украйна да защитава територията и суверенитета си, за да можем да си грабим както и колкото ни харесва :)))) Руските терористи ТЕПЪРВА ще видят дебелия край на тоягата. Ленд лийза още дори не е започнал!