Руски ръководител от Херсон: Шойгу да обмисли дали да не се самоубие

Повод за коментара са позорните поражения в Украйна
Обновена: 6 окт 2022 22:55 | 6 окт 2022 21:50, Анисия Иванова
86
Руски ръководител от Херсон: Шойгу да обмисли дали да не се самоубие
Снимка: БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу трябва да обмисли дали да не се самоубие заради позорните поражения в Украйна, заяви Кирил Стремоусов, поставеният от Русия заместник-ръководител на анексираната Херсонска област, предаде Ройтерс.

Публичните критики срещу висшето военно ръководство на Русия, които някога бяха табу, се увеличават, след като двама съюзници на руския президент Владимир Путин изразиха недоволство от некомпетентния според тях начин на водене на войната.

Чеченският лидер Рамзан Кадиров и основателят на наемническата компания "Вагнер" Евгений Пригожин заявиха наскоро, че руската армия е засегната от връзкарство и че висши офицери би трябвало да бъдат разжалвани и пратени на фронта, за да изкупят греховете си.

Стремоусов разкритикува "генералите и министрите" в Москва за това, че не могат да разберат проблемите на фронта.

"Всъщност мнозина казват: ако бях министър на отбраната и ако бях допуснал подобна ситуация, като офицер щях да се застрелям", заяви той във видеопослание. "Но знаете, че думата "офицер" е неразбираема за мнозина", каза Стремоусов.

Коментарът на Стремоусов е изненадваща публична обида срещу висшето военно ръководство на Русия, след като в последно време руските сили претърпяха редица загуби на бойното поле в Украйна.

Много руски националисти критикуват Шойгу и висшите военни за всичко – от лошо планиране и слаба логистика до остаряла тактика и загуба на информационната война въпреки значителните инвестиции при управлението на Путин.

Миналата седмица двама пенсионирани генерали, които сега са депутати в Държавната дума от управляващата партия "Единна Русия, се присъединиха към критиците, като обвиниха министерството на отбраната в корупция.

Стремоусов похвали Кадиров и изрази мнение, че Москва скоро ще уреди проблемите. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хихихи. Джуджа подсеща Шойгу какво е "правилното решение", за да не се налага той лично да го кани на чай. Но, така е, и Хитлер в последните си месеци доста хора е "подканил", защото не е могъл да поеме лична отговорност за провала си.
48
7
 
15
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Първо да думне шефа си. Благодаря :)
47
16
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
След няколко седмици ще ви се налага други статии да пишете ...
46
3
 
18
 
! Отговори
П.Утин преди 1 година
Ама какъв фронт бе другари, това е само една операцийка !
45
5
 
18
 
! Отговори
Нещо голямо преди 1 година
Хитлер и той се беше затворил в бункера преди да се затрие.
44
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес по обяд ЦРУ оповести че Путин с група приближени генерали се е затворил в бункер, който е ядрен команден център, готви се нещо голямо.
43
2
 
3
 
! Отговори
Гласуваш за грап преди 1 година
получаваш ПСю и бонус магаре.
42
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полша ще прави референдум в Калининград за присъединяването му територията на полската държава.
41
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лозунга, който украинците непрекъснато повтарят вкл. и във форума е бандеровски демек нациско хитлеристки. Но то вече това е новата мода. Зеленски го каза. Преводача се усети и го повтори. Зеленски каза: Благодаря. Това е важно...
40
6
 
17
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
Става интересно. Ръководителите на две големи частни армии като Пригожин и Кадиров срещу Шойгу и Генералния щаб. Не мисля, че военните ще стоят с наведени глави пред един бивш затворник (Пригожин е криминал лежал 15г по времето на СССР) и Кадиров който лично е рязал руски глави по времето на Чеченските войни. Мирише ми на преврат, въпреки че Великия Шахматист си мисли че като ги настрои един срещу друг той ще излезе сух от кашата.
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като пишете нещо защо не го проверявате. Човека е от Калининград какъв украинец какво предателство.
38
2
 
9
 
! Отговори
Toни преди 1 година
До РУССКИЙ ОККУПАНТАко още на си се светнал ***,започна чистка в цяла Русия-на всички *** които по неизвестни нам причини де мислят за центъра на света.Ами не са.Не им ходи подъре че не знаеш в кой казан ще попаднеш марксист.Русия е нормална държава с може би нормални хора когато е нормална и средата.Но с вашата идеология накарахте целият свят да се чуди кое е по-лошо-да си фашист или руснак?
37
5
 
17
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 година
Това е ход на Путин продиктуван от паника. Търси се виновен. Тъй като до няколко месеца някой трябва да "падне" от висок етаж или да се "задави" с чай, сега се търси изкупителна жертва. Истината е че Шойгу едва ли е най виновния - цялата система е прогнила и елитите не осъзнават що за ***.о.тия е нападанието над Украйна. Тях ги е яд че се провалиха, но продължават да мечтаят да избиват хора и окупират територии за да са "велики"
36
5
 
7
 
! Отговори
Toни преди 1 година
До Анонимен 36И Сталин да се изправи от гроба не може да помогне вече на руската жмел.НАЙ-НЕПОБЕДИМАТА АРМИЯ В СВЕТА,АМА ДРУГ ПЪТ.Дори нашите политически ,,гении,, имат по трезва мисъл от Руските таласъми в бункера.
35
17
 
15
 
! Отговори
ПОЛК АЗОВ преди 1 година
Няма нужда да се самoyбива, нито той нито джyджeто. Сами ще ги извадим от бункерите и ще ги съдим за всичките им грехове! Слава Украiнi !!!
34
16
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Както казах преди дни, започва чистка в армията и в ръководството на страната като цяло. Подобна на Сталиновата. И същевремнно с това тече формиране на настроенията в обществото за приемане за използване на ядрено оръжие. Всичко останало от рода "Путин ***" и "Слава Украине и НАТО" са просто запълване на времето.
33
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майката на Шойгу била украинка.
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какви самоубийства си мечтаете? Той всеки ден си прави секуро. Путин го е научил.
31
7
 
26
 
! Отговори
Едно е сигурно преди 1 година
Путин няма да пипне Шойгу! Обществена тайна е, че двамата са интимни партньори от години. Даже отпуските си взимаха заедно и ходеха на съвместни секс ваканции. Сигурно ще се самоубият заедно в бункера, хванати ръка за ръка.
30
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТРябват хора като Жириновски.Одавна всичко щеше да е свършило.