Руски ръководител от Херсон: Шойгу да обмисли дали да не се самоубие

Повод за коментара са позорните поражения в Украйна
Обновена: 6 окт 2022 22:55 | 6 окт 2022 21:50, Анисия Иванова
86
Руски ръководител от Херсон: Шойгу да обмисли дали да не се самоубие
Снимка: БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу трябва да обмисли дали да не се самоубие заради позорните поражения в Украйна, заяви Кирил Стремоусов, поставеният от Русия заместник-ръководител на анексираната Херсонска област, предаде Ройтерс.

Публичните критики срещу висшето военно ръководство на Русия, които някога бяха табу, се увеличават, след като двама съюзници на руския президент Владимир Путин изразиха недоволство от некомпетентния според тях начин на водене на войната.

Чеченският лидер Рамзан Кадиров и основателят на наемническата компания "Вагнер" Евгений Пригожин заявиха наскоро, че руската армия е засегната от връзкарство и че висши офицери би трябвало да бъдат разжалвани и пратени на фронта, за да изкупят греховете си.

Стремоусов разкритикува "генералите и министрите" в Москва за това, че не могат да разберат проблемите на фронта.

"Всъщност мнозина казват: ако бях министър на отбраната и ако бях допуснал подобна ситуация, като офицер щях да се застрелям", заяви той във видеопослание. "Но знаете, че думата "офицер" е неразбираема за мнозина", каза Стремоусов.

Коментарът на Стремоусов е изненадваща публична обида срещу висшето военно ръководство на Русия, след като в последно време руските сили претърпяха редица загуби на бойното поле в Украйна.

Много руски националисти критикуват Шойгу и висшите военни за всичко – от лошо планиране и слаба логистика до остаряла тактика и загуба на информационната война въпреки значителните инвестиции при управлението на Путин.

Миналата седмица двама пенсионирани генерали, които сега са депутати в Държавната дума от управляващата партия "Единна Русия, се присъединиха към критиците, като обвиниха министерството на отбраната в корупция.

Стремоусов похвали Кадиров и изрази мнение, че Москва скоро ще уреди проблемите. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, това, че чакалите се ръфат, е добре. Ще става още по-добре.
28
5
 
19
 
! Отговори
1 преди 1 година
Хахахахаххаа путинист и чест... Да бе да...
27
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масово руснаците се предават на Украйна заедно с цялата техника, като взимат доста добра парична награда за това. Това явление става все по-масово. Русия ще приключи войната много по-скоро, отколкото предполага.
26
6
 
18
 
! Отговори
Кирчо Спермоустов преди 1 година
Е нещо доста притеснен! Ама нормално, имайки предвид, че украинският съд го чака за предателство!
25
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шойгу няма думата. Тое само една фасада. Послушко с ядрено куфарче. Защото му е мил живота. Шойгу е никой. Кадиров ще бъде по-добър министър.
24
7
 
0
 
! Отговори
Ани гглей някой преди 1 година
работодател твой да нсъ гътне, че после не плащат.
23
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът е предоставил на Украйна ново оръжие с, което тотално заглушават радиовръзката на руснаците и от там са тези панически бягства на вaтниците... Просто руснаците нямат никаква възможност за комуникация и не знаят, какво се случва...
22
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Епа той не е ли умрял вече? Аз тука поне 3 пъти четох за смъртта му, 4-5, че бил уволнен и в затвор, и поне 7 че е бил разжалван.
21
6
 
24
 
! Отговори
Смотан преди 1 година
Тия руски фуражки сега видяха, че това не са ти кинохрониките, как храбри червеноармейци щурмуват Берлин и мятат калпаци накрая.
20
4
 
21
 
! Отговори
петоколонник с рубли преди 1 година
Щом бащицата от Кремъл не го е казал не е вярно.
19
6
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами да се самоубие, тази "Специална военна операция отне живота на доста руски генерали, а и други приближени на путин които се "самоубиваха" по всевъзможни начини, май нищо не се е променило в путинова РАША от времето на товарищ Сталин и крилатият му лозунг: "Есть человек - есть проблема, неть человека - нет проблемы" ... !!!
18
8
 
31
 
! Отговори
Наталия преди 1 година
Ама как така?? Какво говорят те?? Та нали Русия печели на всички фронтове?? При това под одобрителния поглед на 85% от населението на света, а само изолираният Запад не се къпят, а се топлят на дърва, но и дървата са от Русия и инфлацията им е 300%, а доларът ще стане на тоалетна хартия и ги ръководят лобита на ястреби, които налагат санкции, които вредят само на европейските икономики!
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя кафявият укаринец ли е ? това обяснява всичко.дори и малоумната тактика да прати 50 километрова колона от камиони и танкове пред киев докато смелите укаринци ги стрелят от 2 километра разстояние с изпросени джавелини старателно скрити в храстите.няма да се самоубие тоя плъх няма топки за това то му личи по мишата физиномия.обаче може да го черпят един чай.
16
19
 
15
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Така наречените журналисти от днес.бг да не обмислят ами направо да се гръмнат в главата поради тотална липса на мозък в нея.
15
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте Клипа Цанов Напред и Нагоре хиляди Украйнски деца са потънали в турция за органи !!! Срам за БГ
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как смее да говори така на един далекоизточен шаман и старейшина на сибирско племе като Шойгу? Шойгу и Путин са като Иван и Андрей. Духовете на предците и далекоизточната мъдрост са казали на руските "Иван и Андрей" да започнат войната, по време на транс. Предател.
13
4
 
21
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
Имаш право. Рамзан Кадиров го направиха Генерал. Накрая Шойгу еленовъда ще е виновен за всичко а Путин целия в бяло.
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил: "Казвам ти, Шойгу, сещай се Путин.". Предател. Край. Арест. Изчезнал.
11
5
 
25
 
! Отговори
Сега преди 1 година
няма и 10 % русофили в 16тата република България , дори и повечето руснаци да не са лоши хора, факта че са конформисти на джуджето ги прави неприятни,отделно че и никой не е длъжен да знае езика им, освен ако няма познания по старобългарски!
10
6
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
И самият Стремоусов би трябвало да направи същото, което съветва на Шойгу. Разбира се ако изобщо знае какво е чест, достоинство и родолюбие. Да си ръководител на незаконно анексирани от чужда армия земи, по-голямо падение не може да има. За това има само една дума - предател!