Владимир Путин направи Рамзан Кадиров генерал

Това е огрочна чест за мен, заяви той
6 окт 2022 11:00, Нели Христова
216
Владимир Путин направи Рамзан Кадиров генерал
Снимка: БГНЕС

Чеченският лидер Рамзан Кадиров, съюзник на президента Владимир Путин, заяви, че е получил висш чин в руската армия, точно когато силите на Москва търпят поредица от поражения в Украйна. 46-годишният чеченски лидер - един от най-откровените гласове в Русия, подкрепящи настъплението на Путин в Украйна - заяви, че това е "огромна чест" за него.

Кадиров, бивш военачалник, който управлява Чечня с широко разпространени нарушения на човешките права, заяви, че Путин "лично" го е информирал за решението.

Още по темата
"Президентът на Русия ме удостои със званието генерал-полковник", заяви Кадиров в Telegram. "Това е повишение за мен."

Званието генерал-полковник е третото най-високо командно звание в руската военна йерархия.

Назначаването на Кадиров на този чин стана в момент, когато украинската армия отблъсна силите на Москва в районите, които Кремъл обяви за "руски завинаги".

Чеченският лидер заяви, че ще направи "всичко, за да приключи бързо специалната военна операция" - използвайки термина на Кремъл за кампанията му в Украйна.

Чеченските части - включително собствената милиция на Кадиров са със зловеща репутация, "Кадировци" - се сражават заедно с редовните руски сили в Украйна.

Кадиров подкрепя изцяло кампанията на Путин, като редовно призовава в Украйна да се използват най-драстични тактики. Тази седмица той призова Москва да използва ядрени оръжия с ниска мощност в Украйна, след като руските войски бяха принудени да се оттеглят от град Лиман. След това той заяви, че изпраща трима от своите синове тийнейджъри - на 14, 15 и 16 години - на фронта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
7
 
20
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Къв генерал бе?:):):)На този изклецан талибан по щеше да му ходи путин да го беше направил"паша":):):)Рамзан Паша как звучи а?:):):)
115
6
 
10
 
! Отговори
SS преди 1 година
Честито Рамзан ! Да почерпиш !
114
7
 
15
 
! Отговори
100години... преди 1 година
Този сигурно е обрязан...С тази брада си е джихадист отвсякъде. До там я докараха путинците, а нашите болшевики се кефят, сякаш ,,Аврора" е гръмнала и дала знак за революция.
113
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
путин се страхува от армейски преврат. За това гледа да назначи свои хора за генерали. А преди два дни уволни трима други. Това може и да обяснява лошото представяне на русия в Украйна - назначаваме наши хора, вместо специалисти, които си разбират от занаята.
112
7
 
17
 
! Отговори
Сюнетчия преди 1 година
Кога ще е сюнета на Путин?
111
10
 
27
 
! Отговори
Христос преди 1 година
Стожерът на православието,новият Христос - путин, убива всеки ден православни християни с помощта на муджахидини. И според патриарх Кирил това е оправдано и правилно? Няма друг народ толкова увреден , колкото руският.
110
7
 
13
 
! Отговори
Georgiev преди 1 година
На Путин пудела.
109
6
 
20
 
! Отговори
какво се чудим преди 1 година
абсолютно нормално решение за руската джамахирия, която воюва срещу люлката на християнството Киев и праща *** читаци да изнасилват и колят.
108
11
 
8
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
Всички дет му се смеят , като го видят на живо...пълнят гащите и треперят!!! Тва е Българският *** .... чувства се силен и компетентен на топло и сигурно зад клавиатурата...а не може да се вдигне даже да галсува !!! Заслужаваме си съдбата...
107
3
 
10
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Да не би този да ги взима тези територии, за да си прави харем? Или както останалите го наричаме- ферма за кози?
106
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е това се казва кариера, а човека е само с два пръста чело.
105
7
 
3
 
! Отговори
храненик александров преди 1 година
Бойко дай ми парички и каквото искаш това ще говоря и пиша ако ще възхвала за срещата нти с Путин ако ще цункане ръката на дер Гинекологиен...съгласен съм на всякакви компромиси със липсващата си съвест хахахаха
104
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом така с връзки се става генерал в Русия.Нещата не са добре.
103
3
 
11
 
! Отговори
Ако ще и преди 1 година
генералисимус да го направи Русия глътна вода в Украйна необратимо !
102
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАСИЛСТВЕНО МОБИЛИЗИРАНИТЕ МАЛЦИНСТВА В покрайнината ли трябва да спират тоя генерал...тия дезертьорите укри по нашето море не се ли изпякоха достатъчно по плажовете не е ли време да си оправдаят патриотичните татуси като се върнат, и вместо в затвора ги изпратят да атакуват Крим и морето хахаха.
101
4
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Абе ненoрмалник, пак ли тръгна с випиените, хаха. Само така ще победи САЩ -чрез випиени. Знаем ви, че с випиени можете всичко, дребни душички :)
100
4
 
15
 
! Отговори
:) преди 1 година
Нещо нервен ми се струваш ? Контранастъплението ще стигне и до Крим, имай малко търпение :)
99
6
 
5
 
! Отговори
:-) преди 1 година
АМЕРИКАНСКИТЕ ЖЕНЕРАЛИ СА В ПОЛИ А ЖЕНЕРАЛКИТЕ С БРАДА В ПАНТАЛОНИ И СОСТРАПОНЬ В ЖОБА...
98
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ДВУЛИЧНИТЕ ПРОПАГАНДИСТИ НА ВЕЛИКОТО УКРОНАСТЪПЛЕНИЕ, АБЕ ЩО ПРЕВЗЕМАТЕ САМО СЕЛЦА, КОИТО ПОСЛЕ ВЪЗНИКВАТ НА КАРТАТА А КАТО СТЕ ТОЛКО ЯКИ НЕ ЗАВЗЕМЕТЕ БЕРДЯНСК, МАРИУПОЛ, ДОНЕЦК, ЛУГАНСК, ХЕРСОН... МНОГО ВИ Е СЕЛСКА ЛЪЖЕПРОПАГАНДАТА.
97
9
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
А американските джендерали нямат нужда от повишение...те са си родени повишени джндерали.