Зеленски: Трябва да спрем руските танкове да стигнат до Варшава или Прага

Украинският президент поиска от Европа още оръжия
6 окт 2022 22:40, Анисия Иванова
190
Зеленски: Трябва да спрем руските танкове да стигнат до Варшава или Прага
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски поиска днес от европейските лидери оръжия, за да попречи на руските танкове да стигнат до Варшава или Прага, предаде Франс прес.

Зеленски направи това изявление седем месеца след като руските сили нахлуха в Украйна.

"Трябва да накажем агресора", заяви той посредством видеоконферентна връзка с 44-имата европейски лидери, които се събраха в Прага за първа среща на Европейската политическа общност.

"Тази война трябва да бъде спечелена сега, за да не може руският флот да блокира останалите пристанища в Черно море, Средиземно море или всяко друго море. За да не могат руските танкове да напреднат към Варшава или Прага", подчерта украинският лидер, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
3
 
9
 
! Отговори
Amigo преди 1 година
То от нас освен на Боримечката черешовото топче да изпратим,за друго се не сетям.
112
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зе-клоунът призова отан да нанесе ядрен удар по Русия. Видимо положението на бендеро-нацистите на фронта през последните дни е плачевно.
111
7
 
11
 
! Отговори
Сълза и смях преди 1 година
Киев не можа да достигне,как до Варшава и Прага!?
110
9
 
6
 
! Отговори
Сълза и смях преди 1 година
Последните проруски коментари под моя са на руски аналллизатори...като се напънете да се смеете и дали става берята?
109
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано Путин стигне до Варшава и Прага. Даже и да ги подмине. Камък върху камък да не остави от ск.ап.ана.та Европа. И в България да влязат руснаците. Щом скочихме срещу братка Русия ,ще заслужим всичко ,което ще ни сторят.
108
5
 
14
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
И не ми е ясно какъв бе смисълът с указ да забранява сам на себе си воденето на преговори за мир с Путин,освен че не иска мир в момента и си вярва в победата си.Ако сменят по някакво чудо Путин поради хода на войната какъв си мисли,че ще дойде на негово място?А и да не го сменят населението там скоро пак ще му се оплаче от несигурната им защита.Веднъж сменен генерал,втори път,на третия или след поредния провал ще пратят повече войски с които армията на този няма да може да се справи.
107
9
 
3
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Иронията е,че сменят ли Путин и това може да стане,но няма как да го сменят. Направиха за смях руската армия.Причината е ясна,но нелечима и всеки цъка с език кво стаа.По една време се сетиха,че няма как да удържат 2500 км фронт със сто хиляди души,т.е с 40 на км,което ги прави уязвими за всякакви пробиви и кво - мобилизация, когато имаш готови войски и само приказки за населението,че фронтът щял да се стабилизира и щели да градят наново.Уважавал украинците,няма лошо,за руснаците там също слова.
106
1
 
3
 
! Отговори
сергееФф напомни ни преди 1 година
"Когато Русия е била като запада....." кагда това е било?
105
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя наркоман пак е опънал четири линии на гладно. Не разбирам защо го оставят да бълнува пред медиите, като го виждат колко е неадекватен.
104
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая гад фашистка отново е прекалил с хапчетата
103
4
 
18
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Абе човека им каза - стига се разширявахте това нато, не ви щем 47те пола и прочие, така няма да се разберем.. Ония хванаха баламурите хохли и му кацнаха на оградата с идеята да разкарат черноморския флот.. Даа, добре! И сега лае някакъв комедиант ден и нощ. Ми няма да стане и точка.
102
6
 
22
 
! Отговори
Глух Пор преди 1 година
Това дребно зелено човече, докато не спретне световна война, няма да го оставят да миряса. До скоро само се смях на медийните му скечове с дрезгав глас и артистично страховит поглед, нахлузен с военни доспехи и дори с каска понякога. Само който няма чуство за хумор, няма да оцени таланта му на комик. Но вече почна да не е хич смешно. Щото е ясно че сценаристите му не пишат комедия, а ужасна световна трагедия. И резултатите по света се виждат.
101
4
 
15
 
! Отговори
Глух Пор преди 1 година
До от ЮАР- Да ама самия Елон Мъск даде добър съвет на Зеленски. Нищо че САЩ стоят зад Зеленски. Тъй, че мисли с главата си. САЩ не могат да победят Северна Корея, ти мечтаеш да победяли Русия. Събудете се от медийните хипнози.
100
6
 
6
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
До Анонимен 113 Има достатъчно данни в Нет-а. Сравни тонажа на Американски авионосец с Китайските (за Кузя въобще не говорим). Сравни скоростите, защитата, броя и видовете самолети, логистиката и пр. Освен това, сателитите, с които Америка разполага за военни цели са такива, с каквито нито една друга, дори Западна държава НЕ РАЗПОЛАГА. Да не говорим за АУАКС и командни центрове на криле. Технологичното превъзходство на Щатите е огромно и непреодолимо. Имат най-добрите университети за това!
99
7
 
6
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
До Анонимен 113 ---Ако Русия или Китай можеха да потопят флота на САЩ, отдавна да са го направили. Истината е друга, още през Март обяснявах, че Украина трябва да намери начин да потопи крайцера Москва, но смятах това за невъзможно, понеже подобни кораби имат четири нива на защита и също пазят голяма част от останалия флот и акватория. Но те успяха. ЧФ е закотвен в Новороссийск. Русийката винаги е имала мизерен флот и също мизерна авиация, абсолютно несравними с Американските.
98
11
 
6
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Изобщо, да се сънува, че Русия, даже плюс Китай могат да стъпят на малкия пръст на Америка във военно или технологично отношение е просто елементарно невежество. Не са сравними въобще, особено във флот (Американският флот е именно ГАРАНТЪТ, единственият гарант на свободното корабоплаване в Световния Океан). За авиацията да не говорим - там, не само Русия, но целият останал свят е едно 40 години назад. Един Елон Маск навря не само Роскосмос и Рогозин в куучи гъзз, но и целия останал свят!
97
7
 
4
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
През 1944, 50% от мощта на Америка е качена на криле. През 2000-та година - 80%. Официалната доктрина на Британия от Елизабет 1-ва насам (16-ти век!) е задададена от нея самата и гласи, че Британският флот трябва да е по-голям от сумата на флотите на следващите две страни. С това, Британия е единствена суперсила чак до 20-ти век. Доктрината на Америка е че, въоръжените им сили трябва да са по-големи от сумата на следващите ДЕСЕТ страни, а реално са по-големи от сумата на следващите 50 страни!
96
6
 
6
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
До (-_-) 106. Преди да пишеш, виж ФАКТИТЕ. През 1939 Америка е на 16-то място в света по военна мощ. 1941 Америка има три авионосеца. През 1945, Америка има 90 авионосеца и е на първо място по военна мощ, плюс атомно оръжие. Ленд-лийз дава на СССР 450 000 камиона, 10 хил. танка, 13 хиляди самолета, милиони тонове боеприпаси, алуминиев лист авиационен и всичко, за което се сетиш, плюс ЦЯЛАТА храна за армията на СССР (тушонката са Американски консерви говеждо месо). Продължението следва...
95
8
 
5
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
До (-_-) 95. Там е работата, че това, което пиша не е плоска пропаганда, нито пропаганда въобще. Това са факти плюс логика и анализ. Знаете, че се плаща добре за такава работа и тя е много сериозна и отговорна. В случая, използвам почти изцяло факти, които всеки може да провери и са достъпни в публичното пространство. Плюс логика и екстраполация от не много сложен вид. Е, нещо такова плюс и малко скрита информация, не публична. Това, че не съвпада с Руските опорки е без значение за ИСТИНАТА.
94
3
 
4
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
До Анонимен Да бе, да, големите бунтове съсипаха два-три мола в Натал и разни магазини и складове. Всичко беше не само оправено, но тотално реновирано и работи без проблеми. Не само в ЮАР, но и в Щатите и Европа, протестите на чернокожите са разграбвания на магазини. Нищо ново. Има си застрахователни компании, на тях това им е работата, да оценяват и възстановяват щети. А самите протести бяха подстрекавани от привърженици на Зума, но номерът не мина. Има кой да се грижи за това.