Зеленски: Трябва да спрем руските танкове да стигнат до Варшава или Прага

Украинският президент поиска от Европа още оръжия
6 окт 2022 22:40, Анисия Иванова
190
Зеленски: Трябва да спрем руските танкове да стигнат до Варшава или Прага
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски поиска днес от европейските лидери оръжия, за да попречи на руските танкове да стигнат до Варшава или Прага, предаде Франс прес.

Зеленски направи това изявление седем месеца след като руските сили нахлуха в Украйна.

"Трябва да накажем агресора", заяви той посредством видеоконферентна връзка с 44-имата европейски лидери, които се събраха в Прага за първа среща на Европейската политическа общност.

"Тази война трябва да бъде спечелена сега, за да не може руският флот да блокира останалите пристанища в Черно море, Средиземно море или всяко друго море. За да не могат руските танкове да напреднат към Варшава или Прага", подчерта украинският лидер, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
5
 
! Отговори
От Краваристан преди 1 година
Жалко е, че много народ подкрепя войната, обаче още по жалко, че я подкрепят хора завити и пръцкащи под юрганите. А светът трябва да има друга ценностна система, а не само бира с боб и кюфтета..
72
5
 
6
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Продължение от предишния коментар - Макар и малко вероятно, все пак употребата на ЯО не може да се изключи. В цялата история на СССР, КГБ, НКВД, ЧК и пр. никога не са били на власт, те са били ИНСТРУМЕНТ на властта, но решенията са се взимали от политическото ръководство. Сега ситуацията е много опасна, понеже Путин и кликата му са самото КГБ, т.е. КГБ е властта! Воиските им са като прошляци, но жандармерията е екипирана като Американски войници, за да пазят властта от народната любов. Следва...
71
12
 
5
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Очевидно е, че Западът дава твърде малко на Украина, точно толкова, колкото е нужно за да не може Русия да продължи инвазията и за да може изтласкването на Руснаците от Украина да се проточи максимално дълго време. Това е доста нечестно спрямо Украина, но е необходимо, за да може Русия да бъде съсипана, за което е нужно време. Ясно е, че при тези безпрецедентни, чудовищни санкции, Русия ще рухне за около 2 години. Но е много опасно, понеже Путин и кликата му са непредсказуеми. Следва продължение
70
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Трябва да спрете Первитина,не ви понася.
69
8
 
7
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Прав е Зеленски. Още през Януари, Лавров в една реч, зададе въпроса какво били търсели България, Румъния и Прибалтите в НАТО. Този момент беше много по-алармиращ от войната, която започнаха месец по-късно. Русия искаше да възстанови буферната зона от Източна Европа, както беше при СССР. Това е най-меко казано едно невероятно НАХАЛСТВО и преговори с Русия са просто изключени и безпредметни, понеже поставят неизпълними условия. Украина се бие не само за себе си, но за цяла Европа. Не искаме ссср2.
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така, отколешна мечта на Путин е да завладее задлъжнелите в борчове Полша и Чехия за да ги издържа и хpaнтути след това.
67
3
 
10
 
! Отговори
до 77 преди 1 година
Не е пич а добър манипулатор а тия като теб се връзват.
66
17
 
5
 
! Отговори
Уважение преди 1 година
Този пич направи Путин на две стинки.
65
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Зеленски: Трябва да спрем руските танкове да стигнат до Варшава или Прага"----------Явно е видял безкрайната ЖП композиция доставяща руски танкове в Крим, докато родната клоунада представяща се за "медии" ни обясняваше как Чехия събрала пари за един танк на име "Томаш", който да дари на Киев.
64
6
 
9
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Само Зеленски бие банкевския тиковоччч по направени магистрали !
63
11
 
5
 
! Отговори
ВАНГА преди 1 година
ВЛАДИМИР ЩЕ СПРЕ АНТИХРИСТА ОТ ИЗТОК И ЩЕ ВЪЗСТАНОВИ РУС! КИРВСКА РУС!
62
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Зеленски: Трябва да спрем руските танкове да стигнат до Варшава или Прага"_______Пич, на какви наркотици си? Дай ми примери в кой момент Русия е проявила интерес от военнна гледна точка към Чехия и Полша.
61
7
 
14
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Този изроооод на снимката туко що отправи апел НАТО да нанесе превантивен ядрен удар срещу Русия ,съвсем сериозно проверете,сейфнах видеото в случай ,юе реши да го изтрие като ,полският депутат Радек Сикорски ,който благодари на ФАЩ за взривеният Северен Поток в туитър .Той е също така кандидат за нобелова награда за мир ......КЛОУНСКЛИ СВЯТ ....
60
2
 
0
 
! Отговори
Toни преди 1 година
До АнонименСигурно точно зад теб
59
9
 
20
 
! Отговори
путинист преди 1 година
Зеленяка унищожи Украйна,тя ще бъде нарязана като салам.
58
7
 
19
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Зеленият гном определено е направил вече няколко магистрали до Вършава и назад !
57
7
 
3
 
! Отговори
Toни преди 1 година
До ВасилАбе *** ако ти плащат за това което пишеш ще умреш от глад някой ден.Тоя коментар за *** и гривните съм го чел поне под 50 статии.Хората поне са си направили труда да ги напишат.Само с копи-пейст не става(пиша ти го на български че не знам как си с империалистическият английски.И за да съм пределно ясен- няма място в българските форуми за хора подкрепящи руският национал-фашизъм.
56
3
 
10
 
! Отговори
уф преди 1 година
Гнус ме е да ви чета . ЧАО.
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че те стигнаха ли вече до Варшава бе Зеленски ?! Нали уж бягаха и аз очаквах да искаш помощ да ги спреш да не избягат през границата , а ти се ритесняваш за Прага и Варшава - Как да те разбираме ?!
54
3
 
13
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
НАТО (САЩ) категорично отказаха бързо приемане на Украйна в алианса! О Брюксел им дадоха крив макарон за да видят украинците переспективата за приемане в ЕС ! След възвръжане на руски територии, едва ли някой ще се постарае да дава повече оръжия. Доставките даже ще започнат драстично да намаляват. Никой няма да дава заеми на обречена страна която никога няма да ги върне, включително и лихвите. А да се дават оръжия които ще отидат на черният пазар е доста неразумно.