Байдън предупреди: Путин не се шегува с ядрената заплаха

Рискът от ядрен Армагедон е най-високият след кризата през 1962 г.
7 окт 2022 07:52, Елка Василева
272
Байдън предупреди: Путин не се шегува с ядрената заплаха
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че опасността от ядрен Армагедон е на най-високото си равнище от Кубинската криза през 1962 г. насам, предаде Асошиейтед прес. Той каза това, след като руски висши представител заговориха за възможно използване на тактически ядрени оръжия, след като претърпяха значителни поражения в осеммесечната инвазия в Украйна.

Още по темата
В реч на събитие за набиране на средства за кампанията на Демократическата партия за Сената Байдън заяви, че руският президент Владимир Путин "не се шегува, когато говори за използване на тактически ядрени оръжия, биологически или химически оръжия".

"Не сме били изправени пред перспективата за Армагедон от времето на Кенеди и кубинската ракетна криза", каза Байдън. Той оспори и руската ядрена доктрина, като предупреди, че използването на тактическо оръжие с по-малка мощност може бързо да излезе от контрол и да доведе до глобално унищожение.

"Не мисля, че е възможно да се използва тактическо оръжие и да не се стигне до Армагедон", отбеляза Байдън.

От месеци американски висши представители предупреждаваха, че има изгледи Русия да използва оръжия за масово унищожение в Украйна, тъй като се сблъсква с редица стратегически неуспехи на бойното поле. До тази седмица обаче те твърдяха, че не са забелязали промяна в ядрените сили на Русия, която да изисква промяна в готовността на американските ядрени сили.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
6
 
! Отговори
преразпределение преди 1 година
Всички знаем, че света се пренарежда в момента и новият световер ред е факт, само че не с една водеща държава, както беше до сега. Лошото е, че историята е показала, че генерални световни преразпределения и прекрояване на граници става само след световни войни. От втората световна война мина доста време, Студената война макар и тежка за света, внасяше баланс между силите. САЩ и СССР си бяха разпределили света. Да де ама сега на вратата *** и Китай и Индия и Русия и САЩ са в ъгъла. Лошо време!
95
0
 
7
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Наше дело правое, враг будет разбит, победа будет за нами!
94
5
 
1
 
! Отговори
Байдъне преди 1 година
Байдъне, излезте малко по-умни от джуджака и го оставете да се трепе в Украйна. Той така или иначе тая война няма да я спечели. Османците 500 години са ни натискали и пак не са ни пречупили. Сравнението с 1962г. е много добро. Постъпи като Кенеди и се разберете с Путин. Знаеме тогава, че Кенеди спаси света, а Хрусчов пукна няколко години по-късно. Путин също няма да е вечен. Ще дойде някой като Елцин и ще се разберете. Ама сега отстъпете за да оцелее света!
93
1
 
7
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Спрете се малко и чуйте умните хора, аз поне го правя. Оставете я Украйна - тук въобще не става за нея, а за стратегия за налагане на нов световен ред, в който САЩ вече са само 1-н от 3-а или 4-а глобална играчи и в който доларът не е световна валута. Фамилиите зад ФЕД (знаете какви) отказала да приемат Изток като равностоен партньор, но което не става с добро, става със сила. Още някое време и ще стане. Това е. И не б бъркайте емоциите с анализа.
92
1
 
8
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Тук съм съгласен с Бай Дън. Принципно го представяха като изкукуригал старец и наистина- той от време на време се губи, здрависва се с несъществуващи хора и т.н. Считам обаче, че ако някой хвърли дори и най- малката тактическа атомна бомба и скоро след това всички ще гушнем букета по особено болезнен начин. Надявам се т. нар. "ръководители" и от двете страни да се озаптят и да не прекрачват никога тази граница.
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само че ти не си Кенеди а Путин не е Хрушчов
90
0
 
11
 
! Отговори
До предният преди 1 година
Ако някой пусне атомна бомба, този път ще е виновен прилепът или жирафът. Те се научиха и на това. Да не можеш да посочиш никой с пръст, както с взривяването на северен поток. Върви търси виновният...!!
89
4
 
2
 
! Отговори
Япония преди 1 година
е агресор във войната, унищожили са без предупреждение Пърл Харбър, бомбите са пуснати на 6 и 9 август, а Япония подписва капитулация на 2 септември! Те са агресор, никой не е длъжен да им пази правата! Само жалко че не са ги пуснали над Москва и Ленинград, ама щото тогава още са били авери!
88
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой пусне ядрени бомби, няма да бъдат руснаците! САЩ имат опит, те имат и оправдание- стотиците хиляди цивилни жертви и разрушените мирни градове ще спасят милиони... Този филм вече сме го гледали и сме наясно, че те не се стараят да измислят логични и оригинални схеми...Кризите и войните са бизнесът на капитализма. Цивилизованото човечество трябва да може да живее без войни и насилие! Няма нищо прогресивно в реставрацията на най-грозните практики от миналото.
87
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално, че не се шегува! Страхотни нерви има този човек! Ако бях аз на мястото на Путин, до сега да съм затрил Киев !! Не само по военни цели щеше да се стреля, директно взривявам целия град още на 01.03 ! Ама той е човеколюбив, бори се за правда!
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какво чакат руснаците - да думкат аромката и да гледат сеира. Ще има голямо цирикане от НАТО и до там. Да не мислите че ще ударят обратно заради една калпава ОркКрайна? Какво печелят, ако ударят обратно? Нищо. Значи няма да ударят обратно. Ще цирикат и пак ще има пакет санкции. Най-много някой гей парад да направят.
85
2
 
6
 
! Отговори
Червената армия преди 1 година
До 14 дена щеше да е превзела Париж! На 50 километра от границата украинците ги пребиха!Хахаха, егати глупаците!
84
9
 
2
 
! Отговори
Не забравяйте преди 1 година
Путинофили са Възраждане с 10%, вие не сте българския народ!
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да като полякинята мачето на сегашния президент на полша , като дошли руснците се наакала в коридора , сега ходи да си смениш памперса да не се шегува
82
4
 
3
 
! Отговори
Понеже преди 1 година
им изтрепаха редовната армия, сега ще пускат и запасняци....пушечно месо!
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз джудж се държи като невнимаем, да се надяваме деменцията да го довърши :)))
80
12
 
9
 
! Отговори
Тази гадост преди 1 година
Русия е тумора на цивилизования свят, едно че са заграбили половината свят, ами искат и още! Не може да има толерантност към тях, те са нагли! До края на годината Украйна ще си върне всички окупирани територии! Ако търсят война-САЩ ще ги пребие!
79
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За жалост свестните руснаци не могат да го изритат този лилипут, свикнали са с крепостничеството :)))
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най накрая разбра че Путин не се шегува.Но вече е забравил какво е казал.Ето русофобчета дори Американският президент го е страх от Посейдоните и Сарматите.Прекалено много са и изгряват като слънцето,правят супер тен.Така че е време американците да отстъпят.Илон Мъск каза мнението на магнатите в САЩ а именно че Украйна няма шанс.
77
1
 
0
 
! Отговори
гост преди 1 година
Много си първосигнален !!!До Анонимен