Путин с интересни подаръци - сертификат за трактор и пирамида от пъпеши и дини

Ким Чен Ун също изпрати своите добри пожелания
7 окт 2022 20:00, Нели Христова
81
Путин с интересни подаръци - сертификат за трактор и пирамида от пъпеши и дини
Снимка: БГНЕС

Днес президентът на Русия Владимир Путин навършва 70 години. Юбилеят си обаче той ще прекара работейки, за разлика от предходни години, в които празнуваше или сред спокойството на Тайгата заедно с верния си другар Шойгу, или някъде по света, пиейки шотове водка с китайска делегация, получавайки тигър или куче алабай като подарък.

Тази година обаче Путин е по-изолиран от всякога. И все пак част от верните му привърженици му пожелаха "Честит рожедн ден".

Според NEXTA руският президент е получил интересни подаръци от съюзника си в Беларус Александър Лукашенко и президента на Таджикистан Емомали Рахмон.

Лукашенко подарил на Путин  трактор, което може да се счете и като ироничен жест - в началото на войната в Украйна руските танкове, паднали в битка, бяха отнасяни от украинските фермери с трактори. Те се превърнаха в символ на украинската съпротива срещу руската армия.

Лидерът на Беларус уточни, че тракторът е "най-добрият, ръчно сглобяван" и има множество настройки за извършването на различни работи. "Но аз ще му предложа една настройка - сеялка. Ще сеем пшеница, може би, и още нещо", каза беларуският лидер при пристигането си на неофициалната среща на върха на ОНД в Санкт Петербург. По думите му с такива трактори може да се отглежда жито, което да се праща в Полша и Европа, "за да не гладуват и да не крадат от Украйна жито, а да пращат на бедните страни".

 

Другият интересен подарък, дошъл от Рахмон, бе пирамида... от пъпеши и дини.

Лидерът на Чечения Рамзан Кадиров пък отправи топло поздравително послание до Путин за юбилея му, след като цяла седмица критикуваше как е водена войната в Украйна.

В рязка промяна на тона, след като публично осмива армията на Путин на фона на поредица от успешни контраофанзиви, проведени от Киев в южната и североизточната част на Украйна, Кадиров отправи своите добри пожелания към Путин, предлагайки подкрепата на Чечня "в най-трудните времена".

"Руският президент Владимир Путин изигра ключова роля в съдбата на чеченския народ", каза той и добави, че руският лидер е "спасил републиката" и "я издигнал от руините".

Кадиров каза, че ръководството на Путин е превърнало Русия в една от най-могъщите държави в света.

"Днес нито колективният Запад, нито Европа, нито дори Украйна могат да оспорят този очевиден и безспорен факт. И винаги ще бъде така! Путин промени световната позиция на Русия и ни принуди да се съобразяваме с позицията на нашата велика държава!", добави Кадиров.

Поздравления дойдоха и от Северна Корея.

Севернокорейските медии съобщиха, че лидерът на страната Ким Чен Ун е изпратил съобщение, за да поздрави руския президент Владимир Путин за 70-ия му рожден ден.

Вестникът на управляващата Работническа партия Rodong Sinmun съобщи, че в писмото се казва, че "Русия надеждно защитава достойнството на държавата и основните си интереси от предизвикателствата и заплахите от страна на САЩ и техните васални сили“. В него се добавя: "Такава реалност е немислима без вашето отлично лидерство и силна воля".

Ким казва, че сътрудничеството между Северна Корея и Русия е силно "както никога досега" в борбата за осъществяване на международно правосъдие. Той добавя, че се надява техните лични връзки да играят по-голяма роля за по-нататъшното развитие на приятелските отношения между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
15
 
3
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Да не забравим и 140 000 кв.км възвърнати руски територии !
39
9
 
3
 
! Отговори
До 42 преди 1 година
Дръж си Западната клоака при себе си, не говоря за преуспяли българи агнешки мозък, че дори и Джон Атанасов се върна, веки може и всеки може, но върни се, в гората, отзад по глава, ни съм чул ни съм видял, такива като тебе нито те харесваме, нито искаме да виждаме.
38
5
 
10
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 1 година
Да се качва на трактора и кой от къде е да ходи в неговото родно село на полето да оре стига е правил мизерии в Украйна.
37
2
 
11
 
! Отговори
Камион ме блъсна преди 1 година
трактора ме гази (Т. Колев)
36
4
 
12
 
! Отговори
.... преди 1 година
Асане, кой Българин ,преуспял на Запад ще се върне в такава комуноидна клоака, където такива русопоклоници се опитват да ръсят мозък, та даже и ни го пробутват за "патриотизъм! Всеки може да отиде на Запад, както и всеки може да се върне! Но на тебе явно ти харесва Тюрьмата на народите/по Достоевски/! Странно, как не си емигрирал оше в Русия!
35
5
 
11
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 1 година
Да го бият с дините и пъпешите по главата, че белким поумнее малко на стари години.
34
6
 
9
 
! Отговори
До Алооуу преди 1 година
Раждайте си на Запада и Америка холандчета, германчета, англичанчета да ви е на здраве, но вие не сте истински българи, истинските българи постанаха в България, те ще дадат живота си за териториалната цялост на Родината, пък мигар *** и турци и те, така че вей те бял кон у Запада, да не ми се наричаш българин- Аз съм, аз съм, тупам се по гърдите три пъти, ама ще посмееш да се върнеш преди смъртта си, слушай Емил Димитров - Да се върна.
33
4
 
17
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Асанчо, дреме ми за американците! Но който се е хванал с тях , поне е прокопсала / Япония, Южна Корея, Западна Европа, Виетнам.../! Но странно как русоробите смятат, че щом не си се навел на Кремълското Джудже, значи си се навел на американците ? В продажбите им душички тъй и не им минава мисълта, че може да има и нормални хора, а не ...роби!
32
9
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Как никой не се сети да му подари пищов за да го използва по предназначение в бункера си, както някога беше направил немския му "колега".
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Седи си у долно Паничевци и не се обаждай, или поздрави рожденника или се скрий, американско фуго.
30
5
 
6
 
! Отговори
Алооуу, преди 1 година
Асане, в ЕС има над 2 милиона Българи, така че много добре са осведомени и знаят, къде е най-хубавото място за живеене! Дори и джендърите не ги бъркат! А в любимата ти Тюрьма на народите, не виждам някой да се е засилил да живее!
29
8
 
7
 
! Отговори
987 преди 1 година
Вече и Лукашенко почна да се гаври с късия . Подарил му трактор. Сигурно в инвентара има и въже за дърпане на танк.
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашките затова ли бегат от тебе ве другарю, щото се халиш с дини и пъпеши, както и с трактори :))))
27
9
 
9
 
! Отговори
Т преди 1 година
Танцуй Россия и плачет Европа.Да е жив и здрав Путин!!!
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За нас нищо не значат дините и пъпешите другарю Путин, явно помниш опашките за банани през соца :)))
25
5
 
9
 
! Отговори
Тц,тц преди 1 година
Путин на врачка. Врачката му говори - Виждам много хора,много цветя,много радост, а вие в пищен украсен автомобил. Путин - А аз поздравявам народа от него? Врачката - Не, не точно,защото капака на ковчега пречи!
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трактори, дини и пъпеши, голяма глупост за хвалене от джуджа :))) Той явно не знае, че в БГ това е нищо, ама нали са Сибир :)))
23
2
 
3
 
! Отговори
Кори преди 1 година
Има още терен : генералисимус; сто тома с избрани речи; паметник приживе ...
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младежта в България лае ги хурките, само по кафаните, по компютърните игри, белото, малко по джендърите си пасват, не всички, да не ги обиждам, Ердоган, Путин, Дзяопин и Изтока задава тона консервативен, *** нека си лутат да си търсят щастието по Холивуд и да си мислят миячите на чинии за най разкрепостените, понеже са свободни и могат да пикат къде се завъртат.
21
9
 
7
 
! Отговори
Асан'е'Ноф преди 1 година
Само такива като Асан, се кланят на "Императора"/ Джуджето/! Е, и такива велики "демократи", като Ким Чен Ун , Лукашенко, Мадуро, Асад...! Не знам айятолясите дали са го поздравили?