Путин: Всеки пряк сблъсък с войските на НАТО ще доведе до глобална катастрофа

Мобилизацията в Русия вече приключвала
Обновена: 14 окт 2022 17:01 | 14 окт 2022 17:01, Нели Христова
424
Путин: Всеки пряк сблъсък с войските на НАТО ще доведе до глобална катастрофа
Снимка: БГНЕС

Всеки пряк сблъсък с войските на НАТО ще доведе до глобална катастрофа. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин, говорейки на пресконференция в казахстанската столица Астана.

В обръщението си той призова хуманитарните коридори за украинско зърно да бъдат затворени, ако бъдат използвани за "терористични актове".

Путин обяви, че все още не е решил дали ще присъства на срещата на върха на Г-20 в Бали, Индонезия, следващия месец. Той също така заяви, че Германия прави "грешка", като дава приоритет на своята вярност към НАТО пред националния си интерес.

"Германия реши, че ангажиментите към някои международни споразумения, включително НАТО, имат предимство пред вътрешните интереси. Вярвам, че това е грешка и тяхната икономика и граждани страдат. В противен случай те не биха подкопали газопроводите "Северен поток", заяви руският президент пред репортери след приключването на срещата на върха на Общността на независимите държави (ОНД).

"Един клон на газопровода "Северен поток 2" е в работно състояние. Решение за пускането му не се взема и едва ли ще бъде взето, но това не е наша работа", добави той.

Путин беше попитан и дали би разговарял с президента на САЩ Джо Байдън.

"Трябва да го попитате Байдън дали иска да води разговори с мен. Засега не виждам нужда от преговори с Байдън, докато не видя платформа за това", категоричен бе той.

Запитан дали съжалява за действията на Русия в Украйна, Путин отговори категорично с "не". Той подчерта, че целта на Русия не е била да унищожи Украйна. По думите му "няма нужда от повече масивни удари срещу Украйна поне засега".

"Не съжалявам. Искам да изясня, че това, което се случва сега, е неприятно", заяви руският лидер и подчерта, че действията на Русия в Украйна са правилни и навременни.

Коментарите му идват след седмица на смъртоносни удари по цивилни цели в Украйна, включително в района на Киев.

Путин заяви, че всеки пряк сблъсък на войските на НАТО с Русия ще доведе до "глобална катастрофа".

"Надявам се, че тези, които казват това, са достатъчно умни, за да не предприемат подобни стъпки", намекна Путин.

Русия започна своята "специална операция" в Украйна на 24 февруари тази година.

Владимир Путин също така обяви, че "частичната мобилизация" на армейските резервисти, наредена миналия месец, ще бъде завършена след две седмици, което ще увеличи бойната сила на Русия.

"Мобилизацията приключва. Предполагам, че след две седмици всички мобилизационни мерки ще приключат", заяви той, добавяйки, че общо 222 000 резервисти ще бъдат призовани, което е по-малко от 300 000, които бяха обявени първоначално.

Твърди се, че общо 33 000 от тях вече са във военни части, а 16 000 участват във военната операция в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех тези ще съсипят света!
274
0
 
4
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Този нито е наиваен,като Горбачов,нито Пиян,като Елцин.Тоя е направо изтрещял и няма никаква вероятност да не довърши това,което са запланували в Кремъл.На Европейските гейове им остава да наблюдават отстрани фнимателно и да *** колкото сила имат.Каубоите зад океана ще воюват до последния бандеровец.
273
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджето е много злобно, как се роди такъв из.од!
272
6
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, е как пък психото започна да определя националния интерес на Германия? И в България същата работа - Копейкин и Корнелия определят националния интерес в пълно съответствие с руския интерес :))))))))))))))))))))))))))))))
271
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи всеки пряк сблъсък с войските на НАТО ще доведе до ядрен апокалипсис. Добра преценка на Путин.
270
1
 
3
 
! Отговори
Буци преди 1 година
*** и Потника
269
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе шебек гаден, ами изтеглете се от окупираната територия, платете трилиони долари репарация, излезете си присъдите за военните престъпления и това е нормалният завършек на безумните ви престъпления.
268
4
 
6
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 1 година
референдуми.....myAss, не можеш да защитаваш "територията" си, що е то....недоразумението руска ферментация.
267
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна си я има, ръководена от същите хора, денацификацията не се осъществи. Украйна има повече оръжия от когато и да било, демилитаризацията не се осъществи. Кое обаче се осъществи, Путин успява, поне засега, да си откъсне парче от чуждата земя, на мноого висока цена и дали си заслужава , времето ще покаже
266
4
 
16
 
! Отговори
ТВ преди 1 година
Русия толкова дискредитира "непобедимата" си армия с тази война, че всякакви подобни изявления вече се възприемат като плашене на гаргите.
265
4
 
10
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Масивни по цялата територия докато не възстановят пораженията е ясно,че няма да има,но локални?След изтегляне на населението от Херсонска област.явно се готвят да я превърнат в Ада на земята след като няма цивилни,които да пазят,пък нека си приказва шефа на британското разузнаване,че на Русия и свършили боеприпасите.
264
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владимир Путин също така обяви, че "частичната мобилизация" на армейските резервисти, наредена миналия месец, ще бъде завършена след две седмици, което ще увеличи бойната сила на Русия.__________Така ще я "увеличи", че резервистите ще започнат масово да дезертират и да се предават в плен, само за да си спасят живота! След 2 седмици нещата коренно ще се променят, никой няма да чака Путин да си завършва мобилизацията
263
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки пряк сблъсък с войските на НАТО ще доведе до *** на Русия.
262
1
 
6
 
! Отговори
и като маче у дирек преди 1 година
бай Танасе!!!
261
8
 
10
 
! Отговори
ББ преди 1 година
защо ли така...мазо искам да видя тази "катастрофа"?професионалните и восокотехнологични армии на Нато срещу...нищото...имащи ядрени от 1980...няма да излетят дори,човече ако осъзнаваш какво причини на Народите на Русия...гръмни се...превърна ги в...нищо за столетия!Света ни ще е тук и ще те сочи като пример за...мина хитлер с подлостта и геноцида си...21 век...имаш деца...внуци...как не те спряха...как ги повреди за Бога?Спри убийствата преди да е станало късно!!!Грях е!!!
260
7
 
16
 
! Отговори
бай Танас преди 1 година
Ако НАТО подфане Русия, има да я разнася кат cвинкя блажен вестник!
259
6
 
15
 
! Отговори
Русомраз преди 1 година
Всеки сблъсък с войски на НАТО ще доведат до гибелта ти джyджe!!!
258
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен. Нали Нато е отбранителен съюз защо плашиш хората от Калининград с натовски бомбардировач с ядрени глави на борда. Ха сега де.
257
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе Путин загуби то се очакваше ами САЩ миналата година избягаха от Авганистан победени и посрамени а в бягството си оставиха на талибаните оръжие за десетки миларди долари а тролери се присмиват на Путин себе си не видели как се овапцали отвсякъде.
256
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуття е в ролята на шопа дето си запалил къщата за да изгори на комшията плевнята. Так и Путтяунищожи Русия за да стоят европейците една зима на 20 градуса вместо на 22. *** малокалибрен.