Песков обясни защо Путин няма да присъства на срещата на Г-20

Лидерите на Г-20, ако желаят, могат да проведат срещи с руската страна
15 ное 2022 07:40, Нели Христова
42
Песков обясни защо Путин няма да присъства на срещата на Г-20
Снимка: БГНЕС

Обстоятелствата налагат присъствието на руския президент Владимир Путин в Русия, затова той реши да не лети за срещата на Г-20 в Бали. Това съобщи пред журналисти в понеделник прессекретарат на държавния глава Дмитрий Песков, предава ТАСС.

"Що се отнася до президента, обстоятелствата диктуват приоритета на президента да бъде в Руската федерация, така че беше решено руската страна да вземе участие в тази среща на върха на ниво външен министър", каза говорителят на Кремъл.

Той подчерта, че лидерите на Г-20, ако желаят, могат да проведат срещи с руската страна.

"Русия е представена на срещата на високо ниво и всъщност Лавров общува с голям кръг от участници в тази среща. Всички останали, ако покажат желание, имат възможност да общуват с руската страна на високо ниво", допълни Песков, цитиран от "Фокус".

В същото време прессекретарят на държавния глава отбеляза, че Владимир Путин е имал доста богат диалог с ръководството на Индонезия, която председателства Г-20.

"Именно на индонезийското ръководство г-н Лавров предаде своите най-добри пожелания и думи на благодарност за конструктивния диалог в навечерието на тази среща на върха", завърши Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам на всеки политик, който пропагандира война, да му сипват добавка в питието ! Какъв хубав живот ще настане на Земята ! Путин и мафията му в лудницата и в затвора ! Свобода за Русия ! Независимост за Украйна !
28
0
 
3
 
! Отговори
Жиб. преди 1 година
Страх го е от ритници и шамари, но не може да го каже в прав текст на всеки
27
5
 
2
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 1 година
Путин има много работа. Защо да ходи някъде и да говори с болните на главата?
26
2
 
5
 
! Отговори
Дон Домат преди 1 година
До абе"Кисело е гроздето..." И путин така, уж не иска да се среща с никого, а реално никой не го бръсне за слива. Да, създава проблеми и заради него умират хиляди, но това не го прави велик, напротив жалък е.
25
2
 
6
 
! Отговори
Сульо Пулев преди 1 година
Путин не смее да излезе от бункера, камо ли да пътува. Голям страх от смъртта, по време на ковида не приемаше никой, тези които приемаше бяха принудени да бъдат 14 дни под карантина и да говорят с него от разстояние 10-15 метра. И, какво? Нима си мисли, че е безсмъртен? Или се страхува, че там ще трябва да отговаря за смъртта на милиони руснаци, украинци, сирийци, афганци, казаки.... Никой не може да избяга от смърт и възмездие, всички сме смъртни и всички ще плащаме за делата си.
24
5
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
няма да им направи кефа и да участва в техните провокации
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние знаем ве псков! Срам го е по много причини!
22
4
 
7
 
! Отговори
1 преди 1 година
Ми щото не са го поканили, затова. Те в селото не го пускат ,той за попа пита.
21
1
 
10
 
! Отговори
КАпутин преди 1 година
Повече какво да напиша ...
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До20. То и Сомалия си има всичко / но не е нормална държава/ , както Русия . И двете са страни са с най голяма корупция.
19
6
 
17
 
! Отговори
Anonymous преди 1 година
Отбор джебили - Путин, Лавров, Захарова, Пригожин, Песков, Медведев и сие ...
18
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това може да се обясни само с една дума - страхливец; защо цяла статия по въпроса?
17
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не се интересува от Путин. Той е изолиран от цивилизования свят. Да си прави съюзи с Иран и КНДР и да произвеждат дронове с двутактови двигатели от китайска косачка.
16
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"А за фалшификациите на скорошните избори нещо да кажете? Двама починали са спечелили изборите." - ... Тва не го очаквах, хахаха. За САЩ дъно няма.
15
16
 
25
 
! Отговори
Роберто преди 1 година
Щото кремълският диктатор е психически болен и на половин час му бият дрога за да го успокоят
14
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън каза, че щатите са 54, и сбърка Колумбия с Камбоджа. Това съвсем наскоро. Вие искате Путин да си говори с него. Да не знаеш колко щати има страната, която управляваш???? А за фалшификациите на скорошните избори нещо да кажете? Двама починали са спечелили изборите. Сега да повторят изборите, както искаха да се повторят в Беларус, както и референдумите на Путин. Има основания изборите им да бъдат повторени.
13
21
 
12
 
! Отговори
сина преди 1 година
Просто няма за какво да си говори Путин с мумията с памперс, дето си мисли че сме 1993 г. Поне много реват за ресурси, няма да имат ресурси. А пък руснаците 140 милиона все ще преживеят някак си, но евроgейците почват да се притесняват - цени високо, цар далеко /зад океана/, черни кожи много, кафяви много, иде студ, няма паре.....еврогея!
12
9
 
23
 
! Отговори
Защоли преди 1 година
Ами зашото края на диктаторчето е много близлп затова
11
15
 
8
 
! Отговори
АНонимен преди 1 година
Няма да им иде разбира се, те са варвари и ще направят атентат.
10
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казват, че Зеленски вчера отишъл в Херсон. Само, че беше плътно обграден от огромни азовци, журналисти и някакви други хора. Отзад се виждаше някакъв блок. Защо не го бяха изкарали на площада да говори пред щастливите освободени от ВСУ украинци? Нали много обича да говори? А така би могъл да е навсякъде. Просто изобщо не ставаше ясно къде е всъщност.