Руският флот не е в безопасност и в Новоросийск

Руското командване е прехвърлило подводниците от Крим
Обновена: 22 ное 2022 15:09 | 22 ное 2022 15:09, Йоана Цонева
56
Руският флот не е в безопасност и в Новоросийск
Снимка: БГНЕС

В ежедневната сводка на британското военно разузнаване се говори за атака от 18 ноември на нефтения терминал в пристанището на Новоросийск, близо до който е базирана значителна част от руския Черноморски флот, съобщава Руската служба на "Би Би Си".

Според британците именно там, в Новоросийск, руското командване е прехвърлило подводниците от Крим, след като през октомври украинците атакуваха пристанището в Севастопол. Новият удар, сега срещу пристанището на Новоросийск, демонстрира, че руският флот вече не е в безопасност и там. Още повече, че след взрива на Керченския мост през октомври снабдяването на руската групировка в Крим се извършва основно по море, от Новоросийск.

Още по темата
Подробностите около инцидента от 18 ноември не са напълно ясни, но всяка демонстрация на способността на украинската армия да нанася удари по Новоросийск ще усложни сериозно живота на командването на руския флот, който вече загуби позициите си в Черно море, обобщава Британското военно разузнаване.

Припомняме, че малки лодки с форма на каяк, снабдени с камери, устройства за проследяване и двигатели за джетове, бяха използвани за атака срещу Черноморския флот на Русия в анексираното кримско пристанище Севастопол на 29 октомври.

Преди повече от месец руски източници публикуваха снимки на безпилотната лодка "камикадзе", странен кораб, боядисан във военно сиво и снабден с бяло приспособление и нещо, което изглеждаше като стандартен двигател за джет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
дънна Археология преди 1 година
за бъдещите археолози !
41
0
 
1
 
! Отговори
путинофили, преди 1 година
Украинският Mossad е зад гърба ви !
40
0
 
0
 
! Отговори
ТОРЕНТЕ преди 1 година
не пишете глупости, основното базиране на руския подводен флот в Черно море е именно Новоросийск - може да ги видите на GOOgle maps най-малкото
39
1
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Новорусийск----е много удобен за бомбандировка и пълно затваряне на пристанището!ГЛЕЙТЕ , КАК ШЕ ГИ ИЗПЪРЖАТ ТАМ....!
38
3
 
2
 
! Отговори
Скръбна вест преди 1 година
Руския Черноморски флот си отиде скоропостижно!---СТАНА КАБОТАЖЕН!
37
3
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
ОПРЕДЕЛЕНО НЯМА БЕЗОПАСНО МЯСТО ЗА РУСИЯ!
36
7
 
7
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 година
Путин винаги може да сложи ядрена точка на войната. Внимавайте да не го докарате дотам!
35
6
 
5
 
! Отговори
Питам преди 1 година
До Анонимен 34 Е и ? Руснаците си го заслужиха с войната.
34
2
 
9
 
! Отговори
СУ-34 преди 1 година
До 42...Точно така е,както ти казваш и американците се вързаха на това,ама като се разбра,какво ще стане в Херсон и колко убити наемници ще има,и това няма как да се скрие запяха друга песен.Е Руснаците се изтеглиха от Херсон и почнаха да съветват Зеления за мирни преговори,ей така просто щото те желаят мир.Без наемници сте просто едни женчовци,които могат само по мирни граждани да стрелят
33
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СУ-34. Ха ха ха е как до посрещнат руснаците на границата като тия мишки по цял ден обясняваха че това е учение и само болен мозък може да си помисли, че някога ке нападнат Украйна. В нормалните страни по границите има само митничари, те ли да посрещат танковете. А жертвите от руска страна може и над 85 000 да са. Или може би варвате че са 6000 както каза Шойгу. Или сигурно руснаците попълват 6000 убити с 380 000 мобилизирани
32
7
 
9
 
! Отговори
СУ-34 преди 1 година
До 39....Изобщо имаш ли представа за,какво говориш.Къде видя такива преки битки,за да има такива загуби.Руснаците ви държат на разстояние и ви отблъскват с артилерия.Загубите са за тия,които атакуват.И защо не посрещнахме руснаците на границата като нахлуваха,а се скрихте зад жени и деца в градовете.Чак като ви патиха наемници и западни оръжия решихте да изпълзите от дупките.И сега пак нищо,стоите си на едно място,а като прекалите ви нашамарят,както при Павлова.
31
3
 
4
 
! Отговори
До 38 преди 1 година
Прав си не са 100 000 . Само 85 000 са
30
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да прекръстят флота на Подводен военно морски флат. Така няма да има проблем като иде при крайцера Масква
29
4
 
11
 
! Отговори
СУ-34 преди 1 година
Ако се слуша само Би Би Си.Русия трябваше да е свършила ракетите,да е дала 100000 жертви все едно е ПСВ и битката се води от окопи и понякога даже и "на нож"
28
15
 
18
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Русия е не само икономическо джудже,но и армията и е нищо. В Украйна руските агресори доказаха,че са страхливи,жестоки към цивилното беззащитно население и крадци. Русия не е велика страна. След 24 февруари изгубиха всякакъв престиж и авторитет. Великите общества са САЩ,Европейски Съюз и Китай.
27
16
 
10
 
! Отговори
Киро преди 1 година
Лондон ще бъде пометен от посеидон британците няма да имат флота .Русия винаги се връща за своето тази зган ще бъде пометена
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези, които пишат за демилитаризация на Черно море, включват ли в демилитаризацията самолетите разузнавачи, които летят на моооого голяма височина. Има такива на САЩ и на Великобритания. Преди 62 г. е била Карибската криза, по повод инсталиране в Турция на ядрено оръжие, собственост на САЩ. Миналия месец САЩ инсталираха още по-наблизо ядрени бойни глави, на самолетоносачи в Балтика. В Турция също има. Великобритания има военна база на о. Кипър. Непрекъсната агресия по въздух.
25
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е - имаш флот, имаш загуби. Укритата са хитри: нямат флот, нямат загуби! Още по-хитро: нямат военно въздушни сили - нямат загуби! И върха на хитростта: като нямаш ток, няма как руснаците да ти го спрат! Хахахахах.
24
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само руският флот е способен да търпи загуби от армия без флот
23
18
 
22
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Черно море просто трябва да се очисти от рускк флот. А не да ми излизате с хибридлите, че трябвало да се демилитаризира от всички.