ЕП обявява Русия за страна спонсор на тероризма, БГ социалистите - против

Андрей Ковачев и Александър Йорданов са сред вносителите
646
ЕП обявява Русия за страна спонсор на тероризма, БГ социалистите - против
Снимка: БГНЕС

Европейският парламент ще гласува резолюция, според чийто смекчен вариант Русия вече не е терористична държава, а „само“ спонсор на тероризма. От общо пет проекта остана един, който съчетава вариантите на Европейската народна партия, „Обнови Европа“ и Европейските консерватори и реформисти. Българските социалисти ще гласуват против документа, предаде БНР.

Още по темата

От новия вариант е отпаднало и искането на Европейската народна партия в списъка на Европейския съюз на терористичните организации да бъдат включени представените в Думата партии начело с „Единна Русия“ на президента Владимир Путин. Руският държавен глава не е споменат в окончателния текст.

Групата на социалистите и демократите е разделена. Според евродепутата Петър Витанов, има разцепление при колегите му от Германия, Италия, Испания, Португалия и Словакия, но се очаква групата като цяло да подкрепи документа. По думите му, в правната терминология, възприета от европейските държави, държава спонсор на тероризма не съществува.

"Когато наречеш една държава терористична, това означава, че ти торпилираш всякакви опити да преговаряш с нея, защото кое правителство преговаря с терористи", каза Витанов.

Точно на обратното мнение е евродепутатката от "Обнови Европа" Натали Лоазо. Запитана от "Хоризонт" дали Русия трябва да се обяви за терористична държава, тя отговори: "Вижте какво се случва в Запорожие. Вече знаем, че в ядрената централа руската армия е складирала ядрен материал, тъй като ни го казаха от Международната агенция за атомна енергия. От началото на конфликта Запорожие е мишена на удари. Това не е ли достатъчно като отговор на вашия въпрос?".

От проекта са отпаднали и взривовете в складове за боеприпаси у нас, но са останали експлозиите в Чехия. Ангел Джамбазки от европейските консерватори и реформисти вече не е сред вносителите на проекторезолюцията. Остават обаче другите двама – Андрей Ковачев и Александър Йорданов от Европейската народна партия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


646
Още по темата: тероризъмРусияЕП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
461
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП СА ЕДИНСТВЕНАТА БЪЛГАРСКА АДЕКВАТНА ПАРТИЯ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА... Като са спонсори на кого са дали пари... еврочиновниците отново стават за посмешиште обслужвайки презокеанския си господар.
460
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Алекс Абе Алекс, може ли да ме осветлиш какво точно правеше Украйна в Донбас последните 9 години? Разрушаваше енергийната инфраструктура, стреляше от танкове от упор по работещите болници, убиваше невинни хора, оставяше хората без храна, светлина и топлина през зимата, а когато руснаците докарваха хуманитарни конвои, за да ги спасяват, стреляха по конвоите. При това изключително нагло укро-фюрера и неговите кукловоди от Запад повтаряха до прегракване, че тези хора са негови съграждани.
459
2
 
3
 
! Отговори
g преди 1 година
БГ цоциалистите защо стоят в Брюксел? Да заминават за Расия и да се записват доброволци за "великата" руска армия и да отиват в Украйна да убиват жени и деца.
458
1
 
5
 
! Отговори
пешо преди 1 година
Социалистите са против, защото самите те са терористи.
457
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Дън социалист? Той макар и изкуфял все пак си дава сметка, че ако обяви Русия за спонсор на тероризма, явтоматично всичките му договори за доставки от Русия се прекратяват и като се има в предвид, че 90% от урана, а и много други незаменими стоки за САЩ от Русия трябва да спрат.
456
5
 
3
 
! Отговори
А ракетата в Полша? преди 1 година
Къде изчезнаха новините за украинската ракета, която уби двама човека в Полша? Имаше два дена русофобско тумба-лумба докато можеше все още да се твърди че ракетата е руска. А когато вече не може да се отрече, че е украинска (и то дефектна) - пълно затъмнение.
455
3
 
2
 
! Отговори
Бай Дън социалист? преди 1 година
Президентът на САЩ Джо Байдън не смята, че е добра идея да посочи Русия като държавен спонсор на тероризма и това е последната му дума, каза във вторник говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер.. ................................................................... Да не би Бай Дън да е социалист а ние да не сме разбрали за това? В Европарламента са сътворили поредната г'лупост. На по-големи католици от папата ли се правят.
454
3
 
2
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
Ще призная Русия и Путин за терористи само ако успеят да гръмнат Байдъна в Белият дом и неговата администрация.Същото сторят и в Украйна със зеленият гущер Зеленски в Радата.Хайде братя руси покажете се като баш терористи целият свят ще ви бъде благодарен и песни ще ви пее.
453
0
 
0
 
! Отговори
Костов преди 1 година
Закъсняли са с около 40 - 50 години.
452
7
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ !!!! БЬЛГАРИЯ Е НА СТРАНАТА НА РУСКИЯ НАРОД В БОРБАТА СРЕЩУ УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ !!!! ПУТИН Е ВЕЛИК
451
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейските тъ па ци, които като нас са на постоянна цензура вадят заключения от фейк нюз и откровени лъжи, с които щедро ги полива западната пропаганда. Ето т ъ п а та Натали Лоазо - тази кокошка разбрала, че руснаците обстрелват запорожката АЕЦ, но не знае, че обстрелите стават изключително и само чрез калибри и снаряди, с каквито руснаците не разполагат. Тези калибри и снаряди са от НАТО и от там ги доставят на укро-фашистите. Тоест, оказва се, че НАТО са спонсорите на тероризма.
450
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Не се ли се замислял какво точно представляваш ти - с пяна на устата с промит мозък поклоннико на САЩ? Май точно това, което си описал.
449
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на БГ социалистите! Поне те не са офци от стадото, което САЩ, чрез EU води към кланицата. Потресаващо е колко безмозъчни същества са заседнали в така наречения Европейски парламент, като гледам колко с какво се занимават и какви резолюции приемат напоследък.
448
5
 
9
 
! Отговори
А преди 1 година
Америка каква е?
447
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е като Ислямска Държава само че с ракети.
446
15
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Държава,която разрушава енергийната инфраструктура на друга държава и оставя хората без светлина и топлина през зимата,може да бъде определена единствено като терористична.Трябва ясно да се заяви,че Русия е държава-терорист.Резолюцията е прекалено смекчена.
445
3
 
11
 
! Отговори
История даге преди 1 година
Атентата 1925 в църквата Св. Неделя в София на погребението на български генерал комунситите взривиха адска бомба и разруша храма и убиха 250 човека-военни,мъже, жени ,старци и деца.Атентата все още е най-големия единичен терористичен акт в Европа .Подкупват клисаря за 11х.лв. и внасят .Лично Васил Коларов движи нещата пристигайки от Москва.През Комунизма Шумен е преименуван на Коларов град-родния му град ,но поради силното и масово недоволство на гражданите старото име Шумен е върнато в 1965г.
444
3
 
5
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
За всички несгоди по Европа и САЩ е виновна Русия . Да , ама НЕ
443
5
 
11
 
! Отговори
И. Петров преди 1 година
Обърнете внимание, евродепутатката Лазо твърди: Руснаците са складирали в АЕЦ Запорожие ядрени материали и обстрелват същата, която е под техен контрол. Куха евролейка!
442
2
 
11
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
А САЩ НЕ ИСКАТ и НЕ ИСКАТ да обявяват Русия за спонсор на тероризма ...... Що така ва американски братушки ?