Медведев към НАТО: Не снабдявайте Украйна със системи "Патриот"

Цивилизованият свят не се нуждае от тази организация, твърди той
30 ное 2022 16:23, Йоана Цонева
366
Медведев към НАТО: Не снабдявайте Украйна със системи "Патриот"
Снимка: БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди във вторник НАТО да не предоставя на Украйна системи за противоракетна отбрана "Пейтриът", като осъди алианса като "престъпна структура", която доставя оръжие на това, което той нарече "екстремистки режими", предаде "Ройтерс".

Медведев, който някога се представяше за либерален модернизатор в качеството си на президент от 2008 до 2012 г., все повече се превръща в един от най-яростните поддръжници на руската война в Украйна, като публикува язвителни осъждания на Запада в каналите си в социалните медии.

"Ако, както (генералният секретар на НАТО Йенс) Столтенберг намекна, НАТО снабди украинските фанатици със системи "Патриот" заедно с личния състав на НАТО, те веднага ще станат легитимна цел на нашите въоръжени сили", написа Медведев в "Телеграм".


От съобщението му не става ясно дали той има предвид системите "Патриот", украинските сили или персонала на НАТО, който да стане мишена.

Още по темата

"Цивилизованият свят не се нуждае от тази организация. Тя трябва да се покае пред човечеството и да бъде разпусната като престъпно образувание", написа той в по-ранна публикация.

Украйна поиска от западните си партньори противовъздушна отбрана, включително произведени в САЩ системи "Пейтриът", за да се защити от руски атаки срещу енергийната си инфраструктура.

Министрите от НАТО осъдиха това, което те наричат "постоянни и безсъвестни атаки на Русия срещу украинската гражданска и енергийна инфраструктура", и обещаха да засилят подкрепата си за Киев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари