Сергей Лавров: НАТО вече е агресор, води война срещу Русия

Той е превърнал Украйна в "плацдарм срещу руските интереси"
Обновена: 1 дек 2022 07:12 | 1 дек 2022 07:09, Нели Христова
409
Сергей Лавров: НАТО вече е агресор, води война срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Западът води чрез НАТО координирана война срещу Русия в Украйна и рискува "неконтролируемо изостряне" на напрежението между световните сили, предупреди днес руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ДПА.

"Войната, която колективният Запад предприе срещу Русия, се отразява на ситуацията със стратегическата стабилност", каза Лавров на конференция в Москва.

Той увери, че НАТО вече не е отбранителен съюз, а агресор, превърнал Украйна в "плацдарм срещу руските интереси". Украйна и гражданите ѝ се изгарят като "консумативи", докато Западът тласка Киев да продължава да воюва, добави Лавров.

Той направи това изявление, след като Москва каза на няколко пъти през последните седмици, че е готова да разговаря с ръководството в Киев за прекратяване на военните действия, но всеки път предложенията ѝ са били отхвърлени, отбелязва.

Лавров подчерта, че руската доктрина за сигурност цели да предотврати каквито и да било сблъсъци между ядрените сили, защото подобен развой може да доведе до неконтролируемо изостряне на ситуацията, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Западните колеги се опитват да се отклонят от тази част от формулата", каза той.

Споменавайки за "безпрецедентен експанзионистичен глобализъм" от страна на НАТО, Лавров изрази убеденост, че повечето страни осъзнават опасността от тази нова посока на западния военен алианс.

Той представи Русия като пионер в борбата срещу западния колониализъм - очевиден негов опит да спечели азиатските и африканските страни, които бяха изпратили свои представители на конференцията, отбелязва ДПА.

Също днес руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков каза в интервю за телевизия Ар Ти, че Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) е в колапс и се използва по циничен начин от определен кръг държави, предаде ТАСС.

"ОССЕ се разрушава като организация, тя цинично се използва от тесен кръг страни за омаловажаване на алтернативните гледни точки за архитектурата на международната сигурност", каза той.

Утре в Лодз започва годишната среща на външните министри от ОССЕ. Домакинът Полша взе безпрецедентното решение да не покани Сергей Лавров на двудневния форум заради руската инвазия в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
6
 
18
 
! Отговори
Просто преди 1 година
Не ми я проумява съзнанието такава наглост и дебелоочие ! Има нещо много сбъркано в мозъците на тия хора!
246
11
 
22
 
! Отговори
А не бе преди 1 година
Ще ви оставят да затриете цял един народ и да обсебите цяла държава ли?
245
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лавров е прав в случая и това го знае всеки, който се опитва да търси информация и от двете страни плюс сериозни независими анализатори, а не само пропаганда, било то руска, украинска, американска и прочие. Впрочем онзи ден Скот Ритър интервюира чеченския генерал Апти Алаудинов, който каза, че преди са чували украинска реч при радио разговорите, които засичат, но сега чуват само английска, френска и основно полска реч. Това се връзва и с цензурираното изказване на Урсула от вчера.
244
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахаха, ама тоя кон серизно ли ? Бахахахах
243
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бягайте като Саддам Хюсеин, Милошевич и Каддафи.
242
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кремъл на какви наркотици са?!
241
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО е във война, когато бомбардировачът Б-2 се включи. Още не е във война.
240
30
 
30
 
! Отговори
Тон преди 1 година
Благодарение на САЩ, НАТО и ЕС воината сега е факт, след преврата в Киев доиде тази престъпна шаика на влас. По това време бях с кораба в Одеса, това е хунта и колкото да я прекриват, тя ще си остане хунта!
239
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мумията пак изплиска легена :)
238
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хехе Не разбирам НАТО защо помага на украйна ? договор нямат с тях ? ------- как да нямат бе цъpвул. САЩ, Русия и УК се задължиха с договор да защитават Украйна след като тя предае ядрените си оръжия на Русия.
237
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Унищожаването с пълномащабна война на суверенна държава е архитектура на международната сигурност?! Колкото и завоалирани описания на войната да ползват тия, фактите са си факти.
236
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо цитирате ТАСС и подобните про-кремълски информационни агенции? След малко ще започнете и цитати от RT да подавате. Много ясно, че Лавров ще каже подобни неща, той просто следва партийната повелия и пълни главите на братушките с хейт. Говори неща за вътрешна (руска) консумация. Мисля, че всички хора се убедиха вече каква пропаганда върви там.
235
22
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски терористи, ако НАТО започне война както трябва, за няколко дни, 2 до 3 дни ще са ви поразени и извадени от дейност всички военни системи и обекти. Като през първите часове, ще е нещо невиждано, огромен мащаб от интезивни атаки срещу руските терористични военизирани центрове. Не могат да се справят с няколко града и си намират общ враг за чест и слава на робите на руската федерация. Един град превземате сумати месеци и тормозите цял един народ с ракетен тероризъм.
234
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болен! Като ги гледам сега руснаците как манипулират собственото си население, си представям на каква пропаганда едно време са били подложени родителите ми. Считам за огромен късме факта, че съм се родил след разпада на СССР.
233
6
 
25
 
! Отговори
Публиката поздравява преди 1 година
Другаря Лавров с Родопската народна песен - Коньо,Коньо в изпълнение на Филип Синапов!
232
11
 
31
 
! Отговори
ПТН-ХЛО преди 1 година
Ах това лошо нато, ах тези англосаксонци, ах този запад! Добрата русия искаше само да денацифира една изконна руска територия, както направи и продължава да прави по други съседни ней райони, пък и не толкова съседни. Пък сега нато й агресира и й пречи да денацифицира и русифицира. Че то ако така продължава как ще стигне до лисабон, бе а?
231
10
 
16
 
! Отговори
91236 преди 1 година
До хехеМи щото така са решили бе хилеж.Смятат русия за агресор (какъвто всъщност е) и помощта не е формат НАТО а държавите в него!Или ти ще им кажеш на кого да помагат и на кого не, а ?
230
3
 
13
 
! Отговори
Грустная лошадь преди 1 година
уточни ли колко са жертвите на НАТО в тази "необявена"война? Щото в "Специалната военна операция" на Русия срещу Украйна жертвите гонят числото 100000/сто хиляди/...
229
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато не знаеш история и не четеш, не разбираш, че всичко, което става и е ставало, е срущу Русия. Който е наивен, нека вярва на приказки и "демократични " измислици, които оправдават агресията на сащ не само към Русия, но и към целия свят, където не никне трева след тяхното "установяване на демокрация" и "права на човека".За това първо се промива мозък, за да бъде готов да приеме,че Русия е лоша, а сащ е самият Дядо Коледа. Слепи ли сте какво направиха от България?
228
20
 
11
 
! Отговори
хехе преди 1 година
Не разбирам НАТО защо помага на украйна ? договор нямат с тях ?на какво основание се изпраща въпръжение и се подкрепя Украйна ?Защо не подкрепят Русия ?интересно !!