Разузнаването на САЩ прогнозира по-бавни темпове на войната в Украйна

Украинската воля за съпротива е несломена
180
Разузнаването на САЩ прогнозира по-бавни темпове на войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

Американското разузнаване очаква военните действия в Украйна да се развиват с по-бавни темпове през следващите няколко месеца, предаде БНР.

Още по темата

Директорът на Националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс заяви, че не вижда доказателства за сломяване на украинската воля за съпротива въпреки руските атаки срещу енергийна и друга критична инфраструктура на фона на настъпващата зима. На годишния Национален форум за отбрана "Рейгън" в Сими Вали, щата Калифорния, Хейнс каза:

"Вече виждаме някакво намалено темпо на конфликта. По-голямата част от боевете в момента са около Бахмут и района на Донецк и донякъде се забавиха с изтеглянето на Русия от областта Херсон на изток от река Днепър. Очакваме през следващите месеци и двете армии да бъдат в ситуация, в която ще се опитат да преоборудват, снабдят, в известен смисъл да се възстановят, така че да са подготвени за контраофанзива".

На този етап Хейнс смята, че е по-вероятно Украйна да се подготви по-добре от Русия през този период.

Според нея руският президент Владимир Путин е бил изненадан, че въоръжените сили на страната му не са постигнали повече след инвазията си в Украйна, но въпреки това неговите политически цели за съседната страна не са се променили.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същото това американско разузнаване допуска,че до сега укрите са дали приблизително половин милион жертви.И това според същите е твърде малко, затова Остийн, казва че ще им предоставят още оръжие,за да се увеличат жертвите до 1 милион и отгоре.Конгресът им,обаче,блокира американския бюджет и самите военни в САЩ ще спрат подръжката на укрите,защото няма да има долари за тях самите,камо ли за укрите.И тогава ще се види истината.
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анонимен 121, новинарската агенция Днес може да знае какво е казало американското разузнаване, просто защото казаното от разузнавателните служби е направено публично достояние от съответни официални лица. "Понятно", Анонимен 121.
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анонимен 119, Русия наистина е загубила разпалената от нея война с Япония. Но "великият руски мир" загуби една много по-важна за него война - студената война. Затова днес няма вече социалистически страни в Източна Европа. И затова днес именно Русия има реваншистки имперски претенции към Украйна, които са много по-големи от претенциите на Япония. А това ясно ли ти е?
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес, престанете със свободноте съчинения, вие няма как да знаете какво е казало американското или което и да било друго разузнаване, поради простата причина че те дори не знаят че съществувате камо ли да ви информират. Пишете някакви глупости и казвате че цитирате Франс прес, АП.. А това не е вярно защото умствения багаж на персонала ви не стига да преведе нещо от въпросните медии дори с гугъл преводач.
86
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Историко Кога РФ е водила и то е загубила война от Финландия? Аман от хора които ЕЛЕМЕНТАРНА ИСТОРИЯ НЕ ЗНАЯТ?
85
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Никой не знае какво иска Русия" Анонимен Ако ти си ЧУКЧА ПИСАТЕЛ ТВОРЕЦ И НИКОГА НЕ ЧИТАТЕЛ разнира се че няма да знаеш какво иска Русия. Няколко елементарни нещица: 1. САЩ ядрена инфраструктура да се прмести мин на положението от 1990ч единственото опасно нещо за РФ от целия НАТО 2. Целокупния НАТО в Европа без Фрация и МикроБритания практически не е заплаха за РФ 3. Денацификация Демилитаризация(вкл да не можеда създаде мр ъс на бомба) на Украйна Управлявана от НЕОНАЦИСКА ХУНТА
84
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Запаси от СССР Оръжия - Ъкрайна след разпада на Варшавския договор всички материални нещица от Германия бяха прехвърлени в Киевския военен окръг на СССР. Оръжието от Полша и приебалтите се предизлоцираха в Ленинградския военен окръг. В Москва се усетиха и оръжието от Чехословакия и Унгария замина за Ростов не за Ъкрайна. и Така Ъкрайна с оръжието от 2 военни окръга - продаваше, съществуваше, разграбваше и дори води 8 години гражданска война преди да свъшат запасите. РФ има на разположение 10+2
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Или с 2 думи руснаците приключиха
82
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До юбералес Дай го текста на това писмо? Сериозно говоря. СССР икономика и преди 1941 е била милитаристично настроена за това и толкова бързо СССР не само че успява да мине на военно време производство а и междувременно да извърши предислоцирането на огромна част от индустрията зад Урал.
81
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Докато има Америка, няма дефолт!" "Историко" ЛЪВСКИЯ ПАЙ ОТ ЛЕНД ЛИЗ се доставя в РФ Знаеш ли кога? След средата на 1943 година - След Битката при Курската Дъга. Където ударния потенциал на Немците е унищожен. След Курск Германия няма голяма настъпателна операция. Според теб 1943 година СССР е Фалирал и ако не беше САЩ Ленд Лиз щеше да загуби войната?
80
0
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
До Боби----Сталин в писмото си до Чърил от декември 1941г., също обяви дефолт, но Рузвелт му спаси *** от *** на Хитлер.
79
0
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
До БобиБоби, ако в януари 1942г., журналист от съветски вестник беше обявил инициатива за дарение за замръзващите под Москва немски войници, дали щеше да бъде само уволнен.
78
0
 
0
 
! Отговори
аАА преди 1 година
Joe А-10 и Су-25 са създавани в една отминала епоха. Но и двата самолета се оказаха толква ефективни че дори лобиращите за Ф-35 бяха принудени да признаят ЕФЕКТИВНОСТТА ИМ. Да А-10 има по-голямо разнообразие от боеприпаси но срешне ли изтребител(лети с 650-729км/ ... Докато Су-25 с неговите 1000км макс скорост и прекрасна маневреност на малка височина са трудна мишена.
77
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 99 "Наистина има нужда укрите да продължат своя марш до Москва" 1. от ПРЕДИ 3 МЕСЕЦА ЪКРАЙНА Е ФАЛИРАЛА И ОБЯВИЛА ДЕФЛОТ ОФИЦИАЛНО - дай пример когато една подобна стана някога някъде е спечелила какъв да е военен конфликт? Асимилирате ли че след 2014г Ъкрайна не можеше едни патрони за калашников да произведе??? 2. След като се направиха на Велики и гръмнаха моста в Крим сега Ъкрайна е в практичеки БЛЕКОУТ - промишеността не работи, Хората скоро ще почнат да мръзнат, и храна няма да
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина има нужда укрите да продължат своя марш до Москва, защото след като бъдат разгромени, след няколко години paшките ще търсят реванш! Затова укрите трябва да изтърбушат Кремъл и да изметат върхушката! Ще бъде подбрано правителство лоялно и ориентирано проЗеленски!
75
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 година
1. В нормална Държава ще има закон за Елементите които са на издръжка от чужбина - Вижте какво стана с РФ след като прие копие на закона на САЩ(от 1938г) Опозицията ОКАПА Буквално. Преди дни в "ДОЖД" опозиционен канал в РФ "журналист" беше уволнен защото се загрижил че военните на РФ живеят в окаяни условия в окопите в Украйна... Рускат аОпозиция трябва да жали само Ъкраинските военни и НАТО наемници... 2. Ъкрайна е вече НЕОНАЦИСКА ДИКТАТУРА Законите забраняват хората с Руска етническа принадлеж
74
0
 
0
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
СБУ прави обиски и тормози миряните в православните манастири църкви.
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера санкционираната за девети път Русия прие бюджет- заложената инфлация е 5 процента?! При над 20 процента в санкциониращия ЕС?!
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфлацията и цените в ЕС са до небесата.
71
0
 
0
 
! Отговори
Joe преди 1 година
За разлика от повечето русофили говоря руски и днес се загледах в техния първи канал. Даваха предаване с някакви льотчици на СУ25. Добре,че имат количества и не жалят живота на хората си. Ти като видиш само как самолетът е боядисан с четката и ти става лошо Уредите са измерване и насочване са аналогови. Екранът е зелен. Как няма украинците да ги разкостят с 20 Хаймарса на кръст.