Разузнаването на САЩ прогнозира по-бавни темпове на войната в Украйна

Украинската воля за съпротива е несломена
180
Разузнаването на САЩ прогнозира по-бавни темпове на войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

Американското разузнаване очаква военните действия в Украйна да се развиват с по-бавни темпове през следващите няколко месеца, предаде БНР.

Още по темата

Директорът на Националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс заяви, че не вижда доказателства за сломяване на украинската воля за съпротива въпреки руските атаки срещу енергийна и друга критична инфраструктура на фона на настъпващата зима. На годишния Национален форум за отбрана "Рейгън" в Сими Вали, щата Калифорния, Хейнс каза:

"Вече виждаме някакво намалено темпо на конфликта. По-голямата част от боевете в момента са около Бахмут и района на Донецк и донякъде се забавиха с изтеглянето на Русия от областта Херсон на изток от река Днепър. Очакваме през следващите месеци и двете армии да бъдат в ситуация, в която ще се опитат да преоборудват, снабдят, в известен смисъл да се възстановят, така че да са подготвени за контраофанзива".

На този етап Хейнс смята, че е по-вероятно Украйна да се подготви по-добре от Русия през този период.

Според нея руският президент Владимир Путин е бил изненадан, че въоръжените сили на страната му не са постигнали повече след инвазията си в Украйна, но въпреки това неговите политически цели за съседната страна не са се променили.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия започна серийно производство на междуконтиненталната ракета Сармат, която може да носи 10 ядрени бойни глави с общо тегло над 100 тона и обсег 18000 км това гарантира сигурността на държавата за 50 г. напред.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американският и европейският елит са неадекватни. Те вярват в собствените си пропагандни глупости за "поражението на Русия в Украйна" и това ненормално възприемане на реалността ускорява собствения им крах.
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крейг Робъртс: "Русия може да унищожи Украйна за един ден без да използва ядрено оръжие. Сдържаността на Кремъл според мен е стратегическа грешка, тъй като позволи на Запада да се намеси и да разшири войната".
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФAK ПУТИН! + 108 - 1
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - Русия никога не е искала да унищожава Украйна. Ако Русия искаше да унищожи Украйна можеше да го направи за два часа, без дори да използва ядрено оръжие.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия след мобилизацията вече разполага с 550 хиляди. За да се противопостави успешно западът трябва да вкара поне 1.5 милиона - поне три пъти повече, а по сигурно 4 пъти. България 300 хиляди, Румъния 500 хиляди и Полша 700 хиляди ще свършат работа. България до нова година трябва да започне всеобща мобилизация. Не можем да оставим Украйна да загуби, никога няма да се успокоим ако Украйна загуби. Изходът е единствено пряк сблъсък с Русия, който така или иначе ще доведе до някъде.
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия разполага с изобилие от енергия, ресурси и продоволствия. Руският народ винаги ще бъде обилно нахранен и на топло. Русия е добре защитена, никой не може да направи нищо на Русия. Русия започва да си оправя икономиката и постепенно да замества западните технологии със собствени. Това никак не е лесно след 30 години либерална разруха, но е възможно. А за ЕС няма никаква възможност да възстанови икономиката си и стандарта си, ЕС ще се превърне в латиноамерикански вариант и нищо не може да го спаси.
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поражението на НАТО в Украчйна показа, че западният свят не е в състояние да контролира ситуацията на планетата.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин и путинистите вече оставиха лъжите, че се борят против някакви си нацисти в Украйна и директно започнаха да бомбардират граждански обекти. Показаха си истинското лице и истинските цели, т. е. целта им е била да унищожат Украйна и украинците. Само че не им се получи. И сега тази война като бумеранг ще се върне към тях и години наред Русия ще е под санкции, Крим и Донбас ще бъдат свободни, и путинистите ще живеят в мизерия в Русия на Путин с мизерни доходи и пенсии. Самки си ги направиха.
61
0
 
0
 
! Отговори
Сармат преди 1 година
Ракетен ядрен удар някъде от сибирската пустош през Южния полюс? Няма проблем. И нека американският данъкоплатец осигури създаването на "кръгова система за противоракетна отбрана" през Южния полюс, вместо батерии THAAD, разположени по обичайните маршрути на руските ракети от предишни поколения.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лайковете не работят. Щом хората не ги виждат, значи не работят. Те за какво са тези лайкове? Явно така обаче бяха отрязани ръчичките на путинските тролеи, които слагаха изкуствени лайкове.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин искаше да направи от Украйна един голям концентрационен лагер, но не му се получи. Той искаше да забрани украинският език, да забрани украинската нация и да забрани самата дума "украинец". Искаше да сложи марионетно правителство, и в страната да няма реална опозиция, а само болшевишки партии. Искаше да убие или вкара в затвора всички, които не мислят като него. ВСУ обаче го бие на фронта и всичко всичко това не се случи. Сега предстои освобождаването на Крим и Донбас от окупантите.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идва момента в който ще се намеси и НАТО. Няма смисъл да се избиват повече ва'тници. Видяхме в каква паника изпадна Кремъл, когато падна тяхната ракета в Полша. Веднага истерично закрещяха, че не е тяхна. Ха-ха-ха! Ужасяват се от конфликт с натовците.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще осигури мир в Украйна при условията на Русия.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страны ОПЕК+ могут договориться о резком сокращении добычи нефти в связи с ограничением цен на российскую нефть, - CNBC. По данным издания, представители 23 нефтедобывающих стран во главе с Саудовской Аравией и Россией, соберутся 4 декабря, чтобы принять решение о следующем этапе производственной политики.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистка Русия отива в небитието при крайцера Москва. Това е истината. Всички реклами за оръжията им бяха компрометирани. Пълна пародия на армия и оръжия.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 23 ноември във Върховната Рада партията "Европейска солидарност" внесе законопроект за забрана на Руската православна църква.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много съм доволен, че елиминираха гласуването по коментарите. Сега руските тpoлеи нямат възможност да манипулират резултатите. Ха-ха-ха. Голяма мъка за тези пoдлеци.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - Русия не води война в Украйна. Ако Русия започне война в Украйна може само за един ден да убие 1 милион цивилни украинци както САЩ убиха 1 милион цивилни в Ирак от които 200 хиляди деца. Ако Русия убие 1 милион цивилни и 200 хиляди деца в Украйна както САЩ убиха в Ирак, Украйна ще рухне за 1 ден и войната ще приключи на момента.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Южна Корея да клекне на Северна Корея защото Северна Корея имат атомни бомби, а Южна Корея нямат?