Разузнаването на САЩ прогнозира по-бавни темпове на войната в Украйна

Украинската воля за съпротива е несломена
180
Разузнаването на САЩ прогнозира по-бавни темпове на войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

Американското разузнаване очаква военните действия в Украйна да се развиват с по-бавни темпове през следващите няколко месеца, предаде БНР.

Още по темата

Директорът на Националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс заяви, че не вижда доказателства за сломяване на украинската воля за съпротива въпреки руските атаки срещу енергийна и друга критична инфраструктура на фона на настъпващата зима. На годишния Национален форум за отбрана "Рейгън" в Сими Вали, щата Калифорния, Хейнс каза:

"Вече виждаме някакво намалено темпо на конфликта. По-голямата част от боевете в момента са около Бахмут и района на Донецк и донякъде се забавиха с изтеглянето на Русия от областта Херсон на изток от река Днепър. Очакваме през следващите месеци и двете армии да бъдат в ситуация, в която ще се опитат да преоборудват, снабдят, в известен смисъл да се възстановят, така че да са подготвени за контраофанзива".

На този етап Хейнс смята, че е по-вероятно Украйна да се подготви по-добре от Русия през този период.

Според нея руският президент Владимир Путин е бил изненадан, че въоръжените сили на страната му не са постигнали повече след инвазията си в Украйна, но въпреки това неговите политически цели за съседната страна не са се променили.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
1
 
! Отговори
Шефа преди 1 година
Какви глупости! Явно разузнаването в САЩ е една недоразвита организация!,Напротив при замръзване на земята на бой отиват новите модели танкове ,които са без аналог в света!
109
1
 
2
 
! Отговори
докато преди 1 година
украинците изведнъж се врежат в руските редици, точно там, където не ги очакват.
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 145....Как го измери тоя косъм бе......Там има хиляди трупове на малки украински деца.Тебе един косъм не ти достига....А, сетих се...Имам един къдрав.Ей сега го откъснах.Ела да си го вземеш.И да го предадеш на Путин .В плик.В писмо.С пратка .Както пожелаеш.Тамън да спечели вече......
107
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е на косъм от спечелване на войната срещу Запада. Украйна е просто плацдарм. Само Русия да не се стъписа в последния момент. Русия и украйна форевър.
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не си дорасло да ми държиш тон. Не си и наясно. Платен си освен това което не е за хвалба.
105
0
 
0
 
! Отговори
Това пък... преди 1 година
...сега защо, недоумявам, данеби принтерите на ФЕД да се счупиха?
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сакън , русофилите в България ще подскачат.Не е възможно.Путин обяви парад на победата....Обаче има нещо гнили около цялата история.Уж , русофилите четат само Путиновите новини.А тук е сякаш сборище на русофилски форум.Гневят се , сякаш техен вестник пише за пораженията.Уж не вярват на ,,Натовски ".новини.А само такива четат и коментират.Абе коментирайте си ,,победите " във вашите вестници бре.Кво ви засяга какво пишат у нас...Или ви засяга.Кога това у нас , стана у вас ...
103
0
 
0
 
! Отговори
ЦРУ преди 1 година
Разузнаването на САЩ и Украйна? Като когато им гръмна АЕЦ-а, понеже те само тогава се интересуват, като им гръмне или "спре" аец чернобил
102
0
 
1
 
! Отговори
хй преди 1 година
Видяхте ли психопата Путин как не се сдържа и се ухили като говореше за умрял войник - син на една от майките на общата среща? Брутален тип
101
0
 
0
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
БАВНО, НО СИГУРНО ---МОБИКИТЕ СИ ЗАМИНАВАТ С ГРУЗ-200!
100
0
 
0
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Анонимен 134: Хитлер изобщо не е разчитал на студа. На армията му студът никак не и е помогнал. Измисли нещо друго по русофобската опорна точка..
99
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Поредната порция русофобска пропаганда. Преброих поне пет статии все за същото.
98
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разузнаването е разбрало единствено докога ще съществува ЕС. За Русия- ще си мечтае.
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стратегията на Путин се припокрива със стратегията на Хитлер в края на ВСВ като и двамата разчитат на зимата и студа. Също така стратегията на Путин за началото на войната е същата като на Хитлер, търсят се бързи и окончателни удари, което не се случи. Нали се сещате кой е губещия?!
96
0
 
0
 
! Отговори
До Гиб Мелсън преди 1 година
Дано не си на повече от 10, че лошо...
95
1
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Разузнаването на САЩ научи това от мен. Ама и аз не съм сигурен дали е така.
94
0
 
0
 
! Отговори
по-бавни темпове преди 1 година
Бавничко до края на годината - Украйна, после Полша,Чехия, Германия Франция... :):) Иначе направо - Германия :):)
93
0
 
0
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Както пишат руснаците из руските медии, идва зимата. А руснака печели войните си през зимата винаги. Лятото врага се крие в дупки и землянки, няма изтрепване, но зимата снега помага за всичко. И заек да си, ще те намерят къде си се заврял. Освен това руснаците са по-издръжливи на студ, тъй като идват по север. Очаква се мощна зимна офанзива и да се приключва с войната на Зеленски.
92
0
 
0
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Глупости!Така им се иска на янките!
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви темпове руснака ги мори с тежка артилерия от месеци.Темповете са достатъчно добри.Стоим на далеч и стреляме,а украинците дават жертви.