В Украйна се готвят за нови дни живот без ток

Русия нанесе поредните ракетни удари по ключови енергийни обекти
51
В Украйна се готвят за нови дни живот без ток
Снимка: БГНЕС

В Украйна се подготвят за нови дни на живот без ток след поредните ракетни удари по ключови енергийни обекти, предаде БНР.

Кметът на Киев Виталий Кличко публикува списък с търговските обекти, които ще работят при авария и липса на ток. От украинското електроснабдяване съобщиха за нови ракетни удари по ключови енергийни обекти. Продължават интензивните боеве в Донецк, а в Херсон украинските сили предприемат евакуация на цивилни.

Руският президент Владимир Путин не е искрен, когато говори за мирни преговори сега, заяви държавният подсекретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд, след разговори в Киев с президента Зеленски и други украински представители. Нюланд посети Украйна в израз на подкрепа, в момент, когато Русия се опитва да унищожи енергийната инфраструктура на страната, отбелязва агенция Ройтерс.

Междувременно Русия обяви, че няма да приеме таван на цените на своя петрол и обмисля как да отговори. Това заяви Кремъл след сделка, постигната от западните сили, която има за цел да ограничи един от ключовите източници на финансиране на войната в Украйна. Групата на седемте и Австралия се споразумяха за таван на цените от 60 долара за барел на руския морски суров петрол, след като членовете на Европейския съюз преодоляха съпротивата на Полша и сключиха споразумение.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че приемането на таван върху руския суров петрол, транспортиран по море, не е сериозно решение, защото е "доста удобен" за Москва. Въпрос на време е да се използват по-силни инструменти, каза още Зеленски.

 "Логиката е очевидна! Ако пределната цена на руския петрол е 60 долара, вместо например 30, за което говориха Полша и балтийските страни, то руският бюджет ще получава около 100 милиарда долара годишно. Тези пари ще отидат не само за войната и не само за по-нататъшното спонсориране от страна на Русия на други терористични режими организации, тези пари ще бъдат използвани и за по-нататъшна дестабилизация именно на онези държави, които сега се опитват да избегнат големите решения", посочи той.

Зеленски допълни, че Русия вече е причинила огромни загуби на всички държави по света, като умишлено е дестабилизирала енергийния пазар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: УкрайнатокРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
нашите роби преди 1 година
съчувстват на руските роби ! Колко трогателно !
28
1
 
1
 
! Отговори
сега преди 1 година
Украйна е без ток, догодина Москва ще е без хляб
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще остане в историята като тридесетгодишната война за Донбас. На края Путин умира от старост и сключват мирен договор. Донбас и Крим остават за руснаците.
26
0
 
1
 
! Отговори
Здрав ъс преди 1 година
Голям садист е Путин - можеше да свърши войната за седмица, но за назидание на Европейците ще я влачи десетилетия за да им причини максимални икономическите щети! И колкото повече се репчат и ангажират с Украйна, по-голямо ще е унижението при приемането на руските претенции! Нооо, на който му е къс ума,.. да му е здрав ъ3ъ!
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия така и не разбраха, че Путин си умира от кеф от всяка нова порция санкции, защото те вредят повече на Европа отколкото на Русия! При положение, че Русия вече нищо не купува от Запада, то няма нужда и да му продава нещо в западна валута! Всички суровини, които Европа е купувала евтино от Русия, сега ще ги купува на тройна цена от другия край на света, ..което прави Европа неконкурентен, фалиращ производител. Скоро!
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тез гюлета много точни,нали вече нямат ракети,сигурно с гюлета ги стрелят.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почват експерименти. Кой, как и със какво може да изкара зимата като няма храна, ток, дърва. А пък които не може?....
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕМИ КАТО ПЪРВОБИТНИТЕ! - ЩЕ ПОДЪРЖАТ ОГЪНЯ ВЪВ ПЕЩЕРИТЕ. ДОДЕК ИМА ЖИВИ.
21
1
 
0
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Ееее, човек трябва да се жертва за евроатлантическите ценности. Докато в САЩ вече палят елхите и украсяват улиците с лампички.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво поздравления за г-н Путин така желаната декомунизация от наркомана в Киев върви на пълни обороти.Енергийната инфреструктура строена от лошите комунисти трябва да бъде унищожена на 97%
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До абе 7 А бе, червен чогун, има ли значение дали са 2000 или 200 ядрени ракети. Ако се взривът 150 ядрени заряда по 1 мегатон, ше унищожат почти всичко на земята. Писно ми от великата ви Русия. Пропаднала, оскотяла и варварска държава е тази ваша великая. Стига вече с напобедимата им арвия от мародери, изнасилвачи, затворници и алкохолици.
18
1
 
0
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
НАТО няма достатъчно запаси от памперси,че да навлезе в Украйна. При тях сега е важно да си подсигурят мотострелковаците с камуфлажни рокли и сутиени.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е хохлите да изритат наркомана. Вече всички разбраха, че цялата работа е заради него
16
0
 
0
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 1 година
От всичко описано става ясно, че руснаците успяват и вървят към пълен успех, а превратаджиите *** рани и реват
15
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Николай преди 1 година
Много спешно Светия Синод трябва да помогне на братския украински народ със свещи !
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 17 - може и да свършат? - но другите ядрени държави Китай, Иран, Корея ще довършат започнатото от Путин. Пълна ликвидация на нацистките от"р" епки.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, те тия руски ракети нали бяха свършили още август месец бре, краварчета? К'во стана?Извън темата: Алоооу, вие от сайта, 3 дни не можете да преодолеете хакерската атака върху системата ви за оценяване на коментарите. Велики сте! Муахахаха...
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и в Европа ще се готвим за живот без ток (ние и децата ни)... Важно е да раздаваме помощи и оръжия на украинците, които идват с джиповете си по безплатните хотели, които ние им уредихме !!!
11
0
 
0
 
! Отговори
Факт преди 1 година
8 години народа на Донбас умираше от укрйнски ракети и снаряди без ток и вода.Ако запада беше спрял този геноцидът сега война нямаше да има.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
жалък народ са уркуте, за 31 години отблизо 50 милиона се сринаха на 38. От държава с нулев дълг 91ва до февруари 22 ра е с 80 илиарда долара дългове. от държава наследила най доброто от СССР стана държава на хранилка разделена от 4, 5 олигарси