ЕС и ЕК обсъдиха девети пакет санкции срещу Русия

Засягат технологичния, финансовия и медийния сектор
5 дек 2022 14:20, Петя Славова
90
ЕС и ЕК обсъдиха девети пакет санкции срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Служители на Европейската комисия са провели през уикенда разговори с представители на държавите-членки на ЕС в контекста на напредващата подготовка на деветия пакет от санкции срещу Русия.

Сред обсъжданите мерки са ограничаването на 180 нови позиции, които да засегнат технологичния, финансовия и медийния сектор. Няколко дипломати заявиха пред "Политико", че са уверени, че споразумение може да бъде постигнато сравнително бързо, потенциално преди заседанието на Съвета по външни работи и срещата на върха на ЕС следващата седмица, предава БГНЕС.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в края на ноември, че ЕС работи активно по друг пакет от ограничения за Русия заради конфликта в Украйна. Според Фон дер Лайен ЕС работи усилено за отслабване на руската икономика и няма да спре, докато Украйна не победи.

От февруари насам, когато Русия нахлу в Украйна, ЕС вече наложи осем пакета санкции срещу Москва. Последният от тях беше одобрен в началото на октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: Русияесексанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е аз като гледам след осемте пакета санкции руската икономика е почти фалирала. По улиците умират от глад, магазините празни, нямат ток, вода, не карат коли, не върви градският транспорт. Пълна мизерия е настанала.
60
1
 
1
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
Тая за девети път хваща Вовата за пакета да го поразходи.
59
1
 
3
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Защо ли ги обсъждате.... като не ги спазвате . За пореден месец Германия е ВТОРИЯТ ПО ГОЛЕМИНА КУПУВАЧ НА РУСКИ ПЕТРОЛ В СВЕТА....след Китай. САЩ върти стокооборот за милиарди с Русия основно за да посредничи на Западноевропейските компонии... срещу солидна комисионна..... Жалка картинка.....
58
0
 
3
 
! Отговори
ТАЗИ Е СЪЩО ДРУСАНА преди 1 година
Според Фон дер Лайен ЕС работи усилено за отслабване на руската икономика и няма да спре, докато Украйна не победи.АМИ АКО НЕ ОТСЛАБНЕ, ПАК ЛИ ДО ПОБЕДА НА НАДРУСАНИЯ?????ПОТРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА КРЕТЕНИЗМА НА ТОЯ ТОТАЛЕН ***..СТРАННО Е ТАКЪВ ТИП -*** РОГАЧ, ЧЕ Е ШЕФ НА ЕК....ДРУГАРКО ***, ВИЕ ЧУВАТЕ ЛИ СЕ КАКВО ГОВОРИТЕ?????НЯМА ЛИ ПО НЕ 1 В ТАЯ КОМИСИЯ,КОЙТО ДА Я СЛОЖИ НА МЯСТО , ИЛИ СВИЧКИ СА НА ТОВА И ПО-НИСКО НИВО ОТ НЕЙНОТО.??????
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тая на снимката е за затвор на всеки гражданин на ес е поръчала по 10 ваксини пфу
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей той Вовата бил голям фокусник,бе. От март месец му свършват ракетите и все вади нови от ръкава.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Луди за връзване!
54
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 1 година
всичко това е игра, картите са раздаденипредварително всичко е договорено, на сивата маса наивници ще покажат това което решат самите играчи..
53
0
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 1 година
Ми браво. Това последният преди "бялата смърт" ли е?
52
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само така санкции до дупка е най-правилното решение докато не върнат Крим и не напуснат Украйна агресорите на Европа!
51
20
 
5
 
! Отговори
Путинолюбци преди 1 година
Като толкова обичате Путин, захвърлете всичко западно, купете си Москвич, изхвърлете телефона ако не не китайски (особенно ако е iPhone), телевизора може и турски да е, върнете се от западните страни и заминавайте за Русия - територия голяма, има къде да живеете.
50
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 60 със сигурност е по-хубава от ***, ония и отвътре и от вън все е гаден нацист.
49
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази хептем озверя. Погледнете я на снимката. Съвсем скоро съвсем ще изгуби човешкия си облик и ще се покаже като това, което всъщност е.
48
1
 
25
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Какви санкции ще ни загробите по случай празниците. Те срещу нас тези санкции. На нас влиявт, на нашия ***. Да пукнем гладни, това ти е мечта, рептил.
47
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мдаа Ценностите са си ценности. Студът и гладът да не се бъркат с ценности! Колкото повече студ и глад някъде, повече ценности на друго място.
46
0
 
21
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Кукувица.
45
2
 
26
 
! Отговори
хаха преди 1 година
До Алооо днеса! ---- От оня ден казвам да информират чичко Вова, че са му свършили ракетите, но ти я не, та не. Ето сега новият енергиен министър на Украйна - генерал Суровикин, пак дръпна шалтера на Окрайна.
44
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европарламентарист от Ирландия пита фон дер Лайен защо ЕС не разледва престъпленията на Израел в Палестина и защо ЕС поддържа тесни икономически връзки с Израел.
43
0
 
6
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Няма ви авропейска ! Кръв не серете !
42
0
 
20
 
! Отговори
Алооо днеса! преди 1 година
Ракетна атака по цяла у руина ,спинкате нали? Муахахахахах