Руската пропаганда: По-добре светът да е унищожен от ядрена война, отколкото Русия да загуби

Според водещите на руско токшоу Запада ще арестува всеки руснак
5 дек 2022 07:12, Нели Христова
406
Руската пропаганда: По-добре светът да е унищожен от ядрена война, отколкото Русия да загуби
Снимка: БГНЕС

Подкрепата за войната в Украйна сред обществото в Русия отслабва, затова машината за пропаганда на Кремъл се опитва да поправи това, като предупреждава руснаците, че цялата страна ще бъде наказана от западните сили, ако армията на президента Путин бъде победена.

"Всички ще бъдат считани за виновни без изключение, независимо дали се намират на територията на Русия или извън нея", каза Олга Скабеева, известна държавна телевизионна водеща, в актуално токшоу, излъчено от канал "Россия 1". "Съществуването на страната, както и съществуването на всеки руски гражданин е заложено на карта!"

Скабеева, която е известна като желязната кукла на Путин, каза, че обикновените руснаци, живеещи в чужбина, дори тези, които нямат връзка с Кремъл, ще бъдат „незабавно арестувани“, ако Русия загуби войната.

Маргарита Симонян, ръководител на RT, подкрепяната от Кремъл медия, предупреди за "невъобразими" последици за Русия, в случай че Украйна излезе победител. "Ако загубим, Хага, реална или хипотетична, ще дойде дори за портиера, който мете калдъръма зад Кремъл", каза тя, имайки предвид Международния наказателен съд.

Говорейки по националната телевизия, тя призова руските военни да продължат безмилостните си атаки срещу украинската енергийна инфраструктура, като каза: "Това е единственото нещо, което можем да направим в тази ситуация".

Симонян, която рутинно нарича Путин "шефа", каза също, че неназовани длъжностни лица във "високите кръгове" са все по-загрижени да не бъдат преследвани за военни престъпления. "Но те трябва да се страхуват от загуба, от унижение, от предателство на собствения си народ", допълни тя.

Поредица от унизителни неуспехи на бойното поле, огромни военни жертви и крайно непопулярна военна служба означават, че само един на всеки четирима руснаци сега е за продължаване на войната в Украйна, според изтекло проучване на Кремъл, получено от Meduza.

"Конфликтът става все по-осезаем за много руснаци след частичната мобилизация през септември 2022 г.", заяви днес британското министерство на отбраната. "Тъй като е малко вероятно Русия да постигне големи успехи на бойното поле през следващите няколко месеца, поддържането дори на мълчаливото одобрение на войната сред населението вероятно ще бъде все по-трудно за Кремъл."

Симонян и Скабеева, както и Владимир Соловьов, друг известен амбулантен търговец на кремълската пропаганда, казаха преди това, че биха предпочели да видят света унищожен в ядрена война, отколкото Русия да бъде победена в Украйна.

Коментарите дойдоха, когато Европейският съюз призова миналата седмица за специален съд, който да разследва руските военни престъпления. "Готови сме да започнем да работим с международната общност, за да получим възможно най-широката международна подкрепа за този специализиран съд", каза Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия.

Тя добави, че Москва и свързаните с Кремъл магнати трябва да осигурят по-голямата част от средствата, необходими за възстановяване на украинските градове и инфраструктура след войната.

"Русия трябва да плати финансово за опустошението, което причини", каза тя. "Русия и нейните олигарси трябва да компенсират Украйна за щетите и да покрият разходите за възстановяване на страната."

Служители на Европейската комисия казаха, че разходите за възстановяване на Украйна ще бъдат най-малко 600 милиарда евро. Президентът Зеленски оцени цената на трилион долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вашите лъжи има ли кои да им ваярва хорошоя пропаганда читателите губят вяра в вас -медиите
230
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До русия знае ,че губи.......Свери си часовника. Никога икономически не е била толкова силна, колкото сега. И американците го признават.
229
10
 
23
 
! Отговори
### преди 1 година
Значи първо украинците бяха фашисти,после нямало такава държава те били руснаци,после нато воювал срещу тях а сега светът!Обвиняват всички и всичко за своята некадърност и глупост!Най богатата страна в света 80% живеят в мизерия и алкохолизъм!На клоуна Путин му трябваше извинение за некъдърноста му да управлява и краденето на всичко в Блатная! За съжаление повечето от блатниците са с промити мозъци от алкохолизъм и му вярват!
228
6
 
7
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Зеленски вече е раздал поканите за парада на украинската армия на Червения площад. Поканени са Бай Даню, Макарона и крал Чарлз с големите уши. Голям купон щял да бъде на Червения площад. Поръчани са огромни количества шампанско и много памперси за всеки случай, че не се знае тия руснаци винаги могат да те изненадат с нещо в последния миг.
227
0
 
0
 
! Отговори
някой-ед.ч. някои-мн преди 1 година
До Анонименнякой-ед.ч. някои-мн
226
11
 
18
 
! Отговори
русия знае ,че губи преди 1 година
и пропагандаторите им изпадат в паника. Соловьов редовно започна да се появява пиян. Симонян започна да заеква още повече.
225
3
 
6
 
! Отговори
драскача преди 1 година
До ПОЛКОВНИКЖалко, че имаме такива полковници. Дано са по-малко !
224
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ...Русия заплашвала с ядрено оръжие. Ами че то вече е употребено от САЩ. Два пъти бе драгинко. САЩ така станаха сила и всеки се страхува от тях. Първи употребиха атомни бомби и то два пъти САЩ !
223
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм казал такова нещо драги украинецо. По запетайките те познавам. Ако нещо не е казано в прав текст е инсинуация.
222
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Бг за голямо съжаление има огромен брой неграмотни хора. Даже някой са трролове и пишат лозунги по опорки. Има и неграмотни касиерки обучават ги на програмата на касовия апарат. Знаете ли какво е законовото изискване за касиер 4класМожете да го проверите.
221
8
 
16
 
! Отговори
До 274 преди 1 година
Значи според теб всички ,трябва да клекнат на Русия, защото така искал ***. Да ти имам логиката.
220
11
 
23
 
! Отговори
До полковник преди 1 година
Че,кой е нападал Русия, бе другарю.Никой не иска да има нещо общо с нея .Напротив Русия напада суверенна държава.
219
6
 
23
 
! Отговори
Смисъла ли? преди 1 година
До ПОЛКОВНИК....Че какъв е смисъла на тази безсмислица?Никой не говори за свят без Русия,защото това е пак поредната глупост.Русия няма да се изпари,тя пак ще съществува.Въпросът е в съвсем друго.Дали светът иска такава Русия.Русия,която заплашва с ядрена война,която напада суверенни държави и иска да налага на другите своя модел на Бандитска държава.Такава Русия на никого не е нужна.Иначе Русия на обикновения сърдечен руснак е добре дошла във всеки дом!
218
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това беше казано в прав текст в обръщението на Путин в началото на СВО още на 24.02.22г. , но ми прави впечатление че никой не слуша и не чува. Нито политици нито медии камоли хората. Аз го чух.
217
19
 
16
 
! Отговори
Лайте преди 1 година
си, късогледи! Лайте си! Само, че не виждате по-далеч от носа си! ФАЩ и Великобритания са Рокфелер, Ротшилд и още някои дяволски фамилии. Вие на тях ли държите? На поддръжниците на новия световен ред ли? Глобалисти ли сте? Русия пази и съхранява православното християнство! Ние с тях имаме хилядолетна история, но повечето писачи тук са много малки, за да знаят какво е Русия за нас българите! Скъсаме ли с Русия - мъртви сме!
216
19
 
8
 
! Отговори
ПОЛКОВНИК преди 1 година
Тези дори не знаят значението на думата Пропаганда. Това е изкривяване на общественото мнение ,чрез скриване на гледни точки, фалшиви новини ,медийно затъмнение и борба срещу инакомислищите журналисти. Все неща които запада практикува ежедневно до степен ,че всеки обективен журналист бе обявен за Руски агент. Това което пишат в Русия не е пропаганда.Те не виждат смисъл в съществуването на света без Русия което е нещо напълно нормално. Вие виждате ли смисъл в съществуването на света без България?
215
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са някакви глупости и нямат нищо общо с истината . Хиляди контрактници си хвърлиха договорите и си отидоха в къщи без никой да ги спре . В Русия има строги закони но те не се спазват ;) както е и в България де .
214
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия постоянно губи , там няма безработни и неграмотни , за разлика от Европата , там има пияници , но пък в Европата има НАРКОТИЦИ ...
213
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рано или късно ще се стигне и до използването на атома , много други освен Путин има по света !
212
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слагайте лайкове вече работят до извесна степен.