Дрон е подпалил петролен резервоар на руско летище

То се намира близо до границата с Украйна
6 дек 2022 08:30, Елка Василева
60
 Дрон е подпалил петролен резервоар на руско летище
Снимка: архив, БГНЕС

Атака с дрон по летище в руската Курска област предизвика пожар в резервоар за съхранение на петрол, съобщи днес губернаторът на областта, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Още по темата
Няма жертви. Пожарът е локализиран. Всички служби за спешна помощ работят на място, написа губернаторът на Курска област Роман Старовойт в „Телеграм“. Курска област граничи с Украйна.

От 24 февруари насам летището в Курск не приема самолети и от него няма полети, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
4
 
! Отговори
ДА ТЕ СВЕТНА фенче.. преди 1 година
БАЙРАКТАР-2...бият на 1000км радиус и носят боен товар от 180кг.----НЯМА ВЕЧЕ ЗАЩИТЕНИ РУСКИ СКЛАДОВЕ И ЛЕТИЩА ЗА РУСИЯ В ТОЗИ ПЕРИМЕТЪР.....да ти обяснявам ли за Крим и Новорусийск , какво означава това...??!
41
4
 
2
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
До Жужето- Tи Зеленски ли си, че се наричаш сам- Жужето? Както и да е.....обяснявам ти, без дори да съм русофил. Щото не се информираш преди да пишеш. Дрона от статията за Куркс е британски и не е същия като тези от вчера. А вероятно оператора му също е британец, имайки пресвид хилядите британци пратени в Украйна. Обсега му е само няколко десетки километра. Вчерашните дронове са стари съветски дронове от които Украйна няма много, иначе щяхме да ги видим до сега. Както падналия такъв в Хърватска
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво японците като бяха толкова жертвоготовни какво стана? С две бомби бяха принудени да се предадат. Украйна с всяко ново оръжие вдига ставката!
39
5
 
5
 
! Отговори
СЛАВА НА ВСУ! преди 1 година
ЩЕ СТЪПИМ НА НАША КРИМСКА ЗЕМЯ---И ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ УКРАЙНА !!! ПЕРЕМОЖЕМО!БОГ С НАМ И ПОБЕДА БУДЕТЬ ЗА НАМИ....!!!
38
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Слава Украина! Върси си в Украйна и там вдигай лозунги.
37
4
 
5
 
! Отговори
СЛАВА ВСУ! преди 1 година
Нема вече защитени и сигурни руски летища ....вчера друснаха по Рязанското и още едно друго стратегическо летище ---днес по Курското с дронове летящи на над 1000км -разтояние! СЛАВА НА УКРАЙНА ---СЛАВА НА УКРАИНСКИТЕ БОЙЦИ И ГОРДИТЕ АЗОВЦИ!УКРАЙНА ПЕРЕМОЖЕТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
36
7
 
6
 
! Отговори
Слава Украина! преди 1 година
Слава ЗСУ! Бутоксньl трус, прятатся в Кремле, а Зеленски сегодня приезжал на фрон в Донбасе!Кремлевская трусливая шкура, позорище. Хахаха.Слава Болгарии! Слава Украина!Украiна понад усе!
35
8
 
12
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Бой по руските зверове и убийци,до пълна победа.
34
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Появиха се различни спътникови снимки на които се вижда, че няма поражения на руски бомбандировачи в ударените с БПЛА летища. Само на един от самолетите се вижда черна обгорена ивица, но самолета е цял и изглежда без нанесени щети по-него. Та толкова за напъните на укрофашистите да се опитат да разрушат руски летища на далекобойната авиация на военно космическите сили.
33
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам укропа все още се затруднява с математика от първи клас... С тия атаки не постигат нищо освен да си просят още по голям бой. От месеци атакуват руска инфраструктура, не са нанесли дори и 1% щети. Русия с 2-3 атаки им разби половината инфраструктура, и вероятно до края на годината - цялата. Укропите се опитват да бият шамари, и в отговор им късат крайниците... и продължават.... колко глупав трябва да си?
32
5
 
15
 
! Отговори
Хахахх. преди 1 година
Тука, въобще няма кремълско рубладжийски ***. Хсхсхаа. След ударите вчера по авиобаза Енгельс в Саратов и авиобаза в Казан, бяха унищожени 4 стратегически бомбардировата, а днес пак удар по авиобаза. Според кремлевская психушка избухнала само цистерна хахаха! Киев за 3дни,Мацква потъна от цигара на матрос, а авиобазата Саки в Крим се взриви от топлото време, руцкая армия не бяга, тя се изтегля, докато 5 месеца руц армия драпа по Бахмут хаха. Потери нет, но мобилизираме 500 000 хахаха.
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украински формирования на свой ред обстрелваха Енергодар и промишлената зона на Запорожката атомна електроцентрала. В Днепропетровска област ВС на РФ отработиха позициите на ВСУ в Никопол,Красногригоровка,Марганец,Илинка и Добра Надежда.Продължават артилерийските двубои в южния участък на фронта,като руските сили поразяват цели в Херсон,Золотой Балка и Новоселка.ВСУ обстрелваха Гола Пристан и Каховския район на Херсонска област.
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Артилеристи удариха позиции на ВСУ в Авдеевка,Первомайски,Красногоровка и Невелски.ВСУ отново обстрелва химическия завод "Стирол" в Горловка,Донецк и Еленовка също бяха атакувани.В южнодонецкото направление ВС на РФ отработиха цели в Угледар, Богоявленка, Пречистевка, Времеевка и Новомихайловка.В района на Запорожие руските сили атакуваха през нощта база на ВСУ в Степное в покрайнините на Запорожие.Поразени са и цели в Олговски, Зализничный и Плавни.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През нощта украински БПЛА камикадзе удари летище в района на Курск, резервоар за съхранение на петрол се запали,жертви нямаше.Руските войски поразиха цели в Сенковка и Сосновка в Черниговска област, както и Славгород, Мануховка и Александровка в Сумска област.В Харковска област ВС на РФ отработиха струпвания на зомби нацита и техника във Волоховка, Олховатка, Красное, Огурцово, Старица и Стрелечя.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази нощ в Запорожие гърмяха експлозии, а в частта на Запорожка област, контролирана от Киев, се разнесе въздушна тревога. Най-вероятно това са били редовни нощни удари срещу струпвания на зомби нацита и военна техника, както и удари срещу критична инфраструктура в района на фронтовата линия.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руското външно министерство: Не може да става и дума за изтегляне от Запорожката АЕЦ на Русия или предаване на контрола на някаква трета страна. През последните седмици имаше твърде много слухове за предаването на Запорожката атомна електроцентрала като част от началото на мирните преговори.Сега става ясно, че АЕЦ няма да бъде предадена на Украйна или МААЕ и няма да има преговори.
26
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Известният украински клоун Михаил Подоляк, който е и съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, заяви: Украйна е готова да гарантира сигурността на Руската федерация в замяна на пълния отказ на Москва от ядрено оръжие. Дайте вече на този клоун изкуствени устенца!
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Atlantic Council, работещ в НАТО: Западните страни не могат да се съобразят със собствените си санкции и да блокират две трети от резервите на РЦБ.Защото никой не знае къде са. Беше възможно да се замразят около 100 от 300 млрд.дол.,а останалите пари просто не бяха намерени.Освен това се оказа, че държавите,които налагат санкции, не винаги знаят точно какви активи се опитват да блокират.Вярно или не-неизвестно.Но ако е така, тогава ситуацията е доста комична.
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въоръжените сили на Украйна обстреляха химическия завод "Стирол" в Горловка. Кметът на града Иван Приходко: Повредени са парният котелен цех, ултра- и нанофилтрационният блок. Регистрирани са общо четири попадения на украински снаряди на територията на завода.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСУ също така изпитва сериозни проблеми край Соледар.Там руските войски провеждат щурмови действия в района на Яковлевка и Донецк Белогоровка, за да поемат пълен контрол над участъка от пътя. На луганското направление продължават настъпващите боеве при Житловка и Краснопоповка. Това е на север от Кременная. Вярно, интензивността им малко намаля. В тази посока също има борба за участък от пътя. В този случай магистрали Р-66.