В Татарстан издигнаха паметник на Сталин

Официалното му откриване е планирано за пролетта
7 дек 2022 15:00, Елка Василева
60
В Татарстан издигнаха паметник на Сталин
Снимка: архив, БГНЕС

Паметник на бившия съветски лидер Йосиф Сталин е поставен на обществено място в руската република Татарстан, предаде ДПА, като се позова на информации на руски медии.

Паметникът е в двора на частно училище в град Набережние Челни, на 1100 км източно от Москва, като официалното му откриване е планирано за пролетта, съобщава руският новинарски портал "Бизнес онлайн" (Business Online).

Снимки на паметника показват, че той представлява фигура на Сталин, седнал на пейка, по време на разговор с въображаем събеседник.

"Страхотно! Сега остава да се появи само и някой нов истински Сталин", написа потребител на местна социална мрежа. Други хора обаче изразиха задоволството си от инициативата на училището, отбелязва ДПА.

Паметникът очевидно е вдъхновен от скулптура от 30-те години, която изобразява как Ленин и Сталин седят на пейка и разговарят, отбелязва ДПА.

Повечето от паметниците на Сталин са премахнати по инициатива на Кремъл по време на процеса по десталинизация през 60-те години на миналия век.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Розовите мечти на русофилите искрено ме забавляват.
25
13
 
9
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
Сталин е спомогнал за създаването на СССР, а след това го е опазил, СССР от своя страна е дал висше образование на 48 милиона граждани, които след това са повишили жизнения стандарт на планетата - практически няма значим за човечеството проект, в който не участват съветски учени. В наши дни, Путин (не само той, но той е инициатора) е на път да спаси света от САЩ. Мисля, че и двете събития имат историческо значение и фундаментално променят установения ред на планетата.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18, написаното от теб на базата на цвилеща неосведоменост свидетелства, че си на по-ниско еволюционно ниво от останалата част на популацията.
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ха ха ха Велики личности, сталин и путин??? Искаш да кажеш известни, масови убийци? Сталин е убил повече хора от Хитлер, Пол Пот и Мао заедно, а путин върви уверено по неговите стъпки..... Но, за руските и съветските царе, президенти и лидери на КПСС човешкия живот никога не е струвал дори една пара, а промитите мозъци в русия и путинофилите в България нямат нищо между ушите, освен мУтрофановски лозунги и лъжи, жал ми е за тях, толкова са невежи.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този паметник на Генералисумус Сталин не първият, издигнат по наше време в Русия. Не е първият и ще има още много.
21
5
 
2
 
! Отговори
ТестКит преди 1 година
Набережние Челни, на 1100 км ИЗТОЧНО от Москва.--- И на най-заклетият ми враг не пожелавам да жишее там.
20
8
 
9
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Анонимен 15. Вярно е, че Путин няма нищо общо със Сталин, но не може да се отрече, че и двамата са велики личности, за разлика от Бай трън.
19
3
 
4
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Все пак това е в двора на частно училище;))) Не е инициатива на самата държава Волжка България, да не забравяме, че именно болшевиките нарекоха Волжка България с обидното име за всички българи - "татар" и всъщност това е опит за унижение. Опит, защото там скрито върви процес на национално възраждане, иницииран от българистите, а не от татаристите, които са първомодела на нашите македонисти и "татарченето" в днешна Македония, кога стане въпрос за България. Това е неслучайна руска политика;)))
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18. То е нещо като пазарна икономика и таван на цените. Защо се чудиш?
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Учете се бе, че се излагате непрекъснато. В Татарстан живеят брадчедите ни по ханкрумова линия.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сталин е жив . Сега му викат Си Дзинпин и ги бие враговете с 5G по главите а германците ще ги убие с електромобили ;)
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15. Тепърва историята ще оценява действията на Путин. Нека минат 100 години, че не се знае какъв вятър ще задуха и каква промяна ще донесе.
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страна на абсурда, ЧАСТНО училище и комунистически лидер, та нали всичко трябва да е държавно. Тези хора са на по-ниско еволюционно ниво от останалата част на популацията на света.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12. Завършили с атомните бомбардировки над Хирушима и Нагасаки.
12
3
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Bald го баннаха от Русия доживот, разпитваха го като някакъв престъпник само щото не одобрява войната на Путляр. Иначе Русия е пълна мизерия, но хората са супер и въпреки че имат малко винаги са готови да споделят дома си или да помогнат. Но това са бедни хора, които не заслужават да живят по този начин, въпреки че не се оплакват.
11
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема е че Путин няма нищо общо със Сталин - нито като личност, нито като интелект, нито като идеология, нито като размах на действията! Путин си е обикновен бандит, докопал се до власт, и решил да се направи на знаменит военачалник и завоевател, без никаква реална необходимост да води тази война! Сталин освен че е бил голям държавник, но и винаги се е стремял към мир, и не е нападал никого, а само се е отбранявал срещу нацистката агресия! Няма база за сравнение между Путин и Сталин!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледал съм много видеа за Татарстан /бившия Булгaристан/ перфектно място за живеене. Много красиво и на първо място чисто както в Казан, така и в малките градове и села. Не съм посещавал Русия, но ако нещата се нормализират със сигурност започвам да обикалям източна Европа и руските републики. Запада го обиколих време е за изтока! Bald and bankrupt в тубата ми отвори очите за северо изтока и макар и хладно ми харесва.
9
12
 
5
 
! Отговори
хх преди 1 година
Май българите наистина са татари, само татарите могат да бъдат толкоз простти като народ
8
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че е бил Сталин, че да победи фашизма. И сега ни трябва такава твърдост, за да се справим с неолибералите, които възраждат фашистките идеи.
7
1
 
5
 
! Отговори
До IQ 3,14 преди 1 година
Альоша е събирателен образ на украинския фронт, който освобождава България от националсоциализма. Ще удариш едновременно по две точки - анти-украински и анти-фашистски настроения.