Лондон: Прехвърлиха елитна руска армия в Луганска област

По време на войната тази група вече претърпя значителни загуби
8 дек 2022 23:15, Йоана Цонева
74
Лондон: Прехвърлиха елитна руска армия в Луганска област
Снимка: БГНЕС

Британското министерство на отбраната посвещава поредния си разузнавателен доклад на прогнозите за по-нататъшни събития в Луганска област, където руската армия завърши подготовката на 60-километрова система от окопи и отбранителни съоръжения, съобщава Руската служба на "Би Би Си".

По всичко личи, че частите на Първа гвардейска танкова армия на Руската федерация - елитно войсково подразделение, са дислоцирани на фронтовата линия край град Сватово в Луганска област.

По време на войната тази армия вече претърпя значителни загуби, по-специално по време на отстъплението от района на Харков през септември 2022 г. Сега, очевидно, съставът на армията е попълнен с мобилизирани. Но все пак числеността й е много по-малко от 25 хиляди души, предвидени по норматив.

Още по темата
Руските сили завършиха подготовката за почти непрекъсната 60-километрова траншейна система между Сватово и руската граница. Въпреки внушителния си обхват и дълбочината на системата нейните отбранителни способности все още не са ясни, коментират от британската разведка.

Ефективността на Първа гвардейска танкова армия и други съединения, които водят отбранителни действия, до голяма степен ще зависи от степента на тяхното взаимодействие и тиловата поддръжка, обобщават анализаторите.

На 21 ноември британското разузнаване отбеляза, че Сватово е важно населено място в Луганска област, руските власти най-вероятно смятат поддържането на контрол над града за политически приоритет. В същото време командирите вероятно ще се сблъскат с трудни военни реалности - те трябва да поддържат надеждна отбрана и в същото време да търсят ресурси за настъпателни операции на юг, в Донецка област. Както отбранителните, така и нападателните способности на Русия продължават да бъдат ограничени от остър недостиг на боеприпаси и квалифициран военен персонал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чак пък елитна ... Кое точно е елитно в Русия !!!
38
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия си действа както винаги. Живата сила трябва да смаже врага. По време на ВСВ Сталин казва на Жуков - Ние можем да си позволим да губим по 10 хил. войници на ден, ама германците не могат. Жуков пък казва - Жените ще народят. Въпросът е, че днес рускините не раждат. По-голяма раждаемост има в мюсюлманските общности в Русия, дето са към 25 милиона вече. Иначе бълнувания за влизане в Киев, Берлин, Брюксел и Лисабон могат да будят само смях и съжаление.
37
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи луканка вместо кюфтета.
36
16
 
24
 
! Отговори
Тъп По тъп Най тъп преди 1 година
Абе да не стане грешка и рашките да превземат Берлин.
35
20
 
22
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
първа гвардейска на втората по сила беше част от оная 50км колона дето трябваше да влезе в киев. толкова елитна, че бяха тръгнали с парадните танкове от 9 май. като резултат напраиха реклама на джон диър.
34
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакъв докладчик твърди, че отбранителните и нападателните способности на Русия продължавали да бъдат ограничени от остър недостиг на боеприпаси и квалифициран военен персонал, но премълчава, че в Николаев няма чиста вода и хляб гражданите могат да си купят само веднъж на три дни.
33
3
 
14
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Мишо 8 Мишо , я ни светни какво изобщо става.Да не би украинците вече да са доближили Москва и да го пазят в тайна.Или на сградата на Върховната рада да се вее ч.ер.вено знаме ?Нямаме представа.
32
18
 
12
 
! Отговори
Самоук социолог. преди 1 година
След продължителна агония Путин ще спечели войната , но цената е огромна.Загуби Русия. Съсипани две държави и навреди на ЕС.Това ще е края на "величието ".
31
5
 
9
 
! Отговори
Уганда Форевър преди 1 година
Слава Уганда!!! Black Panter
30
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхливецът и предателят Лукашенко ще бъде отровен от Путин, защото не иска да прати войски на Западния фронт.
29
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците останаха без муниции. Да пратим и на тях военна помощ, за да е честен боят.
28
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия "елитни" войски иска да каже "по-малко от половината са пияни"...
27
8
 
10
 
! Отговори
Айдее преди 1 година
До тука бяха !
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еднорозите откакто ги отрязоха и от Туитър съвсем изтрещяха, милите .
25
20
 
10
 
! Отговори
... преди 1 година
До toii... Ами какво може да направи светът, който Психарите от Кремъл са нахлули в чужда територия грабят ,изравняват всичко със земята, и сеят смърт където минат? Пращат нова порция от 300 хиляди за пушечно месо, и се говори,че като мине нова година, щели да правят нови мобилизация! *** и му каже на Бункерното Джудже да се спре! Или на зомбираните крепостни да спрат да "одобряват" войната!
24
3
 
11
 
! Отговори
toti преди 1 година
КАКВО ТОЧНО СТАВА НА ТАЗИ ВОЙНА МАЙ НИКОЙ НЕ КАЗВА,А СЕ ЧАКА МАСОВО КЛАНЕ И СВЕТА ЩЕ ГЛЕДА И БЕЗОГОВОРНО НЯМА ДА НАПРАВИ НИЩО !! ТОВА ЩО ЗА ЦИВИЛИЗАЦИ СМЕ,ЩО ЗА ХОРА ИЛИ НЯКОЙ ДА ПУШЕЧНО МЕСО !!! СРАМ,СРАМ,СРАМ !!!!!
23
22
 
8
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Тактика от ВСВ! Изкопали били 60 км окопи? Несериозна разбира! А във века на спътниците, разузнаването е най-важно! А британското е от най-доброто! Знаят движението на всяко едно поделение! Както казваше шефът на украинската разведка, ...от 2015 година сме пробили руските служби и знаем всеки един техен ход!
22
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британия е по-далече от Русия от колкото Франция, Италия и всички европейски държави без Исландия, но горките тръгнали да правят разузнаване. Ще им излязат криви сметките накрая.
21
12
 
25
 
! Отговори
хйгхйгйх преди 1 година
На британското разузнаваме му вярвам толкова колкото на укропитешкото...измислица след измислица....
20
1
 
13
 
! Отговори
колкото и елитен ... преди 1 година
...да си няма как да знаеш от къде ще мине куршума и къде ще падне бомбата ! Така .че за колко бягаш 100 метра и как се катериш на въже няма значение !