Путин: Можем да воюваме в Украйна още дълго време

Засега Москва не вижда необходимост да мобилизира допълнително войници
Обновена: 8 дек 2022 18:41 | 8 дек 2022 18:40, Йоана Цонева
253
Путин: Можем да воюваме в Украйна още дълго време
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че армията му може да се сражава в Украйна още дълго време, но засега не вижда необходимост да мобилизира допълнително войници, предаде "Ройтерс".

"Що се отнася до продължителността на специалната военна операция, разбира се, това може да бъде дълъг процес", каза Путин, използвайки предпочитания от него термин за обозначаване на руската инвазия, която продължава вече десети месец.

Но той заяви, че "няма смисъл" от втори кръг на мобилизация на този етап, след като през септември и октомври бяха призовани 300 000 резервисти.

Путин заяви, че от този брой 150 000 души вече са разположени в Украйна. От тях 77 000 са в бойни части, а останалите изпълняват отбранителни функции, каза той.

Още по темата
Путин говори по време на излъчваната по телевизията годишна сесия на своя Съвет по правата на човека, на която се оплака, че западните правозащитни организации гледат на Русия като на "второкласна държава, която изобщо няма право да съществува".

"Ето с какво се занимаваме", каза Путин. "От наша страна може да има само един отговор - последователна борба за нашите национални интереси. Ние ще направим точно това. И нека никой не разчита на нищо друго".

Той продължи: "Да, ние ще направим това по различни начини и с различни средства. На първо място, разбира се, ще се съсредоточим върху мирните средства, но ако не остане нищо друго, ще се защитаваме с всички средства, с които разполагаме."

Путин реагира на коментарите на член на Съвета по правата на човека, който заяви, че украинските сили обстрелват жилищни райони в контролираната от Русия Донецка област.

Украйна понесе тежки загуби сред цивилното население по време на войната. Русия отрича да е насочена срещу цивилни граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
1
 
3
 
! Отговори
Joe преди 1 година
Като свие студа януари ,февруари и 18-годишните мобилизирани хлапета ще се вдървят по полетата. Служил съм и на -20 градуса издържаш максимум 1час навън. В чужда държава и на палатки, по окопи, не ми се мисли.
197
3
 
4
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Да, ето с какво се занимавате...с това което.... не ви е работа!Говорите за мирни средства, а правите нещо .....различно!Занимавайте се с образование, наука и изкуство, там ще имате успех!
196
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПУТИН Е АНТИХРИСТА
195
3
 
7
 
! Отговори
ПУТТТТ ЧУЙ! преди 1 година
ВАС РУСНАЦИТЕ ВИ СПАСЯВА САМО АКО СТАНЕТЕ АВТОНОМЕН РАЙОН НА КИТАЙ! ТОЙЗА УКРАЙНА СЕ КАХЪРИ- ГЛУП...К.
194
1
 
10
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
До Русофил, не се бой за свободата на словото у нас и в европа, не сме фашисти и украинците не са. Дали кълвеш на путиската пропаганда или си си тъпичък не е важно, важното е че се възползваш от правата които ти дава демокроцията за да промотираш мафиотското престъпно диктаторсо образувание рускафедерация, където ако кажеш истината си в сибир или в гроба, засрами се бе
193
3
 
11
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Края на всички диктатори военнолюбци е еднакъв.Наполеон , Хитлер , Садам Хюсеин , Кадафи и Путин го знае.Няма спасение.
192
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом казва ,че няма да има допълнителна мобилизация, значи вярвайте ми - със сигурност ще има втора вълна. Същия този човек веднъж не е казал истината.На 22 февруари по РТВ твърдеше че русия никого няма да напада, а след 2 дни войската му бе на 5км от Киев.Ама той технически не бил излъгал. После твърдеше, че няма да има мобилизация, след седмица се случи точно обратното. Така, че очаквайте след нова година - новия набор в руската казарма.
191
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 209 РусофилВ русия да кажеш истината ти струва арест и побой от милицията.
190
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали ще има кой да мобилизира, до тук 100к окупатори са на ония свят.
189
4
 
12
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Тоя не разправаше ли, че всичко върви според план ?После се наложи да си наберат 320 хиляди войника, защото се оказа, че руската армия е огромна само на хартия. Да, блъфираш е изкуство, но ако постоянно го правиш, вече никой няма да се хваща.
188
14
 
8
 
! Отговори
Русофил преди 1 година
Колко струва да кажеш истината в България?! Струва много - понякога даже живота ти!Струва - да си загубиш работата!Да изтрият поста ти!Да изтрият коментарите ти!Да получиш" наказание"от мета!!!Да блокират профила ти!Да се замислим! Не вървим ли по пътя на фашизирана Украйна?!
187
11
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Днес целият западен политически бомонд обсъжда темата: Къде да намерим убиец за него? Готови да платят милиард за това. И днес казвам едно: искам той да живее възможно най-дълго. Искам да му стисна ръката и да му благодаря, че спря целия този хаос.Бог да му даде сили и здраве!
186
9
 
7
 
! Отговори
Никола Вапцаров преди 1 година
"И ако нас ни карат да умираме,а ако нас ни тикат към куршумите, то сигурно и лудия разбира,че ние трябва да си кажем думата.Та казвам аз, понеже няма олиои хлябът е от мъката по-чер, един е лозунга:"Терора долу! Съюз със СССР!"
185
6
 
10
 
! Отговори
cazzo duro преди 1 година
Забелязал съм, че ако напишеш ***. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?
184
12
 
21
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Няма да воювате дълго бе мужик. До няколко месеца Украйна ще ви изгони от земята си. Така ще бягате панически,че няма да можете да вземете със себе си окраденото.
183
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От стрикер вкл. до тук 11 сорросоидни мнения на които не мога да дам и цент ако съм работодател.
182
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"за да им повдига духа , а и.......онази им работа" - а, едва ли, май няма да може.
181
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо воювате там ? Какво правите в чужда държава...
180
5
 
19
 
! Отговори
Българче преди 1 година
А бе, защо комунистите не са на фронта заедно с руските войски ? Корнелия Нинова може да се жертва и да задоволява руските войници , за да им повдига духа , а и.......онази им работа.
179
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще воюваш в Украйна , дръндьо, но сметката не е само твоя ! А и Господ си знае работата - гавно не може да съществува свободно!!!